Verborgen schatten in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Toerisme
Tags: , , ,
22 oktober 2015

De Tourism Authority of Thailand (TAT) heeft plannen bedacht om de minder bekende gebieden in Thailand meer onder de aandacht te brengen van de reisindustrie. Zo heeft de TAT een aantal gebieden aangewezen, die de moeite van het bezoeken waard zijn door hun goed bewaarde cultuur, fantastische natuurgebieden en historische waarden.

De TAT wil vooral toeristen aanspreken die meer willen dan alleen zon, zee en strand. Lokale autoriteiten moeten zich dan ook voorbereiden op meer toeristen en daarvoor de nodige faciliteiten aanbieden, zoals op het gebied van infrastructuur, accommodaties, parkeergelegenheden voor touringcars, enz. Daarnaast moeten er voldoende restaurants en souvenir shops aanwezig zijn.

Sommige gebieden hebben nog niet voldoende capaciteit en hebben bovendien nog niet voldoende vertrouwen in een grotere en langdurige stroom toeristen. Een voorbeeld hiervan is Lampang. Als er voldoende bewijs is voor de komst van meer toeristen dan zullen investeerders zeker bereid zijn om nieuwe hotels te bouwen. Lampang heeft nu nog maar de beschikking over 2300 hotelkamers.

Loei toonde een lichte terugval door onvoldoende overnachtingscapaciteit, maar bleef wel in de belangstelling van Japanners en Chinezen.

Een ander opkomend gebied is de provincie Nan met de gelijknamige hoofdstad Nan. Door de openstelling van de grenzen met Laos en China is er toename van het toerisme. Het oude hart van de stad met Wat Ming Mueang, het nationale museum en andere toeristische attracties geven het toerisme een extra stimulans. Nan verscholen in de noordoostelijke hoek van Thailand, op 668 kilometer ten noorden van Bangkok, is bekend om haar natuurlijke schoonheid en door de verschillende bergstammen zoals de Mien en de Hmong. Maar ook door de lange historie, zelfs als zelfstandig koninkrijk, die het gebied kent en delen van de oude stad die daar nog op wijzen zoals delen van muren en oude Wats daterend uit de Lanna periode.

Nan is een van de twaalf projecten , die de TAT aan het ontwikkelen is om de verborgen schatten van Thailand nog meer te promoten.

1 reactie op “Verborgen schatten in Thailand”

  1. Michel zegt op

    De TAT is goed bezig de laatste tijd. Thailand is idd meet dan alleen zon, zee en strand. Veel meer zelfs.
    Er is zoveel moois te zien wat nog bijna geen enkele toerist gezien heeft. Dat promoten zal volgens mij idd meer toeristen gaan aantrekken.
    Steeds meer mensen op de wereld willen meer dan het standaardriedeltje van de grote tour operators.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website