Via internet vernamen wij van een nieuw initiatief van de voormalige eigenaars van Connect Gasthouse, op Paradise Complex aan Patong in Phuket. Zij hebben de villa naast hun woning kunnen kopen en hebben er een fraai “Bed & Breakfast” van gemaakt, onder de naam: “Phuket Gay Homestay”.

De eigenaars Ulf en Boy staan garant voor vriendelijkheid en gastvrijheid, vandaar dat wij vanuit Nederland direct zonder aarzelen, 4 nachten reserveerden. Vanuit Hua Hin arriveerden wij om ca. 21:00 uur op Phuket Busterminal, alwaar een door Ulf en Boy geregelde taxi al op ons stond te wachten. Geen overbodige luxe bleek later, hun B&B bevindt zich niet direct in de nabijheid van het bruisende Patong, maar in de bergen van Kathu.

Ik had duidelijk onvoldoende research gedaan, niet alleen naar de locatie van ons onderkomen, maar ook de busrit duurde niet de vermeende ca. 6 uur, maar bijna het dubbele. Oke een VIP Bus, maar toch, met de taxi van Hua Hin terug naar Don Muang om vandaar naar Phuket te vliegen was beduidend sneller en comfortabeler geweest. Vandaar was bij het arriveren hun eerste vraag: “hebben jullie al gegeten”, dit hadden we na een busrit van ruim 11 uur uiteraard nog niet.

2x Gastvrijheid

Een B&B biedt geen diner mogelijkheid en door de geïsoleerde ligging zat een, “even naar een restaurantje”, er ook niet in. Ulf bood aan ons met zijn auto snel naar een restaurant in de buurt te rijden, even voor 22:00 uur (sluitingstijd keuken) stapten we bij “Tong Dee” naar binnen. We werden er zeer gastvrij ontvangen alsof de avond nog moest beginnen, smakelijke amuse, goed hoofdgerecht en een voortreffelijk dessert met goede koffie. Kortom een pareltje in de bergen van Kathu, dat voor bezoekers aan Phuket zeker de moeite van het omrijden waard is. (www.thongdee.com – zie ook recensies op Tripadvisor.) Om middernacht was een telefoontje naar Ulf genoeg om ons weer op te halen. Werkelijk 2x chapeau.

Verkassen

De toch best geïsoleerde ligging van dit onderkomen vereist het huren van een scootertje of gebruik van een taxi voor ieder stad en/of stand bezoek. Het fraaie zwembad in de tuin ten spijt, besloten we hierdoor toch om, om te zien naar een ander hotel. Nogmaals chapeau, Ulf en Boy maakten hier ondanks onze reservering geen probleem van, het bleef voor ons dus bij slechts één nacht.

Wij wensen alle bloggers een smakelijk bezoek aan Tong Dee Restaurant & Bar. Het zal zeker niet teleurstellen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website