Pattaya: eenmaal, andermaal

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Pattaya, Toerisme
Tags: , , , ,
31 januari 2012

Er is in Thailand geen tweede stad waarover de meningen zo verdeeld zijn als Pattaya. Je bent er weg van of je vervloekt de plaats, een tussenweg bestaat nauwelijks.

‘Zoek en gij zult vinden’ geldt zeker voor Pattaya. In welke plaats, Bangkok even buiten beschouwing latend, kun je meer vertier vinden? Van honger en dorst kom je beslist niet om, want de restaurants – in alle prijsklassen en variëteit – zijn nauwelijks te tellen. Voor een drankje hoef je veelal niet verder te lopen dan pak ‘m beet tien meter.  Het strand mag dan minder breed of wit zijn dan die van Phuket, Samui of zelfs Hua Hin. Maar toch; als je alle pro en contra’s tegen elkaar afweegt heeft de stad heel wat te bieden.

Over bieden gesproken

Pattaya heeft niet alleen als plaats veel te bieden, maar je kunt er zelf ook bieden oftewel een bod uitbrengen. Elke donderdagavond kun je in het bovenzaaltje van restaurant ‘The World of Sport’ bieden op artikelen die ter veiling zijn ingebracht.

De veiling begint om half negen en vanaf  ’s middags twaalf uur kun je een kijkje nemen of er iets van jouw gading bij is. Het adres 179/94-95 Naklua Road is gemakkelijk te vinden. Met het 10 bath busje rij je tot aan de rotonde met de dolfijn, en van daar wandel je er binnen nauwelijks twee minuten heen. The World of Sport ligt aan de rechterzijde van de weg tegenover het Woodlands Hotel.

Als je nog niet eerder aan een veiling hebt deelgenomen is dit een leuke ongedwongen kennismaking met een veilingmeester die het allemaal heel luchtig in het Engels brengt. Elk artikel wordt getoond en de veilingmeester noemt vervolgens een bedrag dat steeds wordt verlaagd tot het moment waarop iemand het voor die prijs wil hebben, het zogenaamde afmijnen.

Vanaf dat moment gaat echter het bieden weer omhoog tot de uiteindelijke hoogste bieder. Het lijkt voor de niet ingewijde wellicht ingewikkeld maar na een paar minuten heb je het spel snel door.

Je moet er wel rekening mee houden dat jouw bod met 10 procent kosten en 7 procent BTW wordt verhoogd. Het gekochte spul moet je ter plekke betalen en nog dezelfde avond meenemen. Het aanbod betreft voornamelijk kleinere artikelen zoals collector items, schilderijen, horloges , tassen, beelden, speelgoed, antiek of wat er voor door moet gaan, boeken en noem het verder maar op.

Het betreft niet echt een groot opgezette veiling, maar dat is juist het charmante van het geheel. Je zoekt een plekje, bestelt een drankje en volg het gebeuren. Wie weet ga je wellicht toch nog met iets naar huis dat je zelfs niet in je stoutste dromen verwacht had hier te vinden.

Van auto tot boot en huis

Mocht de belangstelling uitgaan naar een motor, brommer, auto, boot of zelfs een huis dan kun je in Pattaya ook naar een meer professionele veiling gaan. Iedere zaterdag om 11.30 uur kun je bij Collingbourne terecht. Voor adresbeschrijving en verdere gegevens ga je naar: www.collingbourne-auctioneers.com.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Pattaya: eenmaal, andermaal”

 1. bertus zegt op

  ik ben sinds zaterdag weer terug uit pattaya heb me vier weken weer heerlijk vermaakt, ben de volgende al gaan kijken voor de volgende trip ben er zo snel mogelijk weer

 2. Robbie zegt op

  Geweldig, Joseph, je geeft me weer 2 leuke tips om ergens heen te gaan. En ik kan er zelfs nog iets leuks mee vandaan nemen ook! Dubbele pret! Dank voor je tips. Heb je er nog meer? Ik houd me aanbevolen. Groet.

 3. ruud zegt op

  leuk the world of sport. Ik zit er ieder jaar drie maanden lang een paar honderd meter vandaan en wist niet van het bestaan. Ga zeker een keer de veiling beleven. Leuk hoor. Ja ja ik weet het doe maar eens gek in Pattaya en er is veel te beleven, ook buiten walking street. Bedankt voor deze tip.

 4. hans zegt op

  Ja, inderdaad erg leuk, ik weet ook van het bestaan van autoveilingen van door de bank teruggehaalde auto.

  Ik heb deze echter nooit kunnen achterhalen waar die plaatsvinden, dus als iemand dat weet in Hua Hin c.q. Bangkok hou ik me aanbevolen.

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   In Bangkok onder meer op On Nut, richting SUV, bij de oprit naar de Outre Ring Road (9).

   • hans zegt op

    Dank je, ga er zekers keer heen, ben je erzelf wel is geweest ? Hoor verschillende verhalen van goedkoop tot duur om daar een auto te kopen.

    • Hans Bos (redactie) zegt op

     Nooit geweest, wel een vage bekende. Je moet in Thai goed beslagen ten ijs (!) komen om daar te slagen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website