De wijdverspreide overstromingen in veel Thaise provincies hebben geen gevolgen voor de toeristische sector.

De Thaise minister van Toerisme en Sport, minister Chumpol Slipa-Archa, liet dat vandaag aan Bangkok Post weten.

De heer Chumpol benadrukte dat de huidige situatie uitvoerig is besproken met touroperators. De reisindustrie laat op haar beurt weten dat de aantallen buitenlandse toeristen, niet wordt beïnvloed door de verontrustende berichten. Als voorbeeld worden de Japanse toeristen genoemd, het bezoek van Japanners aan Thailand bleef op hetzelfde niveau.

Ook het aantal gearriveerde buitenlandse toeristen uit andere landen op de luchthaven Suvarnabhumi, bleef gelijk (tussen de 37.000 en 39.000), voegde hij eraan toe.

De minister liet verder weten dat de prognoses niet worden bijgesteld en het ministerie er van uit gaat dat 19 miljoen buitenlandse toeristen, Thailand zullen bezoeken dit jaar.

13 reacties op “Overstromingen hebben geen gevolgen voor het toerisme”

 1. Jielus zegt op

  Keer op keer laten de Thaise bestuurders weer zien hoe dom ze zijn. Het is wereldnieuws! Veel van mijn vrienden vragen zich af of ze nog wel moeten komen!
  Als je een cultuur reis hebt geboekt en wordt drie weken in een resort op een berg gezet dan denk ik dat het wel is tegen gevallen.
  Laten we hopen dat er geen besmettelijke ziekten uitbreken want dan is het hek van de dam.
  Pattaya is leeg, Phuket is leeg en Bangkok waarschijnlijk niet veel beter.
  Maar de regering is er al klaar voor: Thailand is de flooding-hub van ZO-Azië.
  😉

 2. Thomas zegt op

  Delen van Bangkok gaan nu overstromen en de piek wordt op 16 en 17 oktober verwacht. Is het dan wel safe om een hotel te boeken op de 16e en de 17? (bij MRT station Sutthisan)

  • marcos zegt op

   @ Thomas. hoe komt u nu weer aan de 16e en 17e okt? Morgen is volle maan en de 14e springtij.

 3. Thomas zegt op

  @ Marcos Het stond in diverse artikelen dat de piek van de overstromingen op 16 en 17 oktober plaatsvinden. Zie bijv http://www.nationmultimedia.com/new/breakingnews/Bangkok-under-flash-flood-risk-from-Oct-16-17-30166743.html

  • @ Dat klopt Thomas, wij die datum ook overgenomen in onze artikelen.

  • marcos zegt op

   ja ik weet het Thomas, dr schrijft dr eentje maar wat en alles wordt klakkeloos overgeschreven. gelukkig had je op ander blog al gereageerd waar Cor schreef dat t stopte met regenen. Google maar eens naar springtij, zal u zien dat dat de hoogste waterstand is en wordt.laten we hopen dat Bangkok vrijdag hier tegen bestand is, dan komt t goed!

   • @ Gelukkig hebben we Marcos die de nodige nuanceringen aanbrengt 😉

 4. Thomas zegt op

  Desalniettemin vraag ik me nog steeds af of ons hotel (bij MRT station Sutthisan) wel bereikbaar zal zijn aankomende zondag de 16e…
  Iemand een idee?

  • @ ik ben bezig met een posting voor toeristen. Nog even geduld svp

 5. ludo jansen zegt op

  land 10 januari in bangkok,hopenlijk is dan het ergste voorbij,je weet maar nooit
  het droogste seizoen is in de winter ,laat ons hopen……

 6. printen zegt op

  Weer een typisch Thaise reactie op een probleem wat toeristen betreft. Je ontkend het probleem, dus bestaat het probleem niet. Hier in Chiang Mai, waar het water maar twee dagen in de straten stond, komt er vrijwel geen hond, laat staan een toerist.

  En touroperators bieden gewoon nog tours naar Ayyuthaya aan. “Morgen vertrekken”, zo staat er er. Met de nachttrein, die niet meer rijdt.

 7. Herman zegt op

  @Thomas. Weet niet hoe het er zondag uit zal zien bij MRT Sutthisarn. Tot op de dag van vandaag is er geen wateroverlast daar. Woon er vlakbij. Ik wil je wel op de hoogte houden de komende dagen.

  • Fons zegt op

   Kan men nu nog gemakkelijk van Bangkok naar Koh Chang reizen? Hoe is de situatie op Koh Chang en Koh Kood? En wat zijn daar de voorspellingen voor de periode 15-23 oktober?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website