Een miljoen Chinezen méér naar Pattaya!

Door Gringo
Geplaatst in Toerisme
Tags: , , ,
6 september 2015

Het stadsbestuur van Pattaya verwacht dat er per jaar een miljoen Chinese toeristen méér de beroemde (beruchte, als u wilt) Thaise badplaats zullen bezoeken. Die uitspraak is gebaseerd op een toezegging van AirAsia om met twee nieuwe directe routes te opereren van U-Tapao naar Nan Ning en Nan Xang.

Met het oog op deze verwachte stijging van Chinese toeristen werd een vergadering op het stadhuis belegd, waar met diverse instanties en reisorganisaties werd gesproken hoe met deze toename moet worden omgegaan. Als een belangrijk punt daarbij werd het gebrek aan een goede openbaar vervoer verbinding van de luchthaven U-Tapao naar Pattaya en andere steden in de regio genoemd.

AirAsia is van plan om vanaf 25 september aanstaande met vier vluchten per week tussen U-Tapao en Nan Ning en drie vluchten per week tussen U-Tapao en Nan Xang met behulp van twee 180-seat Airbus A320 vliegtuigen te opereren. De luchtvaartmaatschappij heeft er alle vertrouwen in, dat deze nieuwe routes een groot succes zullen zijn.

Tot zover het nieuws, maar ik heb nog een prangende vraag. Het worden dus 7 vluchten per week in een Airbus A320, elk met maximaal 180 passagiers aan boord. Ik heb geen zakjapanner nodig om vast te stellen, dat het dus om 1260 toeristen méér per week gaat. Per jaar wordt dat dan 52 x 1260 = 65.520 toeristen. Dat is bij lange na geen miljoen of is een speciaal Thais rekensysteem toegepast?

Bron: PBS English News


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Een miljoen Chinezen méér naar Pattaya!”

 1. ruud zegt op

  Het is het rekensysteem van de TAT heel speciaal en heel exclusief.
  Daar komen de meest onverwachte uitkomsten uit rollen.

  Aan de andere kant kunnen de meeste gewone Thai dit sommetje ook niet maken, dus het zal ze niet opvallen.

 2. Aree zegt op

  twee x 180 seats Airbus vertelt het verhaal , dus 65.520 x 2 = 131.040 verwachte bezoekers maximaal

 3. RuudH zegt op

  Ze hebben in Thailand een heel aparte multiplier. Ze noemen een getal en komen dan er achter dat er minimaal 16 toestellen per dag moeten landen. Vervolgens kijken ze naar de indeling van een Airbus320 want daar hebben ze nooit ingezeten en tot slot moeten ze concluderen dat er onvoldoende hotelruimte zou zijn, maar het grote voordeel is dat alle andere toeristen wegblijven en wellicht ook alle leuke vrouwen.

  De oplossing is een vorm van Turkse resorts te bouwen zo’n 40 kilometer van Pattaya, zeg maar in de buurt van het vliegveld. Het ChinaTown van de provincie Chonburi.

  Maar hun onhoudbare enthousiasme houdt deze blog lekker bezig.
  Tot slot: De visie van de economische groei (6%) wordt ook niet gehaald en ze mogen blij zijn als de groei nog positief blijft.

  Een HSL van Zuid China naar Rayong zou de ideale oplossing zijn, maar dan moeten er investeerders komen en het gebrek hieraan is het grootste probleem.

  Ik ben ervan overtuigd dat er over 5 jaar 25 miljoen mensen per jaar naar Pattaya komen……denk ik??

 4. Anno Zijlstra zegt op

  de rest komt met de bus 🙂

 5. nico zegt op

  Ik heb nog “even” op de website van Air Asia gekeken, maar het zijn inderdaad totaal (dus samen) 7 vluchten.
  wel voor de ongelofelijke lage prijs (vanaf) 999 Bhat enkele reis uiteraard.

  Voor z’n prijs lopen de Chinese wel warm denk ik. Dus wordt het voor vele vleugel zitten worden (op het dak kan ook, kijk maar naar de trein in India).

  Thai en rekenen ????

  Werkeloosheid is 0,7% ze hebben niet eens een registratie systeem ha, ha, ha.

 6. Cor van Kampen zegt op

  Rekenen kennen ze zo wie niet. Zeker niet uit het hoofd. Na de laatse berichten over een verkrachting
  van twee Chinese vrouwen en een aantal berovingen (zelfs met letsel) van Chinese mensen staan zij in
  China natuurlijk te trappelen van ongeduld om naar Pattaya te gaan. De vrouwen willen zo’n verkrachting
  wel eens meemaken. Het is ook nog gratis. Dus ze gaan er voor.
  De werkelijkheid zal anders zijn. Het toerisme , zeker van Chinese mensen zal teruglopen.
  De Jen is gezakt. Dat help ook een beetje mee aan de teruggang.
  Ik moet alleen om dat soort berichtgeving lachen.
  Ik wens het TAT veel succes met de volgende voorspelling.
  Cor van Kampen.

  • ruud zegt op

   Het vervelende is natuurlijk, dat ze later ook nog vertellen, dat hun verwachtingen zijn overtroffen.

  • Piet zegt op

   Je zult de Yuan bedoelen ..de Yen is van de Japanners

 7. Marco zegt op

  Pattaya wordt of is al , gewoon een pretpark en dat is erg jammer

 8. Gerardus Johannes zegt op

  Wat moet je met die hordes chinezen die door Mike Shopping Mall rennen zonder iets te kopen en de andere bezoekers uit de weg duwen. Nog meer drukte op Pattaya Beach Road e.a. door toerbussen en overal de rust verstoord door deze luidruchtige mensen. Op en af naar Koh Larn met speedboats vanaf strand waar zontoeristen minder plezier hebben en Koh Larn meer afval produceert. Naast speciale prijzen voor flights ook gereduceerde prijzen voor hotels, entree parken enz. welke prijzen niet gelden voor “normale” touristen. Alles t.b.v. omzetcijfers die noodzaken dat er meer wordt gebouwd waardoor Pattaya verder wegglijdt van familieresort naar één groot pretpark voor chinezen. Aanwakkeren van massa toerisme heeft meer nadelen dan voordelen op lange termijn.

 9. Michel zegt op

  Tsja, een Thai en rekenen…
  Als je 2×40 baht af moet rekenen en je betaald met 100 moeten ze de zakjapanner er al bij pakken om te berekenen wat ze dan terug moeten geven. En zelfs dan gaat het nog regelmatig verkeerd….
  Met cyfers boven de 1000 word het helemaal moeilijk. Bij dit soort cyfers zal het voor een Thai wel helemaal onmogelijk worden het goed te berekenen, zelfs voor diegenen met een zgn universitaire opleiding.
  Rekenen schijnt niet in het schoolpakket te zitten

 10. egbert zegt op

  Klopt, elk jaar een miljoen Chinezen…..de wens is misschien de vader v/d gedachte…..
  met nu de laatstev 1/2 jaar de forse zeer forse terugloop van Europeanen en o.a. Russen.

 11. Rick zegt op

  Wat een feest en wat gaat het de kleine zelfstandige man in Pattaya opleveren bijna niks, en de hotels dan hoor ik uw denken ook bijna niks want de Chinezen komen met een organisatie ze durven vaak nog niet eens alleen rond te lopen maar alleen in tours met een man of 25 en al die Chinese reis organisaties willen de hotelkamers zo ongeveer aan kostprijs hebben, en er is nogal een overschot aan hotelkamers dus komt dat even goed. Verder kopen die Chinezen relatief weinig bij kleine ondernemers alleen in massale warenhuizen zullen ze er misschien iets van merken. Bars en restaurants hoeven denk ik ook al niet te hard te juichen want daar lopen ze vloer ook niet plat misschien dat sommige 7elevens ineens de verkoop van drank flink zien gaan stijgen.

  Wie blijven er vervolgens meer en meer weg als resultaat van de massale inval van Chinezen ( maar ook door de massale komst van Arabieren,Russen,Indiërs trouwens ) de goede oude Europeanen, Australiërs, Noord-Amerikanen die wel kapitalen uitgeven in bars,restaurants,boetieks en sommige aan dames natuurlijk. Die gaan langzaam naar de Filippijnen of Cambodja en noem maar op dus wie verdient er uiteindelijk wat…. Proficiat Pattaya.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website