– Herplaatst bericht –

In de jaren zeventig en tachtig ging je in Thailand naar het strand vanwege het strand. Een mooi zandstrand, kristalhelder water en wuivende palmbomen, meer verlangde je niet. Aan de meeste stranden in Thailand vond je geen dure hotels en restaurants, om maar niet te spreken over uitgebreide winkelcentra.

Kradan Island

Kradan Island, een nog ongerept eiland voor de kust bij Trang in de Andaman Zee ademt nog de sfeer van die tijd en logeren in het Kradan Island Resort doet je denken aan vervlogen tijden, waar eenvoud en een rustieke omgeving de boventoon voerden. Een van bamboe gemaakte “bungalow” voor nog geen 1000 Baht per nacht direct aan een privéstrand met wit poederachtig zand en uitzicht op een zee met allerlei kleuren blauw.

De inrichting van de bungalows, die geschikt zijn voor 1 of 2 personen, zou je primitief kunnen noemen. In de kamer een matras met beddengoed en een muskietennet. Een paar foto’s aan de muur completeren het interieur. Geen TV, geen koelkast, want je slaapt slechts in je hut. De actie gebeurt buiten.

Kleurrijke vissen

Het heldere water is ideaal om te snorkelen en te genieten van een grote verscheidenheid aan kleurrijke vissen die in en rondom de koraalriffen leven. Huur een kajak en ga ermee langs de kust om nog meer ongerepte strandjes te zien. Loop vanaf het resort naar Sunset Beach om de sensationele zonsondergang in de Andaman Zee mee te maken. En mochten deze activiteiten je vermoeien, luister dan in de hangmat bij de hut naar het kabbelen van de zee, zie de eindeloze blauwe luchten overdag en s ’avonds de zon, die ondergaat. En als de duisternis valt geniet van een prachtige sterrenhemel.

Het resort heeft 11 bungalows aan het strand, verder zijn er nog wat grotere bungalows voor gezinnen. Voor eten en drinken beschikt het resort over een prima restaurant ook direct aan zee. Kijk op hun website voor foto’s en meer informatie over prijzen van de verschillende bungalows.

Kradan Island Resort: een ideale plek voor een strandvakantie, maar verwacht niet de luxe en comfort van een trendy boetiek hotel.

[youtube]http://youtu.be/VvpnbwZDHG4[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

29 reacties op “Een hutje aan het strand op Kradan Island (video)”

 1. Lex K zegt op

  1000 baht per nacht? voor een bungalow die je primitief kan noemen, vind ik vreselijk veel geld, er zijn zat gelegenheden, op Lanta bijvoorbeeld, waar je vrij luxe voor 800 baht kunt huren, zitten de maaltijden soms bij de prijs inbegrepen?

  Groet,

  Lex K

  • Gringo zegt op

   Google het Resort even en kijk naar de prijzen. Voor mensen als jij, die 1000 Baht te veel vinden, zijn er budget bungalows voor slechts 600 Baht.

  • Kees zegt op

   Sorry, misschien ben ik te lang weg uit NL maar ik snap het even niet. 1000 baht is ‘vreselijk veel geld’ maar 800 baht is wel OK? En we hebben het hier over een verschil van 5 Euro, toch?

   • Lex K zegt op

    verschil tussen primitief en vrij luxe heb ik er ook bij vermeld, dan krijg je een heel andere vergelijking

   • Lex K zegt op

    @ gringo
    Ik heb ook het verschil tussen primitief en vrij luxe aangehaald, dan krijg je een heel andere vergelijking, en dan achteraf aankomen met de vermelding dat er ook bungalows zijn vanaf 600 Baht, dan had je dat beter in de posting kunnen vermelden.
    Trouwens als je voor 1000 baht een vrij primitieve bungalow krijgt, wat krijg je dan voor budget?
    @ Kees
    We hebben het over 5 euro maar ook over 20% en als je naar het percentage gaat kijken krijg je dus een substantieel verschil, plus het verschil tussen primitief en vrij luxe.

 2. siamees zegt op

  Maak er vooral maar reclame van en binnenkort is het niet meer zo een leuk kalm plekje,als je leuke plekjes weet hou je die beter voor jezelf,want anders is is het er vlug mee gedaan.In Isaan weet ik nog heel veel leuke plekjes ver weggestopt,maar zal nooit vertellen waar die zijn want anders zullen het binnenkort geen leuke plekjes meer zijn.Voor de rest een heel mooi filmpje echt waar.

 3. cor verkerk zegt op

  Hartelijk dank om dit te delen @gringo.

  Hopelijk volgen er nog meer tips om de bekende toeristenplaatsen te vermijden

  Cor

 4. F Baarssen zegt op

  Hartelijk dank om dit met ons te delen. Hoop dat er in de toekomst meer van deze stukjes verschijnen. Vind dit zelf de leukste dingen van Thailand om de wat rustigere plekken op te zoeken back to Basic.
  Dit jaar was ik aan het rondrijden op de scooter op koh Chang op weg naar nergens dacht ik op de kaart stond ook aangegeven dat de weg hier zou ophouden totdat ik opeens voor de ingang van een groot ressort en waterval stond ben naar binnen gegaan en heb er eerlijk de hele dag rondgehangen en geen kip te zien misschien kwam dit omdat het low season was. Koh Chang Grand Lagoona leuk voor een dagje rondt te hangen voor verblijf 51 euro misschien te duur voor budget toerist.Lonely beach kan je ook nog wel rustige afgelegen bungalows vinden het is even zoeken.Als je uiteindelijk op deze rustige plaatsen beland voel je helemaal gelukkig weg van de drukte(zoals de stranden van samui)

  Groeten en bedankt

 5. Miek37 zegt op

  Ben daar ook geweest maar vond Koh Sukorn nog “oorspronkelijker” als in goedkoper/primitever!

  http://www.flickr.com/photos/miek37/sets/72057594053442693/

 6. cor verhoef zegt op

  Duizend baht per nacht? Een enorme rip off als je het mij vraagt. Prive stranden hebben ook niets van doen met de jaren ’80 atmosfeer die het ‘resort’ kennelijk weer tot leven tracht te brengen. Wanneer je die tijd weer wil herleven is Koh Pa Ngan een optie. Daar zijn stranden waar je voor 150 baht een hutje huurt, douche onder de sterren en alles wat je eet of drinkt schrijf je bij in een schoolschriftje, eten wat de pot schaft en voor de rest moet er niets. Voor de liefhebbers; een bamboe bong met een zak weed kost 200 baht, geen politie te bekennen. Dat is jaren ’80 😉

  • Gringo zegt op

   Hé, hé, Cor, flauwe reactie, hoor! Je kunt ook gewoon ergens op het strand blijven slapen, pissen en poepen in de zee, en af en toe van een eetstal wat voedsel naar binnen werken. Da’s nog goedkoper.

   De suggestie over weed kan ik al helemaal niet waarderen.

   • cor verhoef zegt op

    Gringo, je hebt kennelijk geen idee wat de jaren ’80 behelsden wat betreft island life in Thailand en je reactie betreffende “poepen en pissen in de zee” is pas echt flauw. Wanneer jij denkt duizend baht per nacht uit te moeten geven om er achter te komen wat Thailand drie decennia geleden bood aan de gemiddelde backpacker, dan ben je er behoorlijk ingetuind. Je wekt in dit artikel van je de indruk dat we voor duizend baht per nacht helemaal terug gaan naar de jaren ’80. Voor 2012 prijzen. Dat dan weer wel. Ik ben helemaal niet te beroerd om geld uit te geven, maar 1000 baht per nacht voor rustieke primitiviteit, met andere woorden; betalen voor “wij hebben geen wi-fi, lekker rustig, maar wel dokken” is niet meer dan een soundbite voor mensen die geen flauw idee hebben hoe het was in de jaren ’80.

    Je dominee-achtige opmerking over weed, is voor iemand als jij, die niet vies is van een drankje, op zijn best hypocriet.

    • Sir Charles zegt op

     Of ga anders naar het onderkomen van de familie van je vriendin/vrouw ergens op het platteland. Je kunt daar slapen op een matje onder een muskietennet, voedsel bereiden op een houtskoolvuurtje, de sanitaire voorziening is een soort van gat in de grond omheind door roestige golfplaten en je reinigen en tanden poetsen kan gedaan worden met regenwater uit een grote ton.

     De kosten zijn variabel van niets tot het bekostigen van het geven van een feest met veel eten en drank, een volle tank voor de pick-up of nieuwe banden voor de motorsai tot het reparen van het lekkende dak en verharden van het erf met rode grind om maar wat willekeurige voorbeelden aantehalen.

     Weliswaar ontbreekt het strand en de zee doch volgens vele is dát het echte leven ver weg verblijvend van het jachtige bestaan in het thuisland en daar is het nog authentiek vergeleken met de drukke pleisterplaatsen zoals Bangkok en Pattaya.

     Met name de Isan schijnt nogal in trek te zijn heb ik me dikwijls laten vertellen. 😉

     Moderator: graag weer terug naar het verhaal.

     • Erwin zegt op

      Ben ik helemaal mee eens.
      In de Isaan heb ik zelf met mijn thaise vrouw en twee kinderen zelf een huis.
      Ga daar eens heen en dan je weet wat het echte thaise leven is, en dat is soms nog verder terug dan de jaren 80.
      Voorbeeld, ik eet voor 20 baht in een thais restaurant kip met rijst, saus naar keuze een kom soep en water met ijs.
      Dat is leven.
      Grt, aan alle thai gangers

      • Sir Charles zegt op

       Was min of meer ironisch bedoeld beste Erwin, dat ‘echte Thaise leven’ dat zou ik nog geen twee dagen kunnen volhouden en bovendien houd ik ook niet van kamperen.

       • Erwin Fleur zegt op

        Dat was ook zeker niet rot bedoeld.
        Dit was ook een beetje algemeen bedoeld, ik zelf heb daar met mijn vrouw een huis en wat land en ik wilde aangeven dat het best wel goedkoop toefen is in de Isaan.
        Dus neem het niet persoonlijk.
        Grt, Erwin

    • Gringo zegt op

     Cor, het verhaal gaat niet over backpackers, maar gewoon over een Resort in alle eenvoud met een privestrand. De jaren tachtig was ook geen monopolie voor backpackers, ook toen bestonden er al andersoortige toeristen en bezoekers.

     Jij leest het verhaal zo als je wilt, gelukkig zien we ook positieve reactie’s.

     Waarom je in de laatste alinea nu weer iemand persoonlijk moet aanvallen met dominee en hyocriet ontgaat mij, maar ik neem je dat wel kwalijk!!!

     • Lex K zegt op

      Gringo,
      Helaas moet ik je tegenspreken, het is een kleinigheidje maar toch, in Thailand heb je geen privé stranden, alle stranden zijn overheids eigendom, je kan ook geen stuk strand kopen en afbakenen en je bent altijd verplicht iedereen vrije doorgang naar het strand te verlenen, ook al gaat het bij wijze van spreken door je eigen achtertuin, of over het terrein van je eigen resort, zonder dat je de bezoekers kan verplichten iets bij je te kopen.

    • phangan zegt op

     @cor
     Over koh phangan
     200 baht voor een zakje weed was in de jaren 80 maar tegenwoordig kost dat rond de 600 baht per zakje. De bungalow prijs van 150 baht is nog steeds te vinden.

     Zolang je je weed rond de bungalow rookt loop je weinig risico maar ben je zo stom om het mee te nemen van het resort af loop je het risico om wel de volgens jou afwezige politie tegen te komen en dan gaat het een hoop geld kosten.

     De politie vult vooral rond de fmp zijn pensioen aardig aan

 7. gerrit kraak zegt op

  Het zal wel aan mij liggen, maar het valt mij altijd op tegenwoordig, dat wanneer iemand een leuk artikel schrijft hij behoorlijk afgebrand wordt op het Thailandblog.
  Iedereen schijnt het altijd beter te weten, echter zij schrijven geen artikelen .
  Dit zal wel niet geplaatst worden, wilde mijn ergernis over de commentaren even kwijt.
  zal nog wel niet genoeg mai pen lai denken 🙂

  mvg gerrit kraak

  • Kees zegt op

   Beste Gerrit, ergens heb je gelijk, aan de andere kant is het eenvoudig verklaarbaar. Er wonen veel expats in Thailand en er zijn ook veel Nederlanders die Thailand goed kennen van regelmatige bezoeken. Nu ziin de verschillen tussen deze Nederlanders enorm groot, qua interesse, levensstijl, mate van integratie, werk, inkomen en last but not least leeftijd. Zo brengt de een zijn tijd door in de bars in Pattaya terwijl je anderen nog niet met een gratis hotel in de buurt van die badplaats krijgt. Zo zijn er mensen die in de Isan tussen de Thai wonen, en anderen die in een leuk appartement op Sukhumvit wonen die dat nog geen weekend uit zouden houden. En ieders beleving van Thailand is meestal uitsluitend gebaseerd op die persoonlijke ervaringen. Vandaar dat er nog wel eens wat tegengas komt, zo van ‘he, dit is ook Thailand!’ Alleen maar positief denk ik, het geeft meerdere en andere perspectieven weer. Zolang de discussie zich op argumenten richt en niet persoonlijk wordt is er niets aan de hand. Helaas is het zo dat Thailandblog nog wel eens verward wordt met een digitale bejaardensoos waar prikkelbare oudere mannen iedere vorm van kritiek op zichzelf betrekken. Dan wordt het al snel zuur zoals hier. Volgens mij is er niets mis met het artikel van Gringo en is er ook niets mis met de reactie van Cor. Gringo lijkt de discussie zelf een beetje uit te lokken hier door te gaan zeuren over die weed (ben zelf ook geen fan van weed noch van excessieve hoeveelheden alcohol, maar Cor richtte zich toch duidelijk tot ‘de liefhebbers’ in zijn reactie). Jouw laatste suggestie om wat meer ‘mai pen rai’ te denken is een ijzersterke, voor velen zou dat inderdaad geen kwaad kunnen!

  • Sake zegt op

   k Geef Gerrit gelijk
   Ik zie ook vaak zinloze afbrekende commentaren

 8. M.C.Veen zegt op

  Ik vind bijna 1000,- Baht per nacht ook wel veel maar daaar me gooi je iemands beleving natuurlijk niet weg.

  En een super beleving kan je niet in geld uitdrukken.

  • Robert zegt op

   “En een super beleving kan je niet in geld uitdrukken”
   Maar als je het niet kunt betalen, kun je het ook niet beleven:-)

   • Kees zegt op

    Ja, maar de eerste Nederlander die wel naar Thailand kan vliegen en een super beleving van 1000 baht niet kan ophoesten moet nog geboren worden lijkt me 😉

 9. pim zegt op

  Open de video ,zie waar je altijd naar verlangd hebt .
  Prachtig toch ,ga met je gedachten terug naar de tijd dat je nog en hippie was en moest liften om in Parijs te komen en geen geld had om in Thailand met de dames te bomen . .
  Nu leef je hier met veel plezier aan het bier ,maar wees wel wijs .
  In de tijd van liften was het iedewiedeweed het leuke lied .
  Breng jezelf niet in een probleem .ik zie het om mij heen Kl ..zak uit NL ik zie er steeds meer om mij heen ze in het gevang te ontmoeten met de vriendelijke groeten .

 10. Lex K zegt op

  Ik weet niet wie allemaal de moeite genomen heeft om de website van dat resort op te zoeken, ik heb het wel gedaan op advies van Gringo, de foto’s van sommige “hutjes” die ik daar gezien heb, verklaren de prijs van 1000 Baht, in het hoogseizoen zelfs 2000 tot 2400 Baht dit heeft niets meer te maken met “Back to the Basics” dit is gewoon pure luxe, ik heb prachtige bungalows gezien van 2 verdiepingen.
  Dit is echt niet wat de gemiddelde back packer zich uit de jaren 80 zal herinneren, ik behoor trouwens absoluut niet toe die groep, ook voel ik mij niet thuis in een “digitale bejaardensoos” zoals Kees het zo fijntjes uitdrukt, wel weet ik adviezen van Thailand bezoekers te waarderen, ook van de wat minder ervaren bezoekers, die kijken juist meestal wat frisser naar Thailand, terwijl de, meestal, zich zelf noemde ervaren Thailand gangers, sommige noemen zichzelf zelfs “Kenners”, ietwat blasse overkomen, zo van “Been There, Done That” en mij hoef je niets meer te vertellen.

  Terug naar het onderwerp
  Ze hebben een eigen website en email adres, dus verstoken van internet ben je waarschijnlijk niet, er is zelfs een vaste telefoon lijn.
  Helaas heeft ook de commercie hier al hard en onverbiddelijk toegeslagen, foto’s van een onderwater huwelijk, etc.
  Het eiland is allang geleden opgenomen in “1 day tours” vanaf Koh Lanta.

  Ik heb de prijzen opgezocht en hier neergezet, bron; Website: http://www.kradanisland.com
  High season Dec – April
  Beach Front Bungalows are 1,500 Baht
  Family Rooms range from 2,000 to 2,400
  Baht Budget Bungalows are 700 Baht

  Low season May – Nov
  Beach Front Bungalows are 1,000 Baht
  Family Rooms range from 1,500 to 1,800 Baht
  Budget Bungalows are 600 Baht

  Groet,

  Lex K.

  • Gringo zegt op

   Bedankt Lex voor je reactie.
   Bij het maken van een verhaal schrijf je niet domweg de hele website over, maar geeft slechts een beeld van wat er te verwachten is. Misschien heb ik mij niet overal duidelijk uitgedrukt, maar als iedereen even de moeite had genomen de website op te zoeken, hadden de negatieve reactie’s achterwege kunnen blijven.
   Het strand zal inderdaad niet prive zijn, noem het het dan maar een strand voor de deur, nietwaar?

   • Lex K zegt op

    Graag gedaan Gringo, kleine moeite, ik moet eerlijk toegeven dat het een prachtig resort is, met een echt wondermooi strand, alleen de prijzen staan mij tegen, als het vergelijkt met wat je voor 2000 Baht elders kan krijgen, maar alles moet dan ook per boot binnen gebracht worden, dat moet ook betaald worden.
    Om kort te gaan dit is, volgens mij, een resort voor mensen die bereid zijn een behoorlijk bedrag neer te leggen voor het het gevoel van Thailand van 20 tot 30 jaar terug met toch wel de luxe die een backpacker niet nodig heeft en ook niet zoekt.
    Als voorbeeld van “Back to the Basics”wil ik graag een klein voorbeeldje aanhalen, jaren terug kwam ik weer eens een keer op PhiPhi terecht en mijn vaste resort PhiPhi Charlie Beach, had geen plaats, ik ben naar de andere kant van het eiland gegaan, per longtail boot, de enige manier om daar te komen en kwam daar in een hutje terecht met als bed een cementen verhoging met een matras, een Fan, maar daar had je niets aan want om 24.00 uur ging de generator uit, dus geen muziek, geen licht, helemaal niets, alleen het geluid van de zee en het licht van de nacht, dat heeft mij toch wel een soort “authentiek” Thailand gevoel bezorgd, wat mij ook bij zal blijven.

    Ik wil eigen nog wel wat kwijt over de reacties, niet perse op deze posting in het bijzonder ,ook in het algemeen, maar ik denk dat ik dat beter via een privé berichtje zou kunnen doen, voordat een heleboel mensen weer op hun achterste benen staan.

    Groet,

    Lex K.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website