Via de Nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand Pattaya vernam ik in het afgelopen weekend, dat er een nieuw Indonesisch restaurant in Jomtien was verschenen. Wat doe je dan als oud-marineman? Er op af natuurlijk, want de mogelijkheden in Pattaya om Indonesisch te eten zijn nogal beperkt.

Koninklijke Marine

Wat heeft de Marine hier mee te maken, zult u misschien denken, maar dat zit zo: ik heb kennisgemaakt met de Indonesische keuken toen ik in dienst trad bij de Nederlandse Koninklijke Marine. Die kennismaking was aanvankelijk geen succes, want totaal onbekend. Dat duurde gelukkig niet lang, al gauw raakte ik gewend aan de traditie bij de Marine om elke woensdag Indonesische rijsttafel op het menu te vinden. Na mijn marinetijd is de Indonesische keuken altijd mijn favoriet gebleven. Mijn – helaas overleden – vrouw kon het maken, maar ik heb ook vele malen Indonesisch gegeten in Amsterdam en Den Haag. Ook als ik een zakelijke reis naar Indonesië maakte – dat gebeurde nogal eens – was het feest voor mij, heerlijke Indonesische gerechten gegeten op Java, Sumatra en Bali.

Trindy’s Indo    

De komst van dit restaurant is dus een zeer aangename verrassing en ik denk, dat vele vooral Nederlanders er net zo over denken. De initiatiefnemers zijn twee jonge ondernemers, Andy Wiyono en Trin Wiriyakul, die beiden hun sporen in de Pattyaanse horeca al hebben verdiend en nu op eigen benen een in deze moeilijke tijden toch een restaurant hebben geopend.

Succes

Het lijkt nu al een succes te worden. De opening werd op 26 februari op Facebook bekendgemaakt. Geen officiële “grand opening”, maar gewoon de deuren openen en “komt u maar!”. Het nieuwtje ging al snel rond en nu na twee weken kan het restaurant al bogen op ruim 750 vrienden. De locatie is in het centrum van Jomtien, pakweg 200 meter vanaf het Hanuman Monument richting Beach Road.

Het restaurant

Ik ging er gisteren naar toe, toevallig dus op woensdag, de traditionele rijsttafeldag van de Marine. Het airconditioned restaurant is niet groot, het is een pijpenla met slechts 8 tafeltjes, prachtig en sfeervol ingericht, waar bezoekers zich direct, ook door de uitstekende en vriendelijke bediening, thuis zullen voelen.

Het menu is zeer uitgebreid, ik koos voor dit eerste bezoek voor Nasi Goreng Ramas (zie foto) en ik kan u vertellen, dat het er opgediend prachtig uitzag en ook bijzonder goed smaakte. Eten in Trindy’s is zeer zeker goed betaalbaar, voor mijn gerecht betaalde ik slechts 295 baht en ik nam er een (nou ja, drie dan!) Singha biertje bij voor elk 80 baht.

Tenslotte

Ik wens Trin en Andy en hun personeel alle succes toe met Trindy’s Indo. Aan mij zal het liggen, ze zullen mij er nog vaak zien komen.

Kijk voor meer informatie over locatie, openingstijden, reserveringsmogelijkheid en leuke tips over het menu op hun mooi uitgevoerde Facebookpagina: www.facebook.com/trindy.indo/videos/113756977382696

12 reacties op “Indonesisch restaurant Trindy’s Indo in Pattaya/Jomtien”

 1. Peter zegt op

  Ook wij waren met vrienden heerlijk wezen eten. Het was een onverwacht genoegen, zo verzorgd alle gerechten en de inrichting. Lange tijd geleden dat wij zo lekker in Pattaya hebben gegeten en hopen dat deze kleine toko lang blijft bestaan.

  Groetjes,
  Petronella en Peter

 2. keespattaya zegt op

  Leuk om te lezen Gringo. Zelf ben ik ook een liefhebber van de Indonesische keuken. Hopelijk kunnen we weer snel naar Thailand. Dan ga ik dit restaurant eens proberen. Tijdens mijn vakantie loop ik toch altijd wel een keer van Pattaya naar Jomtien ( terug met de bahtbus ).

 3. Menno zegt op

  Lang leve de blauwe hap op woensdag!

 4. han zegt op

  ja gringo ,de mariniers hap in curacao suffisant op de manier die u verteld ,een traktatie geweldig ik denk
  er vaak aan terug gebakken lever erbij en kroepoek enLem (limonade) de chefkok Sgm Rieteko,1967/1968. we gaan zeker eten
  bij trindy’s als we weer naar jomtien kunnen zonder quarantaine ,
  bedankt voor de mededeling gringo op thailand blog

 5. Cornelis zegt op

  Ook voor mij was de eerste kennismaking met de Indonesische keuken bij de Marine. Vaste prik, waar ter wereld je ook was: Nasi Goreng en snert op maandag, rijsttafel op woensdag. Op donderdag vaak kapucijners met spek en uien, dat noemden we een ‘Zeeuwse rijsttafel’.

 6. Eric Donkaew zegt op

  @Gringo
  Grappig. Ik was er gisteren, woensdag, ook. Met mijn vrouw. De term pijpenla kwam ook meteen bij mij op, maar net zoals bij jou, in positieve zin.
  En laat ik nou precies hetzelfde besteld hebben als jij. De foto die mijn vrouw hiervan maakte is compleet uitwisselbaar met die van jou. We zullen elkaar wel gezien hebben, in die pijpenla.
  We komen er zeker weer. Maar dan voor de rijsttafel.

 7. frank h vlasman zegt op

  nog maar 10 (TIEN) maandjes wachten en dan mag ik eindelijk ook!

 8. Ronald zegt op

  Ik kreeg pas een vriendschapsverzoek op Facebook van Trindy’s
  Meteen geaccepteerd en doorgestuurd naar mijn maat die nog een paar weken in Pattaya zit.
  Is ie er al geweest en lekker gegeten net zijn vriendin en natuurlijk biertje gepakt met de eigenaar.
  Ik hoop dit over niet al te lange tijd ook te kunnen doen maar eerst die verdoemde quarantaine eraf.
  Ik wens de uitbaters veel succes en hopelijk tot gauw.
  Groetjes Ronald

 9. Proppie zegt op

  Ik ben het niet met je eens Andre,
  In Pattaya kan je wel degelijk een Indische rijsttafel eten.
  Aan de overzijde van de Sukomvit is het restaurant Pepper and Salt van de Hollandse kok die in het verleden restaurant Bali in Jomtien runde.
  Er staan nu ook andere gerechten op de kaart, maar ik kom voor de rijsttafel of de Nassi Rames helemaal uit Chaiyaphum rijden.

  Hans. (ook oud marineman)

  • Bob, Jomtien zegt op

   Helaas heeft Eddie zijn zaak verkocht aan Thais en dat is wel degelijk te proeven: more spicy. De kok van Ediie is nu de eigenaar/kok van TRINDY’s.
   Ik at daar dinsdag na de tip van de nvp, Ik at een geweldige Randengh geserveerd in een uitgeholde anannas met witte rijst.
   Foto daarvankomt via info.
   Er wordt ons in Jomtien een verre en gevaarlijke reis naar Oost=Pattaya-city bespaard.

 10. Franc zegt op

  Het beste restaurant voor Indonesisch eten is ongetwijfeld The Diff Tempo Doeloe Restaurant in 99/2 Somphong Condotel Na Jomtien, Chon Buri 20260 . Kwartiertje met de motorbike vanaf Jomtiem .

  Heb hier regelmatig gegeten in het kleine maar zeer sfeervol restaurant met als eigenaar en tevens kok Joey .
  Spreekt Nederlands en goede gastheer met uitgebreide menukaart .

  In weekend heerlijk uitgebreid buffet voor maar 350 THB pp.

  http://www.thediffrestaurant.com

  Groetjes Franc en Selamat makan

 11. Henkwag zegt op

  Ik ben het helemaal met Hans/Proppie eens ! Toevallig gisteren bij Pepper and Salt een
  Bami Goring Rames gegeten, ook voor 295 bath, en die smaakte voortreffelijk ! De eigenaar,
  Eddie, is een in Indonesie geboren nederlander die zelf in de keuken staat. Als voorafje krijg
  je na je bestelling drie verse stukjes stokbrood met kruidenboter. Mooi restaurant en prettige bediening !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website