Fietsen in Pattaya

Door Colin de Jong
Geplaatst in Toerisme
Tags: , , ,
3 augustus 2011

Fietsen in Pattaya RBB (Recreational Bangkok Biking Co., Ltd.) is opgericht in 2004 door Andre Breuer en is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitvoeren van ontspannen fietsexcursies die de deelnemers naar plekjes brengt, niet of nauwelijks bezocht door toeristen.

Deelnemers krijgen hierdoor een veel realistischer beeld van de cultuur, het land en de mensen in Thailand. Duizenden mensen doen jaarlijks een of meerdere excursies bij RBB in Bangkok, Chiang Mai en kunnen vanaf 1 juli 2011 ook dus terecht voor een fietstochtje in Pattaya.

In Pattaya heeft RBB als eerste “Colors of Pattaya” ontwikkeld. Dit is een ongeveer 4 uur durende excursie die start vanaf het Thai Garden Resort gelegen aan de Pattaya North Road. Deze excursie start elke dag om 08:00 en 13:00 en kosten om mee te doen zijn THB 1000.- per persoon. Andre fietst met groepjes van maximaal 8 personen. Op deze manier blijft de tour wat persoonlijker en de kwaliteit en veiligheid van de rit gewaarborgd.

Vanaf het Thai Garden Resort volgt hij de “kustlijn” van Amatwong beach richting Naklua. Daar brengt men een bezoekje aan de vismarkt en rijden door het oude gedeelte van Naklua. Ze maken verschillende stops in Naklua en het wordt duidelijk dat Chinese vissers zich als een van de eerste zich in deze streek gevestigd hebben. Zodra ze de Sukhumvit Road overgestoken hebben is men opeens op het platteland beland.

Kort na de oversteek stoppen ze bij een restaurantje waar men even kan uitblazen, wat drinken en een typische Thaise maaltijd krijgen voorgeschoteld. Nadat men weer is ”opgeladen”, vervolgt de rit door het achterland van Pattaya en wordt ere en bezoek gebracht aan o.a. een Muay Thai box-school en een “hout-snij-werkmuseum” dat in the middle of nowhere ligt. Zelf voor de meeste Thais en Expat bewoners in Pattaya iets onbekends.

Tijdens de rit wordt er voldoende gestopt om uit te rusten en krijgende de deelnemers voldoende water te drinken. Dit zit allemaal in de prijs THB 1000.- per persoon) inbegrepen. Leuk om met een groepje bekenden te doen, en heb me bij deze opgegeven. Wie volgt? RBB maakt gebruik van “Trek” en “Merida” fietsen die in perfecte staat verkeren. Reserveren is noodzakelijk.

Voor vragen en of boekingen kunt u Andre Breuer bereiken op 086 – 7888007

Website: www.bangkokbiking.com

 

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Fietsen in Pattaya”

 1. Joseph Jongen zegt op

  Is niet bepaald een goedkoop uitstapje voor Thaise normen.

  • Rick zegt op

   Fietsen in Pattaya vond lopen in Pattaya al af en toe een zelfmoord poging om sommige wegen over te steken.
   Laat die fiets maar lekker staan en ga het ook niet op koh lahn doen ( veel te steil )

 2. Ron van Veen zegt op

  Beste Joseph,
  Deze tochten worden veelal niet gedaan door de Thai.
  Daarnaast zijn Trek’s en Merida’s hier bijna even prijzig als in Europa.
  Dus alleen al vanwege het materiaal is het de prijs zeker waard.

 3. pietpattaya zegt op

  Yep echte farang prijs paar uurtjes fietsen 1000 Bath ,maar dr zijn genoeg gekken die dr in trappen
  Stap op moterbike en ga zelf op verkenning kosten max 500 bath en geen zere billen

  • @ Fietsen is gezond Piet. Altijd in beweging blijven, Rust roest.

   • pietpattaya zegt op

    Voor 1000 bath per maand lid van fitnessclub elke dag zolang je wilt en gratis water grrrrr 555 veelgezonder

 4. menno zegt op

  Zelf heb ik ooit zo’n fietstocht gedaan. Ik weet niet of dat bij dezelfde Andre Breuer was, maar de prijs was even hoog. Die tocht was in Bangkok. Ik kwam op plekken waar ik anders niet snel zou komen en alleen al in die zin maar ook in alle andere opzichten was het zeker een aanrader.

  De prijs heb ik me wel over verwonderd. Die vind ik zelf ook nogal aan de hoge kant, er was een prima Thaise gids en behoorlijke en goed onderhouden fietsen, maar zeker niet nieuw. Een Trek kan je in Bangkok kopen voor een 8000 Baht of iets meer. Die prijs gold in ieder geval in 2008, toen ik er eentje kocht en daarmee 900 km. door Noord Thailand en Laos heb gefietst. De verkoper vertelde toen dat die prijs ongeveer hetzelfde zou blijven. Die fiets heb ik nog steeds. Ik kan me dan ook voorstellen dat de kosten voor de fietsen met deze tochten wel meevallen. Zeker als je het onderhoud in eigen beheer doet.

  Kortom de tocht die ik heb meegemaakt is een echte aanrader en ik zou er graag nog meer willen doen, maar de prijs mag dan best wel wat lager. Een optie zou zijn tweede tocht halve prijs. Mij zie je dan weer. Ik ben benieuwd!

 5. rob zegt op

  Ik heb de afgelopen jaren veel gefietst in thailand,zelf een fiets gekocht voor 4000 bath en die heb ik nog steeds!!!!!
  En we komen op plekken waar helemaal geen buitenlander ooit geweest is of ooit zal komen .
  Maar wij vinden het wel de beste manier van vervoer,geen helm op je kop en geen gezeur van oom agent!!!
  Zeer vriendelijke bevolking in het achterland en je kan en eten en drinken voor een habbekrats.
  Ook altijd zeer behulpzaam als je een lekkeband hebt,ze bellen even en binnen een paar minuten komt er een man op een brommertje en plakt je band voor 40 bath,waar heb je dat nog ?????
  En bovenal goed voor de gezondheid!!!!!!!
  Dus blijven fietsen.
  Gr Rob

 6. Robert zegt op

  Thailand is een mooi land om te fietsen, ik doe zelf een dikke 3,000 Km per jaar hier. Deze tochten zijn leuk voor toeristen toch? Voor een relatief laag bedrag heb je een leuke dag op vakantie. Als je hier woont, de taal een beetje spreekt en de omgeving goed kent heeft het misschien wat minder toegevoegde waarde, maar het succes van deze fietstochten (ik geloof dat het alleen maar Nederlanders zijn die ze organiseren) is inmiddels wel bewezen.

 7. Frans zegt op

  Jammer dat het altijd de mensen zijn die in Thailand wonen die overal comentaar op hebben en alles te duur vinden. Geld uitgeven aan vrouwen en drank is wel goed natuurlijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website