Thailand is al jaren een populaire toeristische bestemming. Sterker nog, als je er een keer geweest bent ga je zeker terug. Uit een onderzoek van dit blog is gebleken dat maar liefst 87% van de respondenten, Thailand voor een tweede keer wil bezoeken.

Om je op weg te helpen geven wij de 10 belangrijkste redenen om in 2011 voor Thailand te kiezen:

 1. Vriendelijke bevolking
 2. Prachtige stranden
 3. Goed en goedkoop
 4. Een meer dan voortreffelijke keuken
 5. Bruisend nachtleven
 6. Shopping Walhalla
 7. Een heerlijk tropisch klimaat
 8. Ongerepte natuur
 9. Accommodaties voor ieder budget
 10. Een rijke culturele historie

.

Thailand heeft ongeveer 3.200 kilometer tropische kustlijn, er zijn honderden prachtige stranden en eilanden om uit te kiezen. De toeristische sector is goed ontwikkeld, het vervoer is efficiënt en er zijn accommodaties voor ieder budget. Ook het eten is uitzonderlijk lekker, heerlijke curies, visgerechten en sappige verse mango’s zo van de boom.

Geniet van de gastvrije badplaatsen en eilanden zoals Koh Samui, Phuket, Pattaya en Krabi. Je hebt er een enorme keuze aan restaurants, een bruisend nachtleven en voldoende shopping mogelijkheden. Wil je eens op een olifant rijden, een trektocht door de jungle meemaken? In Thailand kan het. Ben je verzot op snorkelen of duiken? Dan moet je zeker in Thailand wezen. Maar dit is nog niet alles je vindt er ook nog tientallen kuuroorden, spa’s en golfbanen.

Kortom Thailand is ook voor jou ‘Amazing’!

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “10 redenen om Thailand te bezoeken”

 1. jac zegt op

  Ik ben het met alles helemaal eens………..Alleen die olifant, doe dat nou NIET de olifanten hebben het al zo zwaar,ze worden mishandeld om zo rustig te zijn en hun kunstjes te doen, ik heb het zelf mee gemaakt.
  We moeten juist geen olifanten tochten meer maken ook al lijken ze zo sterk, die ruggen zijn er niet voor gemaakt om daar zo’n zwaar bankje en ook nog 1 of 2 mensen op te hebben.

 2. Johnny zegt op

  Helemaal mee eens.

  Er blijft een verschil bestaan tussen toeristen en emigranten.

 3. Marjan zegt op

  In september Thailand bezocht. In heel veel punten van de ‘tien redenen’ om Thailand te bezoeken kan ik mij in vinden.
  Maar de olifanten.

  In 2006 heb ik India en Nepal bezocht. In Nepal een tocht op een olifant gedaan, als argeloze toerist. Zittend in een ‘omgekeerde tafel’, op de rug van dit grote dier, met zo’n 6 westerlingen opgepropt in een bakje. Een lichtgewicht Nepalees zat achter de oren van deze goedmoedige reus. In zijn handen instrumenten waaraan scherpe punten zaten. Ik zat in het laatste ritje van een lange werkdag. De dieren wisten dat ze naar hun rustplaats gingen. Ze waren uitzinnig, rennend en trompetterend, omdat het werk van de dag er weer op zat…

  Ook heel leuk, ik heb olifantjes gewassen in de rivier.
  Voor de westerling natuurlijk een hele bijzondere ervaring, terug in Nederland kreeg ik toch mijn bedenken. Ik las in reisverhalen in deze regio over olifanten met kapotte oren. Oren zijn het meest gevoelige gedeelte van olifanten. Deze gevoelige plek is bij uitstek de plek om deze reuzen pijn te doen, en ze ‘tam’ te krijgen.
  Tijdens deze trip heb ik goddank geen gehavende olifanten gezien.

  Thuis op internet, wel ontdekt, dat olifanten heel jong uit de familie worden gehaald. In een klein kistje worden geplaatst, om ze ‘mak’ te maken,
  Mijn hart bloedde, omdat ik weet dat olifanten ‘familiedieren’ zijn.
  Afgezien dat het ‘familiedieren’ zijn, is deze methode natuurlijk heel erg bezwaarlijk.
  Ik weet dat deze methode ook in Thailand voor komt…..

  Met deze kennis ook het besluit genomen om nooit meer deel te nemen aan deze ‘toeristenattractie’!

  In september j.l een bezoek gebracht aan de ruïnes van Ayattuya. Ik hoop dat ik deze naam goed geschreven heb!
  Ook daar kan je op de rug van een olifant langs de bezienswaardigheden.
  Tijdens mijn bezoek werd een olifant zodanig mishandeld, dat je hem in de verte al kon horen gillen……. Het ging mij door merg en been…. Ik kon ook zien dat dit dier mishandeld werd!

  Ik ben benieuwd naar de ervaringen van de Nederlanders die in Thailand wonen,en de bezoekers van deze site is, met de ‘ toeristische attractie’ de ‘olifant’. Wat weten jullie hierover, en wat is jullie ervaring?
  Dit ‘olifanten uitstapje’ staat hier tenslotte wel in de ’10 redenen’ ,om Thailand te bezoeken.

  Thailand heeft heel veel te bieden, en dat moet vooral gepromoot worden.
  Maar ik heb mijn bedenkingen…. bij dit soort attracties, waar dan ook…….

  • Ik weet te weinig van dit onderwerp om daar een zinnig antwoord op te geven. In landen waar armoe heerst gaat men anders met dieren om, maar dat geen excuus. In Bangkok zie je van die babyolifantjes op straat die zitten onder de verdovende middelen. Het probleem zal niet snel opgelost worden want toeristen geven er toch wel geld aan uit. Als het geen Nederlanders zijn dan wel Russen of anderen.

   • Robert zegt op

    Wanneer heb je dat voor het laatst gezien? Ik heb als ik het goed heb sinds voorjaar 2009 geen olifanten meer op straat gezien in Bangkok…ze zijn daar nu toch best wel serieus mee, met hoge boetes en zo. Het zijn overigens de Thais en niet zozeer de gemiddelde toeristen die zich het meest bewust zijn hoe schadelijk het is voor die beesten om op warm asfalt in een stad te moeten lopen. Ik geloof dat de koning er ook wel eens opmerkingen over heeft gemaakt.

    • @ Robert, ja dat is al een tijdje geleden. Goed te horen dat het niet meer gebeurt.

 4. jac zegt op

  Begin 2010 was ik in Bangkok en toen heb ik nog een olifant zien lopen, midden in de stad, en ergens net buiten bbk stond er eentje onder een paar golfplaten.met een paar zogenaamde mahouts, zwaar aan de drank en drugs.
  Volgende week ga ik weer naar Thailand voor 4 maanden en ga er dan toch weer op letten.
  Gelukkig zijn er lieve mensen die heel goed werk doen voor de olifanten, BV: Antoinette van der Water en Lek van BRING THE ELEPHANT HOME.
  Je kan een olifant adopteren geld storten noem maar op.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website