Boy Blues Bar in Chiangmai

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Live muziek, Uitgaan
Tags: , ,
27 februari 2019

Hoewel ik dacht Chiangmai en de uitgaansmogelijkheden daar redelijk te kennen kwam ik bij toeval in Boy Blues Bar terecht. De liefhebber van Rhythm & Blues zal in een omgeving terecht komen waar je het allerminst zou verwachten, namelijk midden in een markthal met een onwaarschijnlijk heerlijke ambiance.

Wandel maar met me mee. We nemen als uitgangspunt het kruispunt bij de Night Market waar Changklang Road en Loykroh Road samenkomen en Burger King en Mac Donald’s tegenover elkaar gevestigd zijn. Vanaf dat punt wandelen we 100 meter richting Thapae Road.

Je ziet dan aan de linkerzijde het gebouw Nightbazaar met daarvoor het bureautje van Tourist Police. Recht daartegenover stap je aan de overzijde van de weg bij de Kalare markthal naar binnen. Na ongeveer 50 meter zie je Boy Blues Bar waar je via de ijzeren trap omhoog naar binnen stapt.

Alle dagen met uitzondering van zondag spelen er 3 bands respectievelijk van 20.15 – 21.30 uur en vervolgens van 21.45 – 22.45 uur en van 23.00 uur tot middernacht. De band van eigenaar Thirasak Konchanthet (nickname Boy), de Boy Blues Band, speelt iedere avond van dinsdag t/m vrijdag van 21.45 tot 22.45 uur.

Overigens komen niet enkel en alleen Blues en Rhythm & Blues aan bod maar ook Pop Rock, Southern Rock, Rock Blues en Funky Dance Music. Op maandag is het vanaf 21.45 uur. Open Mic, hetgeen zoveel betekent dat iedereen zijn of haar beste beentje mag voorzetten en de microfoon tot ieders beschikking staat.

De Blues dateert al vanaf ongeveer 1860 en vindt haar oorsprong in Afrika. Het is de muziek die de slaven in het Zuiden van de Verenigde Staten maakten. Religieuze liederen zoals gospels en negrospirituals liggen er aan ten grondslag. Vanwege de melancholische toon en tekst werd de muziek als Blues betiteld. Het was een teken van rouw en verdriet voortkomend uit de scheepvaart want als een schip een bemanningslid op zee had verloren voer het onder een blauwe vlag verder. In later jaren ontstond uit de Blues de Rhyhm & Blues en vervolgens de Rock and Roll. En niet te vergeten; de jazz is sterk door de blues beïnvloed.

Bij Boy Blues Bar kun je in een ongedwongen niet opdringerige sfeer van een aantal stijlen genieten en je hart ophalen. Vrij entree en heel normale prijzen voor een drankje.

Veel plezier!

3 reacties op “Boy Blues Bar in Chiangmai”

  1. Michael zegt op

    Vorig jaar geweest, inderdaad heel gezellig 😀

  2. Jan de Jong zegt op

    Ben er tijdens mijn vakantie in december verscheidene keren geweest en heb, zeker van het trio/quartet dat telkens als eerste optrad, genoten. De sologitarist had geen tand meer in de mond, maar speelde en zong, weliswaar onverstaanbaar, nog steeds geweldig, w.o. nummers van Santana.

  3. Ruud NK zegt op

    Als ik in ChiangMai ben ga ik daar altijd wel een paar avonden heen. Heerlijk ongedwongen en Boy zelf is een top kerel. Vooral s-maandags is het leuk. Geen opdrinnerig personeel en ook geen bas dames.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website