Bezoek aan Say Cheese in Hua Hin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Column, Restaurants, Uitgaan
Tags: , ,
3 juli 2015

Onderweg van de Chatchai markt in Hua Hin dacht ik, het is een lange tijd geleden dat ik bij “Say Cheese” langs ging. De reden, omdat mijn vorige bezoek mij zeker niet jubelend gestemd had over het aan mij geserveerde, néé verre van dat, service slecht én de mij geserveerde haring was niet om te (vr)eten. Dus…….een tijd met een grote boog omheen gelopen.

Wat wél mijn reden was gewoon omdat ik vernomen had dat de zaak van eigenaar veranderd was én de Nederlandse vereniging in Hua Hin er wéér hun bijeenkomsten hielden. Dat kon niét zonder reden zijn, dus daar moest ik het fijne én het mijne van weten.

Halverwege het terras werden wij, mijn vrouw en ik al begroet door Jeroen, die zich een ogenblik later bekend maakte de nieuwe eigenaar van ” Say Cheese ” te zijn. Nou, een praatje was dus snel gemaakt en zeer trots vertelde hij druk bezig was om opnieuw “Say Cheese” opnieuw onder de aandacht te brengen.

Niet alleen een uitbreiding zou later blijken, van zeer goedlachs en klantgericht personeel, néé ook de te verkrijgen snacks en maaltijden werden aan een kritische blik onderworpen. Maar daarover later meer.

Nathalie, de Thaise wederhelft van Jeroen kwam ons vriendelijk begroeten daarmee haar stralend witte tanden ontblotend met een lach van oor tot oor en gaf stralend aan plezier te hebben in hun nieuwe ” Say Cheese “.

Ook het voltallige personeel, deels voor het restaurant en keuken, deels voor het hotel dat in het zelfde pand gesetteld is werd voor die gelegenheid even bij elkaar geroepen om zich voor te stellen. Op het eerste oog vriendelijke en goedlachs personeel, dat naderhand niét alleen voor de kennismaking hun tanden ontblote zoals later bleek.

Gezellig op het terras zittend met uitzicht op de straat waar van alles te beleven is werd ons de menukaart overhandigd en tot mijn grote vreugde, maar ook met wel bedenkingen stond er HARING op het menu. De reden dat ik bedenkingen koesterde, is gekomen omdat ik bij de vorige eigenaar ook haringen besteld had, die hun ontdooingsproces versneld in de één of andere magnetron hadden ondergaan. Nou die waren niet te (vr)eten, half gebakken, in een woord goed voor de vuilnisbak.

Maar Jeroen stelde mij gerust de haring van de alom geprezen Pim zou de toets der kritiek ruim kunnen doorstaan. Mijn eega liet zich door Jeroen overtuigen een Nederlandse “bamihap” te bestellen. De baas schoof op mijn verzoek bij ons aan, af en toe vaste klanten begroetend als een echte gastheer.

Toen het door ons bestelde gebracht werd, keek ik, haast het water uit mijn mond vegend naar de heerlijke kaiserbroodjes waarop twee haringen mét uitjes gevleid lagen, de geserveerde bami-hap voor mijn vrouw kreeg niet veel rust én na de eerste hap zag ik een geruststellend blik mijn kant opkomen. Die bamihap werd dus met “aroy makma” gekwalificeerd. Mijn oog viel op een op de tafel liggende reclame voor diverse sambals en ketjap, mijn vragende blik werd beantwoord met, ja die verkopen wij ook en worden geleverd door onoffspices.nl in Hua Hin. Heb het hele assortiment aangeschaft, geprobeerd op een stuk oude kaas, mmmmmmm.

We kunnen er lang en kort overpraten, maar in alle opzichten verdient het management van Say Cheese een compliment, ik weet ook zeker dat de Nederlandse vereniging een goed besluit heeft genomen om terug te keren én Say Cheese het nieuwe ” het clubhuis ” te laten zijn. Natuurlijk vullen praatjes géén gaatjes dus zal ik zeker op één van de komende avonden mijn oor te luisteren leggen én mijn ogen goed te kost geven. U hoort nader van mij!

Toch bij het afscheid “moest” ik ook nog even weten dat de 10 boven Say Cheese gelegen kamers geheel opgeknapt zijn en te boek staan als Say Cheese Guesthouse. Kamers die tegen zéér schappelijke prijzen verhuurd worden, adres én telefoonnummer, 6/4 Amnuaysin Rd Soi 74, Hua Hin, Prachuap Khiri Khan, 77110, Thailand, ‏‎020 206 1730‎

In het hoogseizoen zal ik daar zeker poolshoogte gaan nemen alsmede bij de activiteiten die door Jeroen’s zoon, Wesley zijn opgezet met fietsen en scooterverhuur en op het strand een Kite school.

Ik wens vader en zoon en de rest van de crew veel succes en zou zeggen test u het als lezer van Thailandblog zelf maar eens.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Bezoek aan Say Cheese in Hua Hin”

 1. Khun Peter zegt op

  Ik kan het bovenstaande onderschrijven. Je kan er prima (Nederlands) eten en het is er gezellig. Ook leuk als je landgenoten wilt ontmoeten. Overigens kan je bij Jeroen ook een motorbike huren. Dat doe ik zelf ook als ik in Hua Hin ben.

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  Ik ben even in verwarring.
  Vorige week zag ik het programma “Met 4 in bed” op VTM (via NL-TV Asia)
  http://www.metvierinbed.be/

  “Say Cheese” was ook een van de deelnemers.
  De eigenaars werden toen voorgesteld als Steef en Namvan.
  Nu lees ik hier dat de eigenaars Jeroen en Nathalie heten
  http://vtm.be/met-vier-in-bed/say-cheese-steef-en-namvan

  Waren dit dan de vorige eigenaars of zo of worden ze in Hua Hin gewoon Jeroen en Nathalie genoemd.

  Kan iemand verduidelijken.

  • Khun Peter zegt op

   Hallo Ronny, klopt Steef was de vorige eigenaar.

  • ruud tam ruad zegt op

   Het lijkt me helemaal niet zo moeilijk. Zover mij bekend is Jeroen de eigenaar en is en samen woont met een Thaise vrouw. ( heel vriendelijk, dus die verhalen kloppen.
   Steef , die ook een Thaise vriendin heeft Namvan , is als ( ouderwets woord “zetbaas) daar werkzaam. Om het netjes te zeggen; de Manager.
   Steef probeert met eigen ideeen en met adviezen van Jeroen een lekkere keuken te maken. Lukt al aardig hoor !!!
   En de moeder van Steef, die runt de fiets-toertochten en zit naast Say Chees. Ook dikwijls bij Say Cheese om een gezellige babbel te maken.

   En Jeroen is niet de vader van Steef en is ook geen familie van Steef z’n moeder ( Conny dacht ik )

   Jeroen zijn zoon heeft een Skyte surf ( is dat goed ) bedrijf op het strand, en helpt zijn vader daar waar nodig.

   Allemaal een hele gezellige familie waar je altijd terecht kan voor een vriendelijk woord een advies of een brommer bij Jeroen.

   Hoop ze vlug weer te zien . !!

   Trouwens hele nieuwe tafels en stoelen zie ik MOOI HOOR !!

   Hoop dat ik het nu goed heb ????

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Neen, niet moeilijk als ge die mensen kent.
    Zelf ken ik er niemand van, laat staan hoe de onderlinge banden zijn.
    Vorige zag ik “Say cheese” toevallig op TV en vandaag lees ik 2 andere namen.
    Vroeg me af of het dezelfde personen waren.
    Misschien dat ik kortelings eens in de buurt ben en er dan eens binnenspring.

   • wil zegt op

    Beste Ruud Tam Ruad, u zit er helemaal naast. Steef heeft inderdaad daar gewerkt, maar is voor zichzelf begonnen (iets met computers). En de moeder van Steef (Conny) heeft inderdaad fiets/ tour tochten verzorgt, maar ook dit doet zij niet meer is, en ook dit is overgegaan naar Jeroen en zijn zoon Wesley. Bent u weer helemaal op de hoogte

    • ruud tam ruad zegt op

     Ok Wil. Nou er “helemaal” naast zoals jij zei is niet waar. Dat was de situatie toen ik in januari vertrok. Ik was inderdaad niet op de hoogte van de laatste veranderingen en daarom bedankt. Ben ik weer bij.
     Ik denk dat het een goede zet is van Jeroen om alles weer zelf in de hand te hebben. Ga hem eind van het jaar zeker weer bezoeken. Ook mijn brommer staat al warm te draaien ( haha)
     Nogmaals bedankt Wil. Als je daar nog bent doe Jeroen de groetjes van Ruud en Corry

 3. Moodaeng zegt op

  Jeroen zat eerst in soi 80 en was eigenaar van Hof van Holland. Het was daar altijd al bere gezellig en hij had toen ook al heel wat Hollandse hapjes en snacks op de menukaart staan en leuke thema’s zoals Hollandse avond en de Olympische winterspelen op tv daar.
  Nu is ie (overigens al weer een heel tijdje hoor) de uitbater van Say Cheese en dat doet ie met grote overtuiging en inzet.
  Het is een prima spot om contacten op te doen en een lekkere hap.
  Ik kijk er al weer naar uit om komende winter aan te schuiven.

 4. Rino zegt op

  Misschien handig om het adres op een plattegrond te zetten. Ik weet ook niet waar die chatchai markt is.

 5. Singtoo zegt op

  Zolang kan Jeroen het nog niet overgenomen hebben.
  Dan moeten ze tijdens de TV opnamen al bezig geweest zijn met de verkoop.
  Ik begreep dat voor Steef en Namwan de vader van Steef SC bestierde?

  Ik houd het nieuws in de gaten.
  Want wij zeiden toen tegen elkaar wij komen hier niet meer terug om te logeren.
  Want de kamers zijn weliswaar ruim maar ook zeer gedateerd.
  Zoals, te zien in TV aflevering, ongedierte in de matrassen. :-((
  In onze kamer zat slechts 1 TL balk direct binnen de kamerdeur en de wc / douche stonk naar rioollucht.
  In combinatie met de kamer prijs zeker geen goede prijs / kwaliteit verhouding.
  We hebben al een andere logeer adres korter bij het strand.
  Lagere prijs en nieuwer gebouw.

  Dus al met al was onze ervaring niet goed.
  Niets tegen Steef en Namwan persoonlijk hun gastvrijheid was OK.
  HEt was voor hun hectisch met de TV opnamen ook uiteraard toen wij er waren.
  Ze kwamen net binnen van Phuket opnamen.
  Runnen Steef en Namwan, direct naast SC, nu nog wel het HuaHin Bike fietsreisbureau?

  • Moodaeng zegt op

   Die bikeshop was van Steef zijn moeder. Of ze hem nog runt weet ik niet.

 6. Willem zegt op

  Goed verhaal hoor. Ik had in het voorbijgaan nooit gedacht dat alles daar zo perfect geregeld is. Ik word al bang heimwee te krijgen, met al die goeie dingen uit het vaderland, zoals bamihap en haring. Wij zijn altijd weer blij als er familie langskomt met kaas en hagelslag, maar er is ook weer een tijd van gaan. Gaan wij eens kijken bij Say Cheese voor een blije bami-blik. Mijn jongens zijn kritisch, maar eerlijk.

 7. Jan zegt op

  Ik was er ook tijdens de TV opnames in maart, maar toen was Jeroen daar al uitbater. Vele gezellige uurtjes doorgebracht. 2x per week een goede band met een eindeloos repertoire, op zaterdagavond de pub quiz en Nederlands meezingen onder het genot van wat alcoholische versnaperingen. Ik ga zeker weer naar Hua Hin terug en zal dan ook weer de nodige uurtjes in Say Cheese door brengen.

 8. Sandra zegt op

  Moderator: lezersvragen moeten naar de redactie worden gestuurd.

 9. Otto de jong zegt op

  Aha super om te lezen!! Men vaste stamkroeg opthaiblog!! Doe je goed Jeroen ik zie je weer snel en neem frikandellen voor je mee!! Trouwens mensen jullie moeten daar ook het broodje shoarma proberen! Heerlijk!! Groetjes van Ameland!

 10. Pim Haring . zegt op

  Ik zou zeggen ga er zelf eens heen om te vragen hoe het zit .
  Spijt zal u er niet van krijgen geweldig leuk personeel waar je ook mee kan lachen omdat ze Nederlands willen leren.
  Onder het genot van een hap(je) en een drankje kan je dan een Thai een plezier doen om ze onze taal te leren .
  Als ik zo de reacties zie is dat echt Hollandse pot,de een weet dit en de ander weet dat, bij elkaar noem ik dat hutspot.
  Tegen het einde van volgende week zijn er weer de allerbeste kwaliteit haringen ook verkrijgbaar .
  Het loonde de moeite om daarop wat langer te moeten wachten.
  Koninginneharing noemen ze dat .
  Als er iets niet bevalt vertel het aan Jeroen hij zal er alles aan doen om het u naar het zin te maken .
  Bevalt het wel vertel het verder .
  Doe niet mee met die rot gewoonte om te roddelen terwijl je het hebt van doorvertellen .

 11. Matthieu Hua Hin zegt op

  Een welverdiende pluim voor Say Cheese, inmiddels een vaste ontmoetingsplek voor veel in Hua Hin wonende Nederlanders. Vanavond ben ik weer van de partij tijdens de 2 wekelijkse pubquiz!

 12. jasmijn zegt op

  Ik moet zeggen dat een ding vast staat en dat is dat Jeroen er alles aan doet om het verleden imago op te poetsen.
  Jeroen is een gezellige kerel en jammer genoeg een ex vriend van mij.
  Maar ik wil hem toch complimenteren met zijn super inzet, wat wel blijkt dat veel Nederlanders daar nu een heerlijke Nederlandse hap nuttigen onder een gezellige ambiance van zijn altijd ondernemende spirit.
  Dus ondanks alles:”Jeroen succes”


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website