Volgens een vergelijkend rapport van de World Economic Forum zou Spanje het beste land voor toeristen zijn. Daarbij werden de volgende maatstaven gehanteerd: culturele aangelegenheden, uitstekende vliegvelden, infrastructuur, zeer goede mogelijkheden om toeristen te helpen en een top wireless internet service. Vervolgens kwamen Frankrijk en Duitsland als zeer goed scorende landen naar voren.

Wat de veiligheid en het welbevinden van de toeristen betreft stond Thailand op plaats 35.

De sterke daling van het vertrouwen van toeristen begon in december 2008 toen o.a. buitenlandse touroperators het land begonnen te verlaten. Ook de onlusten en de militaire coup van 22 mei vorig jaar deden geen goed.

Andere factoren die Thailand geen goed deden was de wereldwijde aandacht voor de moord op toeristen op Koh Tao, criminaliteit in Pattaya onder andere door ladyboys en scam met jet ski’s in Phuket.

Het Thaise gouvernement onderkent deze gebeurtenissen en werkt er hard aan om deze problemen aan te pakken. Volgens een zegsman van de tourist court in Pattaya zijn veel problemen opgelost. Bovendien bestaat nu in Pattaya het zogenaamde Pattaya Courthouse waar mogelijk in een dag de aangifte behandeld wordt en er zelfs in sommige gevallen een beperkte uitkering bestaat over de geleden schade (zie een eerder posting op het blog).

Ook wordt het declaratiegedrag van commerciële ziekenhuizen in de gaten gehouden, zo moet er vooraf duidelijkheid zijn over de kosten voor bepaalde handelingen. De zegsman overweegt een 24-hulpslijn te openen in verschillende talen. De toeristen politie claimde dit al, maar het functioneerde niet. Ook het aantal CCTV camera’s zullen op bepaalde plekken uitgebreid worden en de anderen zullen regelmatig gecontroleerd worden of ze wel werken. Het publiek kan daarvoor 1337 bellen.

Een zegsman van de politie in Pattaya vertelde dat er sinds 10 jaar niet meer politie is bijgekomen, ondanks de forse stijging van het aantal toeristen. Wel werden er meer politievrijwilligers ingezet, zowel Thai als niet Thai. Maar deze hebben slechts een beperkte bevoegdheid tot handelen.

Het zal nog wel enige tijd duren voordat Thailand een stap hoger komt op de genoemde ranglijst. Een ander punt wat nog meespeelt is de economische situatie wereldwijd, waardoor verre vakantiereizen niet meer de grootste prioriteit hebben.

Bron: Pattaya Today


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “‘Thailand werkt er hard aan om het vertrouwen van toeristen terug te winnen’”

 1. Frank zegt op

  lees pattaya news: http://pattayaone.net/ Dan lees je dagelijks precies wat er aan schort. Heel jammer, maar het wordt niet beter laatste jaren.

 2. John Chiang rai zegt op

  Er zijn ook veel toeristen,die het zat zijn dat ze geconfronteerd worden met steeds meer veranderingen i.v.m.het aanvragen van een visa,wat bijv.dit jaar van toepassing is,kan volgend jaar verboden worden.
  Verder heb ik de indruk,dat de militair regering helemaal niet precies weet, wat Thailand zo interessant maakt voor toeristen. Het wordt misschien vervelend om bijv.opnieuw het thema strandstoel verhuur te noemen,maar veel 50plussers hebben een andere voorstelling van een strand vacantie,en hebben geen zin om iedere dag op een handdoekje in de brandende zon te liggen. Alles wat deze mensen in Europa lezen over deze idiote maatregelen,is genoeg reden om een ander vakantie land te zoeken. Ook voelt een toerist zich niet erg welkom,als hij voor een bezienswaardigheid,of een natuurpark,5 tot 10maal zoveel betalen moet als de Thai bevolking.Gisteren kon je op thailandblog.nl. lezen dat het minimum loon 300bath per dag blijft,in plaats van de verlangde 360bath,en omdat ik de mening ben dat iedereen op deze wereld een menswaardig loon verdienen moet,vindt ik het toch een schande dat op Phuket de tuk tuk maffia het zelfde geld vraagt,of meer, voor een ritje van 10minuten. Misschien zou men eens een onderzoek moeten houden onder de toeristen,wat hun voorstellingen zijn,en daar moet ook premier Prayut,misschien ook lastige vragen accepteren.

 3. Leo Th. zegt op

  Als een factor die het toerisme naar Thailand niet bevordert wordt scam met jet ski’s op Phuket genoemd. Maar de impact van scam met tuk tuks op Phuket en van de taxi’s in Pattaya en Bangkok is natuurlijk vele malen groter. Juist toeristen die voor het eerst op vakantie naar Thailand gaan en de weg niet weten, ondervinden hier de last van. Verder is het natuurlijk van de zotte dat, wanneer je voor een strandvakantie kiest, je op het hele strand van toerististische topbestemmingen één dag van de week, of soms zelf de gehele week, geen strandstoel/ligbed met parasol kan huren of een verfrissend drankje kan bestellen.

 4. Henny zegt op

  Een zeer belangrijke factor vergeten ze. De corrupte politieorganistie en de grote irritatie die dat bij de toeristen teweeg brengt omdat de politie te pas en te onpas zgn bekeuringen uitdeelt met name aan de farrang om de kas te spekken of hun eigen portomonnee.. Ik verblijf al meer dan 10 jaar maandenlang in Thailand en ik ben van mening dat de hele politieorganisatie van hoog tot laag op de schop zou moeten.
  De politie organisatie is de rotte appel in Thailand.

  Henny

  • Frank zegt op

   Beste henny
   daar ben ik het helemaal met eens.

   Op een dag rijdt een thaise vrouw tegen onze Toyota have. , de hele thaise familie, erbij
   er was niets aan de hand, lichte blikschade.

   Nee, meekomen naar politie bureau. …mijn thaise familie zei verberg je….Ze ruiken baht.

   De corrupte politie maakt toeristisch Thailand kapot

 5. Frans Nico zegt op

  Wie houdt wie voor de gek?
  Twee kernpunten worden genoemd:

  “De sterke daling van het vertrouwen van toeristen begon in december 2008 toen o.a. buitenlandse touroperators het land begonnen te verlaten. Ook de onlusten en de militaire coup van 22 mei vorig jaar deden geen goed.” en

  “Een zegsman van de politie in Pattaya vertelde dat er sinds 10 jaar niet meer politie is bijgekomen, ondanks de forse stijging van het aantal toeristen. Wel werden er meer politievrijwilligers ingezet, zowel Thai als niet Thai. Maar deze hebben slechts een beperkte bevoegdheid tot handelen.”

  Sinds 10 jaar niet meer politie ondanks een “forse stijging van het aantal toeristen”. Maar daarvoor lees ik een sterke daling van het vertrouwen van toeristen en het verlaten van touroperators (en dus touristen) uit Thailand sinds 2008. Ik kan dat niet met elkaar rijmen. Maar ja, ik kan wel meer mededelingen in Thailand niet rijmen met de feiten.

  • kjay zegt op

   met alle respect Frans Nico…..Meer toeristen? Ik zie ze niet en heb het sinds 2007 ieder jaar alleen maar rustiger zien worden! En dan spreek ik van eind oktober tot maart! Want ik overwinterde er ieder jaar, dus cijfers kunnen mij gestolen worden!

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Kjay

    Frans Nico schrijft toch niet dat er meer toeristen komen.
    Hij noemt twee kernpunten uit de tekst en stelt dit juist in vraag..
    Trouwens, dat er meer toeristen komen zou wel eens juist kunnen zijn, dat ze daarom ook meer consumeren en ‘savonds zichtbaar zijn is weer iets heel anders.

 6. Jack zegt op

  Het is en blijft een derde Wereld land,en ik zie er ook geen verandering in komen.

 7. ruud zegt op

  Als ik een toerist zou zijn, zou Thailand geen plaats omhoog gaan op mijn lijstje, zolang ik op het strand geen parasol en bedje kan huren.

 8. janbeute zegt op

  Zo las ik verleden week nog een voorbeeld op een ander Engelstalig farang website .
  Iemand vertelde daar zijn verhaal over private cq commercieele ziekenhuizen .
  Hij was naar zo ener ziekenhuis gegaan voor problemen aan zijn schouder .
  Had expres niet verteld dat hij een ziekte kosten verzekering had lopen in Thailand .
  Na enkele keren behandeld te zijn kwam de dag van afrekening .
  Hij moest volgens de nota van het ziekenhuis 80000 bath betalen .
  Toen zij hij , ik ben vergeten te vertellen maar ik ben ook nog verzekerd bij de BUPA .
  Ineens daalde de nota met 30000 bath naar 50000 bath .
  Hieruit kun je opmaken hoe je bedonderd wordt .
  Het ziekenhuis zag wel dat de gemaakte kosten van 80000 bath , veel te hoog waren voor zijn behandeling .
  En de BUPA ziektekosten verzekering zeker opheldering zou vragen over de te hoge rekening .
  Wil je zeker zijn hier in Thailand dan speel het spel , zo als hij deed .
  Kom je er achter wie eerlijk is en wie niet .

  Jan Beute .

  • Peter@ zegt op

   Ja dat laatste klopt, ik was voor een kleine behandeling in Udon Thani in een particulier ziekenhuis, ze vroegen € 1200,- met 1 nacht opname, mijn eigen huisarts zou het poliklinisch behandeld hebben voor € 50,-.

 9. Yvon zegt op

  Thailand blijft voor mij nog steeds nr. en daarna pas Spanje. Helaas heb ik dit jaar zonder bedjes op het strand moeten doen, dus ik hoop dat ze toch wel weer terugkomen. Want ik ben niet de enige die ze missen! Maar hoe langer het duurt, hoe minder toeristen daar komen en zeker pensionado’s, die kunnen echt niet zonder parasol en/of ligbedden op het strand liggen.

 10. pedro & zo zegt op

  Yetski maffia helaas niet alleen aktief in Pukhet helaas ook zeer succevol in Pattaya.

  Mede door de innige samenwerking met de politie zijn deze maffiosi zo succesvol.
  Vele toeristen kregen een rekening voor 1 x yetskien a 3.000 $ tot 4.000 $.
  Voor de duidelijkheid zegge en schrijven drie a vier duizend dollars, zeker geen typefout !!!

  De truck zit,m in het fotoshoppen van deze boeven.
  Zij maken van een (nog wel) blije toerist(en) een foto inkluis een beschadigde yetski.
  De toerist(en) niets vermoedend aan het spelevaren en de boeven gaan rap fotoshoppen.
  Na terugkomst toveren zij de bedrogen toerist(en) foto,s van hun inkluis een nagelnieuwe c.q. perfekte yetski(s)

  Indien men niet rap betaald worden de slachtoffers afgevoerd naar het politiebureau.
  Alwaar de laatste fase aantreed qua intimidatie,s en afpersingen.

  Je ziet weinig blanken meer op deze yetski,s na de nodige effektieve waarschuwingen.
  Meestal zijn nu de Indiers, Russen en Chinezen het slachtoffer, bah bahhh.

  Kijk uit met motor huren.
  Uiteraard dient de huurder naam en adres op te geven + ect.
  Vervolgens worden de nodige motoren de 3e of 4e nacht m.b.v. reservesleutels weggehaald.
  De argeloze toerist kan voor dit fake verlies zijn knip trekken.

  Vele Thai zijn inmiddels met succes bezig van Pukhet & Pattay een no-go zone te maken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website