Stop nu met roken en geld lenen

Door Colin de Jong
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , , ,
31 augustus 2010

Door Colin de Jong – Pattaya

Stoppen met roken is nu gemakkelijker dan ooit en velen zijn gelukkiger dan ooit nu ze de Elektronische Sigaret hebben aangeschaft. Vriend Marco lag in het ziekenhuis met een hartprobleem alhier en moest dringend stoppen met roken.

Direct een elektronische sigaret gegeven want ik weet uit ervaring hoe moeilijk dit kan zijn. Het heeft mij zelfs twee relaties gekost. Maar de dames waren getrouwd met hun sigaret en niet met mij. Ik heb er zwaar astma aan overgehouden en de laatste relatie vecht voor haar leven nu er longkanker is geconstateerd wat bijna niet kan uitblijven.

Het zou verboden moeten worden om miljoenen mensen verslaafd te maken met al die vuiligheid in sigaretten te stoppen. Maar Marco is helemaal genezen want lurkt alleen nog aan de electro sigaret waar een beetje nicotine uitkomt. Hij voelde zich zo goed dat hij zijn gehele familie over de streep heeft kunnen trekken en ze leefden nog lang en gelukkig. In ieder geval zeker 10 tot 15 jaar langer wat wetenschappelijk is bewezen. Mijn gehele familie is er aan onder door gegaan en niemand is ouder dan 59 jaar geworden. Alle echtgenotes leven nog inclusief mijn moeder bijna 89 en tantes over de 90! Toch iets om serieus over na te denken.

AOW-ers en Bejaardentehuis

N.a.v. een vorig artikel kreeg ik veel bijval en positieve reacties. Een meneer uit Rotterdam werd zelfs zo boos dat zijn moeder, die voor 5200 euro per maand, zodanig werd verwaarloosd dat hij de directie heeft aangevallen. Men had geen tijd om moeders elke dag te luchten en haar te wassen door de personeelsproblemen in de vakantie tijd.

Hier is een landgenoot op ingesprongen die een bejaardenhuis wil exploiteren voor bejaarden uit Europa en in onderhandeling is met een hotel in Mea Phim direct aan de zee 20 km achter Koh Samet op het vaste land. Hij zoekt nog investeerders en voor meer informatie: info@meaphimgarden.com voor e-mailcontact of via de website: www.meaphimgarden.com Deze landgenoot bouwt ook aantrekkelijke huizen vanaf 1.5 miljoen baht.

Ons eens zo mooie sociale zekerheids stelsel is finaal naar de knoppen geholpen en uitgemolken. Daar moet altijd drastisch op bezuinigd worden maar als dit ten koste gaat van ouderen die vaak meer dan 50 jaar hebben gewerkt is dit een regelrechte schande en daar moet de politiek op worden afgerekend.

Geld lenen

Ik wordt steeds vaker geconfronteerd met mensen die in de problemen komen en geld hebben geleend tegen woekerrentes bij de zogenaamde Loansharks. Gaat wel gemakkelijker dan bij een bank maar de naweeën zijn vaak desastreus. Heb menigeen op de vlucht zien gaan want als er niet betaald wordt is het meestal bingo en wordt er grof geschut ingezet. Het is zelfs bij wet verboden om meer dan 1,25% per maand in rekening te brengen, maar hoor af en toe percentages van 3%.

Heb ook bekenden die geld uitlenen maar het is vragen om problemen want ze kunnen en willen ook vaak niet terug betalen en zijn regelmatig spoorloos. Geld lenen betekent meestal geld geven want de kans op terug betalen is bijzonder klein. De hulpverzoeken gaan ver boven mijn pet zeker nu er ook al hulpverzoeken binnen komen van een landgenoot die gedetineerd is in Nederland en die platzak is. Ik dacht dat je daar geen geld kan opmaken? Een andere landgenoot vroeg of ik naar het politiebureau wilde komen in Sattahip. Hij was gearresteerd omdat zijn hond een ongeluk had veroorzaakt en hij 20.000 baht moest betalen. Tja, zo gaat dat als ze een farang zien want dan gaat de kassa rinkelen en komen de dollartekens boven. Heb hem geadviseerd om te zeggen dat het niet zijn hond maar een aanloop hond was maar die vlieger ging niet op want alle buren werden erbij gehaald.

Verzekeringen en NVP

Las op de website van de Nederlandse Vereniging Pattaya dat een 79 jarige landgenoot zich heeft kunnen verzekeren bij de ONVZ in Nederland nadat hij een enorme premieverhoging moest betalen bij de BUPA. Voor meer informatie contact de NVP die elke laatste donderdag van de maand bijeen komt in het Sraan restaurant op de Theppasitroad aanvang 17.00 uur. Ook organiseert deze actieve vereniging een bowlingtoernooi op 8 september voor leden en niet leden boven de Tops supermarkt.

In Memoriam

Na een lang ziekbed is onze landgenoot en resident Huub Verstraaten afgelopen week op 75 jarige leeftijd gecremeerd. Huub was voor velen een klankbord als er problemen waren. Hij had eerder restaurants onder de naam ‘de Drie Angel” en de laatste jaren een bar in Soi 6. Dat hij moge ruste in vrede.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Stop nu met roken en geld lenen”

 1. Joseph Jongen zegt op

  Colin, de site http://www.meaphimgarden.com is niet juist of niet in de lucht.

 2. Redactie zegt op

  Hallo Joseph,

  Probeer deze eens: http://www.maephimgarden.com/mp_garden/Home.html

  • Frank zegt op

   Waar kan ik zo’n electronische sigaret kopen? Ik woon in Chiang M ai en heb ze hier nog niet gezien.

 3. Pieter zegt op

  Nou zo gezond schijnen die elektrieke sigaretten nou ook weer niet te zijn. Wil men toch roken zou het verstandiger pure canabis te gebruiken veel beter voor het lichaam dan tabak.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website