Pattaya wil zich presenteren als een toonaangevend centrum voor maritiem toerisme in Zuidoost-Azië en organiseert evenals vorig jaar de Ocean Marina Pattaya Boat Show. De tweede editie zal worden gehouden op 22-24 november 2013.

Het evenement, dat tevens wordt gesponsord door de Tourist Authority of Thailand (TAT), heeft als doel om meer welgestelde toeristen naar Pattaya te lokken.

De TAT ziet Pattaya als uitvalsbasis om het maritiem toerisme aan de oostkust van Thailand te bevorderen. Met de komst van de Asean Economische Gemeenschap (AEC) ontstaat er een groeipotentieel van 10 procent.

Mevrouw Supatra Angkawinijwong, adjunct-directeur van Ocean Property laat weten dat Ocean Marina nu al de grootste jachthaven in Zuidoost-Azië is en met de komst van de AEC zal de capaciteit verder worden verhoogd. Dat is nodig om de groei te kunnen bijbenen, want ook steeds meer rijke Thai kopen een boot. In het verleden was de verhouding van jachteigenaren bij Ocean Marina Yacht Club: 80 procent buitenlanders en 20 procent Thai. Vorig jaar nam het aandeel Thai toe tot 38 procent. En dit zal de komende jaren verder stijgen.

Wie wat geld te besteden heeft, is welkom op de 2.600 vierkante meter expositieruimte op het land en in het water bij de jachthaven. Je kan je daar verlekkeren aan luxe jachten, motoren, auto’s, villa’s, dure horloges en meer accessoires voor welgestelden.

Voor meer informatie :

Video Ocean Marina Pattaya Boat Show

Hieronder een impressie van de Ocean Marina Pattaya Boat Show in 2012:

[youtube]http://youtu.be/LI7-CG42pgo[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Ocean Marina Pattaya Boat Show: Pattaya wil meer welgestelde toeristen”

 1. Rick zegt op

  De jachten zitten nog niet op de lengte’s die de bootjes hebben die om de wateren van Phuket hun rondjes doen.
  Maar wat nog niet is kan nog komen zeker in de economische snelkookpan Asia

 2. chris zegt op

  Nu even de feiten op een rij zetten voordat ik het echt niet (meer) begrijp:
  1. De regering Yingluck wil kwalitatief betere toeristen naar Thailand trekken;
  2. Achtergrond: toenemende probleemn met de huidige toeristengroepen in Chiang Mai, Phuket, Pattaya en in mindere mate Hua Hin;
  3. Het toerisme naar Thailand groeit met name door de toestroom van Russen, Chinezen en toeristen uit Maleisie;
  4. Pattaya organiseert een boat show om ‘meer welgestelde toeristen naar ppataya te lokken” ;
  5. De groei van het aantal boten in pattaya komt vooral op naam van welgestelde Thai.

  Zeg nou eens eerlijk. Denkt men nu werkelijk dat (alleen) een boot show meer rijke toeristen naar Pattaya zal trekken? Zijn rijke toeristen alleen geinteresseerd in een dure boot of ook (of misschien veel meer) in een veilige vakantie-omgeving waarin hun privacy gewaarborgd is en zij niet geconfronteerd worden met de negatieve aspecten van het soort massa-toerisme van Pattaya? De regering en de overheid in Pattaya vergeet wellicht dat er twee soorten rijken zijn: degenen die hun geld op een eerlijke manier hebben verdiend en degenen die rijk zijn (geworden) door oneerlijk of onethisch zaken te doen. Die laatste groep (Thai en niet-Thai) is – naar mijn bescheiden mening – in Pattaya al vertegenwoordigd. Dat sluit nagenoeg uit dat de andere groep in Pattaya geinteresseerd is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website