Thaise massage door de ogen van een vrouw

Door Monique Rijnsdorp
Geplaatst in Thaise massage
Tags: ,
31 juli 2022

Daar de meesten verhalen op deze blog geschreven worden uit oogpunt van een man dacht ik laat ik de stoute schoenen eens aantrekken en als vrouw mijn verhaal over mijn belevenis in Thailand doen.

Al jaren ben ik bezig om langzaam de overgang naar Thailand te maken en de laatste jaren ben ik inmiddels meer in Thailand dan in Nederland ook ik heb daarbij de nodige Thaise massages ondergaan en begrijp niets van die verhalen over een ‘Happy Ending’? Ik gil wel vaak tijdens een massage maar dat is niet omdat ik zo happy ben sterker ik ben heel erg unhappy op zo’n moment.

Pijnlijk

Ik heb in al die jaren behoorlijke pijnlijke massages door verschillende masseuses achter de rug zelfs met de nodige blauwe plekken en nadat ik mij al jaren groot heb gehouden (waarom?) besloot ik op een dag mij niet meer te laten pijnigen en voortaan bauw bauw te roepen wat zoveel betekent als zachter, zachter.

Nu heb ik dus een nieuwe masseuse genaamd Phoe, ik kan jullie vertellen de massages van Phoe vallen niet mee phoe, phoe om maar even met een inkoppertje te beginnen…

Phoe kan bij mij een po(o)tje breken figuurlijk dan. Phoe is van het soort enorm geïnteresseerd in het menselijke lichaam en met name in de gebreken van het menselijk lichaam. Nu is het niet ongebruikelijk dat een masseuse zich voordoet als een semi dokter en er hele interessante theorieën op nahoudt maar Phoe weet haar kennis op een interessante manier te onderbouwen en daar ben ik dus gevoelig voor.

Een paar dagen na mijn aankomst in Thailand had ik plots last van een soort krampachtige pijn in mijn bovenbeen, ik kan moeilijk omschrijven hoe dat precies voelt maar neemt u van mij aan dat het geen pretje is zeker niet als de pijn soms doortrekt tot aan de enkels en ik als een soort omaatje vijf minuten moet ijsberen om de pijn weer te laten zakken, daar wordt je net 50 geworden op zijn zachts gezegd niet vrolijk van zeker niet als jezelf nauwelijks begrijpt dat je 50 bent en je jezelf nog als jeugdige dertiger (om maar een getal te noemen) ziet.

Phoe

>Enfin ik had dus dringend een massage nodig en zo kwam ik bij Phoe terecht, Phoe voelde uiteraard meteen dat er met mijn been iets niet in orde was en begon te behandelen, dat deze behandeling mij regelmatig de tranen in de ogen deed springen en dat dit niet door de emoties kwam moge u duidelijk zijn! Maar zoals ik al zei met mijn gebrekkige Thais en Phoe haar gebrekkige Engels wist zij mij te overtuigen van haar kunde en besloot ik een vervolgmassage te doen.

Phoe en ik zijn nu vriendinnen, in Thailand is het heel gebruikelijk om wanneer je wederzijdse belangen hebt of elkaar een of twee keer ontmoet en daarbij met elkaar gelachen te hebben te spreken over my friend, ik heb hier inmiddels meer “friends” dan in (vijftig jaar) Nederland…

Leuk om te weten is dat Phoe en ik tijdens de massages elkaars taal leren wat soms toe hilarische taferelen leidt ooit een Thai het woord fly uit laten spreken? Andersom zal ik u mijn vreselijke uitspraken besparen maar ik doe mijn best.

Voetreflexologie

My friend Phoe begon op een gegeven moment over voetreflexologie want elke dag twee uur Thaise massage gaat ook zo vervelen en soms moet je dan iets leuks verzinnen om de boel interessant te houden nietwaar? Ik dus aan de voetreflexologie nu als je denkt dat een Thaise massage al pijnlijk is dan raad ik je ten zeerste een voetreflexologie af, je moet het ongeveer zo zien, het gevoel van een voetreflexologie kun je, denk ik, vergelijken met de pijn van een bevalling, let wel ik zeg niet dat het hetzelfde is als een bevalling en eigenlijk weet ik ook helemaal niet of die pijn te vergelijken is want ik heb geen kinderen maar dit terzijde.

Phoe denkt daar anders over, het zal u niet verbazen dat Phoe direct meende te voelen, dat ik moeite zal gaan krijgen met zwanger worden en zei dat ik hiervoor maar even langs de dokter moest gaan, eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat Phoe toen nog niet wist dat ik net vijftig ben geworden en dus besloot dit maar als een groot compliment te zien.

Mijn vreugde was van korte duur want daaropvolgend stuitte zij op andere gebreken en achter die gebreken komen ze tijdens voetreflexologie alleen als ze een geniepig soort stokje op een bepaalde plek diep in je voeten porren (hierbij bedoel ik niet het voorzichtige, vriendelijke porren van iemand op Facebook) en het daarbij uitschreeuwt van de pijn, dat is een teken dat er iets in je lichaam niet goed zit.

Helaas ouderdom komt met gebreken en bij mij bleek er dus een blokkade te zitten in mijn gehoor, mijn zicht en mijn geheugen, niet zo gek gezien mijn leeftijd maar Phoe denkt daar, u raadt het al, anders over… Phoe is nu bezig om al mijn blokkades op te heffen ondanks dat ik deze blokkades zelfs nog nauwelijks in de gaten had en er dus weinig last van heb maar ja ijdel als ik ben wil ik bij de test “wat is uw echte leeftijd” goed uit de bus komen.

Conclusie, ik ben nu dus verslaafd aan de Thaise massage en alles wat daarnaast te doen is, daarbij twijfel ik regelmatig of de pijn die ik hiervoor moet ondergaan wel nodig en nuttig is, het is nog te kort dag om u te laten weten of ik er baat bij heb tot die tijd leg ik mijn lot in de handen van Phoe en houdt u op de hoogte.

– Herplaatst bericht –

21 reacties op “Thaise massage door de ogen van een vrouw”

 1. kaidon zegt op

  Ik ben een man van jou leeftijd en mag graag één of twee keer per week een thaise massage ondergaan. Een gewone massage van een uur (enkele keer twee uur) zonder happy ending in een gewone massagesalon.
  Elke keer als ik weer in Thailand kom is het even zoeken en uitproberen om een prettige masseur (m/v) te vinden.
  Een thaise massage is lichaamswerk waarbij beide lichamen in mijn ogen wel moeten matchen. Daarbij is de vaardigheid en de techniek van de masseur ook belangrijk. Een goede Thaise massage is voor mij een weldaad en voelt prettig aan. Het bewegingsapparaat mag daarbij soms best iets verder worden bewogen als waartoe het normaal in staat is. Wanneer dit met beleid gebeurt is het prikkelend maar beslist niet pijnlijk. Na verloop van tijd merk ik dat je soepeler in mn botjes kom te zitten en alles makkelijker beweegt.

  Ik heb ook weleens pijnlijke massages meegemaakt. Dit hoeft geen onkunde van de masseur te zijn, maar dan is er wat mij betreft geen onderlinge match.
  Dit kan het geval zijn wanneer de bouw van de masseur niet lekker past op mijn lichaam. Ik denk dan aan dingen als grootte en kracht van bv de handen, vingers en voeten, gewicht van de masseur, hoeveelheid “vlees” op de botten (onderarmen) etc.

  Ik masseer zelf ook weleens en heb hierdoor gemerkt dat mensen enorm verschillen in bouw (spieropbouw, flexibiliteit, afmetingen en onderlinge verhoudingen van het beendergestel etc), waardoor ik ook niet iedereen een goeie (aangename) massage kan geven.
  Belangrijk is om als masseur contact te hebben met klant omdat je niet kan voelen wat jou massage bij de klant teweeg brengt. Verder spelen zaken als routine en ervaring ook een rol.

  Een massage die (na afloop) pijn doet of blauwe plekken oplevert is niet aangenaam of voor herhaling vatbaar.
  Het kan de moeite lonen dan eens verder te zoeken en diverse masseurs uit te proberen.
  Het blijft mensen werk tussen twee verschillende lichamen en zo zal elke massage bij een andere masseur weer anders zijn.

 2. Kees zegt op

  Jaren lang heb ik rugklachten gehad. Fysiotherapie en manuele therapie ondergaan en vervolgens voor 2 weken in het ziekenhuis gelegen voor een rustkuur . Helaas pindakaas, de neuroloog gaf mij het advies mij te laten opereren. Ik mocht naar huis en kon daarna mijn beslissing doorgeven.
  Een kennis van mij adviseerde mij om eens contact op te nemen met een chiropractor en, aangezien ik een operatie vooralsnog niet zag zitten,besloot ik om haar advies op te volgen.
  Vervolgens heb ik vele behandelingen bij chiropractors ondergaan en met succes, zij her dat ik regelmatig terug moest voor een tot vier behandelingen.
  Totdat ik mijn Thaise vrouw leerde kennen die als masseuse hier in een hotel werkte. Van haar werd verteld dat zij, ondanks dat zij klein en tenger oogde, enorm veel mensen van hun kwalen had afgeholpen.
  Zij legde mij in allerlei houdingen en bewerkte mijn rug op allerlei manieren waarbij ik soms jankte van de pijn. Echter al die behandelingen van haar hebben ertoe geleid dat ik geen rugklachten meer heb en gewoon, net als ieder ander mens, rechtop kan lopen. Dit was voorheen onmogelijk daar mijn lichaam automatisch een houding had aangenomen om de pijn te ontlopen.
  Een goed opgeleide masseuse die ook nog eens hart heeft voor haar werk, kan zeer zeker mensen helpen hun problemen geheel of gedeeltelijk op te lossen. Het feit dat de artsen uit het nabijgelegen ziekenhuis patienten doorstuurt naar onze shop is daar een duidelijk bewijs van.

  • don weerts zegt op

   Beste kees in woon regelmatig in Udon mag ik weten waar jullie shop ligt?

   m.v.g Don Weerts

  • Henk zegt op

   Ik ben 2 keer geopereerd voor een hernia heb van tevoren 2 zweet kuren gehad, voor mijn laatste operatie kon ik niet meer lopen en kruipen het lijkt mij sterk dat een masseur er dat uit kan masseren ook in thailand niet. Volgens mijn arts is er een tussenwervel schijf kapot waardoor het merg tegen de zenuwen drukt.

 3. Nathalie zegt op

  Erg leuk dat er een vrouw aan het woord is. Ik lees al een tijdje mee op dit blog en dit is een fijne aanvulling doordat het geschreven is vanuit, u raadt het al, vrouwelijk perspectief.
  Dit geeft toch net even een ander beeld!

 4. carlo zegt op

  goedemorgen monique,

  Wat leuk dat er nu ook eens een vrouw schrijft op thailandblog. Naar mijn mening gebeurd dit veel te weinig, en omdat er alleen maar mannen schrijven denken veel vrouwen dan ook onterecht dat thailand bij uitstek een mannen vakantieland is.
  Ik hoop dat door jou bijdrage ook andere vrouwen gaan schrijven.
  Want zoals jij zelf terecht opmerkt, zaken als een thaise massage zijn niet altijd met een happyend.
  Nogmaals bedankt, en ik hoop dat we regelmatig van je horen.
  carlo

 5. Elisabeth zegt op

  Als ik in Thailand ben laat ik mij heerlijk om de dag masseren. Het is idd belangrijk een goede masseuse te vinden. En voor wat die pijnlijke massage betreft, daar heb ik al jaren geleden de oplossing voor gevonden. Ik laat altijd een Oil massage doen. Die pijnlijke Thaise is niks voor mij, en ik kan me daar ook niet bij ontspannen

 6. l.lagemaat zegt op

  Als ik dit zo lees,krijg je elke dag een vrij intensieve Thaise massage!
  Maar net als bij intensieve sport is het advies dat het lichaam een rust (herstel) periode nodig heeft van 24 – 48 uur.Afhankelijk van verschillende factoren zoals conditie,leeftijd,
  gewicht,e.d.

  groet,

  Lodewijk

 7. Miek37 zegt op

  Heel erg leuk om te lezen Monique, ik ga dagelijks naar de masseuse tijdens mijn 4 weekse verblijf eens per jaar maar wil toch vooral genieten, dus als ik verbrand ben heerlijjk met aloe vera en anders met olie, ik weet nu ook dat ik bauw bauw ipv slowly moet zeggen als er weer eens een nieuwe masseuse opduikt! 😉

 8. Leoni van Leeuwen zegt op

  Ik ben ook een Nederlandse dame die in Thailand woont. Ik zal eens gaan nadenken over een leuk onderwerp om over te schrijven. Geef me even de tijd, want doordat het leven hier rustiger is gaan mijn hersens ook trager werken denk ik weleens. Leuk in ieder geval om inderdaad eens een dame aan het woorde te hebben!

 9. Hans Gielen zegt op

  Ik onderging ook graag een Thaise massage. Daar mijn vrouw als masseuse heeft gewerkt, kwam ik niets te kort. Helaas sinds ze haar agrarisch bedrijf weer heeft opgestart, schiet de massage er wel eens bij in. Daar ze zelf ook graag word gemasseerd, gaan we op vakanties regelmatig samen naar een massage salon. Dit, tot ik aan het eind van de massage waarbij de masseuze met haar armen probeert het hoofd van de romp te scheiden een krakend geluid hoorde en een pijnscheut in de nek. De pijn is inmiddels verdwenen, maar het krakend geluid is gebleven. Als ik een tijdje in de zelfde houding zit en daarna mijn nek draai, dan hoor ik een geluid alsof er een tak breekt. Erg vervelend en soms een angstig gevoel. Een foto wierp geen ander licht op de toestand dus moet ik verder met een krakende nek. Nee, voor mij geen Thaise massage meer, maar mijn voetzolen mogen ze nog wel behandelen.

 10. math zegt op

  Beste Willem, ik weet niet of de redactie mijn reactie plaatst omdat die misschien offtopic is? Ik zou heel heel graag eens een door u ingezonden posting op het Thailandblog willen lezen hoe u dag eruit ziet qua eten, drinken en wat u tegen uw Thaise vrouw of vriendin zegt over “gezond” leven en waar u een echte liefhebber van bent, hobby’s of zo? Of de bloggers het met u eens zijn is vers 2, maar dat het een topper qua lezen en reacties word daar ben ik heilig van overtuigd!

 11. marianne van den Heuvel zegt op

  Wat een leuk verhaal over de Thaise massage vanuit een vrouw beschreven. Zelf ben ik ook vrouw en lees deze blog toevallig omdat mijn man deze veel leest.
  Jaren geleden ben ik in Nederland met de Thaise massage in contact gekomen door een masseuse die ook Shiatsu massages aanbied. Ik kende de Thaise variant niet en was nieuwsgierig. Het beviel me goed en was inderdaad zoals het ook wel genoemd wordt: Yoga voor luie mensen. Het vroeg naar meer.
  Enige tijd daarna zouden we voor het eerst naar Thailand gaan en schoot me de Thaise massage weer te binnen. Ik wilde deze vorm van masseren leren en gaan combineren met mijn Pilatespraktijk en besloot te kijken waar ik dit kon leren. Ik kwam terecht in Chiang Mai bij ITM. Uiteindelijk heb ik zowel de noordelijke als zuidelijke variant van de Thaise massage me eigen gemaakt en de voetreflexologie ook. Ik oefen dit nu uit in Nederland. Vind het zelf nog steeds heerlijk om te ondergaan maar ook het geven is leuk om te doen en een hele “work-out” voor je lichaam.
  Pijn in het lichaam of in de voeten geeft natuurlijk wel het nodige aan. Ik merk echter dat er wel een groot verschil is tussen de westerse mens en de oosterse in beleving van pijn en vooral ontspanning. Als de pijn te heftig is voor onze beleving en we niet meer kunnen ontspannen, verkrampen we of krijgen plaatsvervangende spanning. Dit werkt allemaal tegen in een oplossing van het probleem. Vooral in de zuidelijke “Wat Pho” variant van masseren leer je om ontzettend veel druk uit te oefenen. Ik bouw dit op bij mijn klanten anders zitten ze tegen het plafond en komen ze sowieso niet terug, als ze al niet direct opstaan en wegrennen. Dan heb ik het nog niet eens over het aanpakken van een probleem. Een lichamelijk probleem “leeft” ook altijd in de geest. Niet kunnen ontspannen geestelijk levert lichamelijke klachten op. De oplossing is dan dus ook tweeledig wat in de oosterse landen ook zo wordt opgelost. Meditatie, yoga etc en noem maar op. Massage is meer dan alleen het bewerken van een lichaam.
  ik vind het in Thailand overigens wel moeilijk om te bepalen of je bij een goede salon naar binnen stapt en dan ook nog een goede masseuse krijgt. In april kreeg ik een vrij jonge masseuse die behoorlijk uitpakte op mijn rug. Dit pakte dusdanig uit dat ik bijna niet meer overeind kon komen en hier behoorlijk pijn van overhield wat pas na 2 dagen wegzakte. Niet leuk als je op vakantie bent! Ik begin nu met een voetmassage en probeer daar vanaf te lezen hoe kundig de masseurs/seuses zijn.
  Wat heel veel voorkomt is dat er 1 ‘geleerde’ masseuse is die het de overige dames al doende leert. Omdat meestal wel bekend is dat de Thaise massage nogal stevig kan zijn doen de masseuses hun best om ook stevig uit te pakken. Blauwe plekken zijn echt niet nodig om een massage effectief te laten zijn.

 12. Rob V zegt op

  Leuk geschreven, al weet ik niet of “de man” een massage (of een willekeurig ander ding) anders ervaart dan “de vrouw”. Lijkt mij toch meer op het individu aankomen en de unieke ervaring/situatie. Zelf ben ik meerdere malen in Thailand geweest maar ik heb nog nooit een (Thaise/Oosterse) massage gehad. Komt er vast nog wel een keertje van, het zal vast en zeker ontspanned werken als de masseur (m/v) een goede match is.
  Ik hoop dat jij en/of andere vrouwen nog eens wat insturen. Niet omdat dat een bepaalde meerwaarden heeft maar gewoon omdat de ratio man-vrouw bijdrages wel erg uit balans is. Hoe meer varietie in mensen en persoonlijkheden hoe gezelliger. Wat afwisseling is zeker niet slecht! 🙂

 13. BramSiam zegt op

  Een leuk en onschuldig stukje over Thaise massage ontaardt in een venijnige discussie over Oosterse en Westerse geneeskunde. Toch wel opmerkelijk. De oorzaak is dat iemand de Westerse wetenschap, die gebaseerd is op bewijs en ratio, op een wat zelfingenomen wijze verdedigt tegen het romantische en mystieke geloof in de Oosterse aanpak (die alleen al wel goed moet zijn omdat hij zo oud is en er “honderdduizenden boeken” over geschreven zijn). Het pessimisme over de eigen verworvenheden bij veel Westerlingen is kenmerkend voor diegenen die geneigd zijn meer te geloven dan ze zien. Ondanks het feit dat ongeveer alles wat uitgevonden is in deze wereld te danken is aan Westerse wetenschap, tot en met de computers en het internet waarmee deze blog tot stand komt, klampt men zich hardnekkig vast aan geloof in alternatieve therapieën, geheimzinnige drankjes om AIDS te genezen, gemalen tijgerpenis en cobrabloed i.p.v. viagra om de potentie te verhogen etc.. Toch vermoed ik en vooral hoop ik dat deze gelovigen bij een echte kwaal, zoals bijvoorbeeld een ontstoken blinde darm, naar een ziekenhuis gaan en deze blinde darm er op de Westerse wijze uit laten halen. Ik mis eigenlijk nog een reactie van Jomanda, want Sylvia Millecamps kan helaas niet meer reageren.

 14. Willem H zegt op

  Ik kom al vele jaren in Thailand en ben een liefhebber van massages. Voet, thai aroma etc. Afhankelijk van de situatie zijn ze allemaal erg nuttig of gewoon fijn. Na een dagje golfen of een middag shoppen, vind ik bijvoorbeeld een voetmassage heerlijk.

  Ik baal alleen wel eens van het grote aantal minder serieuze massage shops. “happy ending” lijkt daar “main business” te zijn en massage en dekmantel voor prostitutie. Met name in de toeristengebieden komen ze veel voor. Gelukkig zijn er ook veel goede massage shops / spa’s.

 15. Mia zegt op

  Mooi en leuk geschreven. Meer vrouwen zijn van harte welkom. Ik deel de mening van de meesten hier wat dat betreft. Ben helaas maar 1 x in de gelegenheid geweest om van Thailand te mogen genieten. Drie weken. Die waren blijkbaar zo goed, dat ik bij terug komst op de zaak, naar iets wat geluid gaf en waar een rood lampje flikkerde. Wat is dat, vroeg ik mijn collega’s. Wat dacht je van je je eigen telefoon? Dat zegt genoeg over wat 3 weken Thailand met je doet. Met mij in ieder geval. (voordat ene willem mij begint af te branden hier met zijn wollige en nuchtere woordenschat).

  Vanzelfsprekend, meteen de kans genomen om een thaise massage te ondergaan. Op Koh Samui vond mijn eerste keer plaats. Die verliep goed. Tja, het was de eerste keer, dus ik had nog geen vergelijkingsmateriaal. Bij de derde keer, ging de ‘vrouwelijke manager’ iets verder met grappig zijn en maakte een thaise onpasselijke opmerking en kneep ter illustratie in mijn borst. Als kerel prima. Maar niet bij een vrouw. En zeker niet bij mij. Dat was ook meteen de laatste keer dat ik me daar liet behandelen.

  Op Koh Tao, heb ik tot op heden de allerbeste massage gehad. Terwijl manlief zich gedeisd hield in de schaduw vanwege een virus icm met een zonneallergie. Ging ik op zoek naar een masseur. Bij het Koh Tao Resort op het strand, bevond zich een plek waar je je kon masseren. Een oud thais mannetje (zo groot zijn ze niet, terwijl ik zelf 1.63 ben) stond op en bood mij meteen aan om plaats te nemen. Ik hoefde voor de verandering niets uit of af te doen dan alleen mijn sarong. Ik kon mijn bikini aanhouden. De beste man toverde een flinterdunne lange doek te voorschijn. Bedekte mijn hele lichaam van teen tot aan mijn nek er mee. Uiteindelijk ging het beginnen.

  Ik ben dusdanig onder handen genomen zonder dat ik me moest beroepen om bauw bauw te roepen. Zachthandig was hij zeker niet. Het is een soort massage die ik zelf ook geef: stevig lekker maar niet pijnlijk en zeker niet te zacht. Zachte massages gebruik ik voor andere prive doeleinden. Vervolgens gaf hij aan dat ik me moest draaien op mijn zijde. Oh jee, ging er door mijn hoofd. Daar komt dus dat bekende kraken gedeelte uit de trukendoos. Het mannetje pakt mijn lichaam op bepaalde strategische punten beet en begon te tellen. Het flitste in mijn hoofd: bij drie gaat het gebeuren. Wait wait wait, kon ik nog rap zeggen. Let me control my breath first… Die ruimte kreeg ik. Ok, lets do this. One,….Two…Knak!

  Een kreet kon ik helaas niet onderdrukken maar het bleek minder pijnlijk te zijn dan al die waarschuw verhalen en ervaringen die ik van andere Thailand gangers heb gehoord. Nadat ik bekend maakte dat ik my First time at Thialand trip zou maken. Het mannetje keek me aan en zei op een toon waar je blindelings naar gehoorzaamd: not ready, turn other side. Het hele circus werd herhaald.

  Naast mij lag een dame, een hollandse blijkbaar, die opmerkte: Heb je nooit eerder zo een massage gehad. Waarbij ik aangaf, als dat zo was, dan zou ik toch niet zo reageren? Enfin. Nadat ik de beste man het beloofde bedrag had betaald, hij zijn doek had terug geclaimd en ik mezelf fatsoeneerde, merkte ik al het verschil.

  Mijn hele houding, hoe ik stond en liep, veranderde. Ik liep meer recht op. Voelde ook een soort last cq spanning van me. Sinds die massage, wat meteen helaas de laatste was voor ik uitgescholden werd in het thaise door een thaise marechausse op het vliegveld….

  ….heeft het ruim een week geduurd (ik was reeds in Nederland terug gekeerd) voor dat ik mijn rug hoorde knakken en kraken van ellende. Zoveel spijt dat ik de beste man niet heb weten te ontvoeren in mijn handbag en dan mee te nemen naar Nederland, waar ik met liefde zijn massages, 1 x in de week onder zou gaan, zou ik al tevreden mee zijn, maar meer en vaker mag…Zolang het effect hetzelfde blijft…

  PS. Een Aloe vera massage is pas echt bullshit..beetje aaien met aloe vera en daar 300 bath voor betalen. Ja, dan wil ik minstens een happy ending als bonus…:P

  • Mia zegt op

   Oh en de samenwerking met deze oude mannelijke masseur van het Koh Tao Resort, die was perfect. Precies zoals het moet zijn. Qua klik, behandeling en energie (nee ik ben geen gevleugelde spiritueel persoon).

 16. Paul schiphol zegt op

  Massage, het kan verkeren. Bij een recente Thaise massage op Koh Phangan, gaf ik aan; “graag voorzichtig met mijn rechterhand”. Deze was twee weken daarvoor in NL uit het gips gehaald wegens een gebroken pink botje in mijn hand. Ok de botbreuk had zich genezen, maar zelfs schrijven was nog steeds echt pijnlijk. Bij handenschudden gaf ik ook direkt aan, zachtjes svp, net hersteld van een botbreuk. Zo informeerde ik ook mijn masseuse. Al tijdens het bewerken van mijn schouders kon ik me niet aan de indruk onttrekken, die heeft net een knallende ruzie met iemand gehad en reageerd zich even op mij af. Op een gegeven moment pakte zij m’n zwakke hand als eerste, waar ze redelijk mee omging, totdat ze trachte mijn vingers er stuk voor stuk af te trekken. Natuurlijk te beginnen met mijn pink, ik gaf een krijs, te laat, er liet zich een geweldige krak horen waar zij zelf ook van opkeek. Alas, gebeurd ga maar verder, ik vreesde het ergste maar tot mijn grote verbazing was mijn hand de volgende dag geheel pijnvrij en kon ook mijn pink weer als vanouds bewegen. Geluk of deskundigheid, geen idee, maar achteraf best tevreden.

 17. Henk zegt op

  De eerstekeer in Thailand heb ik ook een behoorlijk pijnlijke massage gehad en ik wist niets van happy ending dat laatste was wel het fijnste en deed helemaal geen pijn. Toen ik het tegen mijn vrouw vertelde zag ik dat het voor haar ook pijnlijk was.
  Inmiddels zijn we volgende maand 49 jaar getrouwd.

 18. Theo zegt op

  Beste mevrouw,misscihien heb ik
  voor u de gouden tip.
  Indien u in het bezit bent van KATOENEN GAREN het volgende.
  Aan ieder been een katoenen draadje..moet persee KATOEN zijn.net boven enkel.
  En binnen een paar minuten is DE PIJN WEG!!!!!!! En komt niet meer
  Terug.heb in Thailand al heel wat mensen hiermee geholpen
  Het is goedkoop en het werkt.
  Na een tijdje de touwtjes wisselen ivm insmeren met
  Olie.succes verzekerd.
  Laat me even horen.
  Groet theo


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website