Mijn ervaringen in Thaise massagesalons

Door Hans Pronk
Geplaatst in Thaise massage
Tags: ,
10 oktober 2023

Mijn neus, mijn oren, mijn smaakpapillen en vooral mijn ogen worden allemaal op z’n tijd verwend in Thailand. Ja, mijn neus en oren ook want ik woon in een bebost gebied van Thailand dus wel veel natuurgeluiden maar vrijwel geen geluidsoverlast en de geringe luchtverontreiniging hier is meestal terug te voeren op een te veel aan ozon; niet de ozon ontstaan door inwerking van zonlicht op smog maar ozon als resultaat van bliksemontladingen.

Maar mijn grootste zintuig, de huid? Die komt er eigenlijk wat bekaaid vanaf. Maar af en toe laat ik mijn huid toch verwennen door een masseuse en kies ik natuurlijk voor een oliemassage. Maar het moet dan wel een masseuse zijn met een vriendelijk gezichtje en één die met liefde mijn huid masseert, althans dat gevoel moet ik hebben. Echt mooi hoeft ze niet te zijn want tijdens de massage zijn mijn ogen toch gesloten maar schoonheid is natuurlijk geen minpunt. Een masseur hoeft niet op mijn klandizie te rekenen tenzij ik een behandeling zoek tegen spierproblemen, dan ben ik wat minder kieskeurig.

Voor ik aan mijn eigen ervaringen begin eerst een ervaring die een goede vriend mij vertelde. Samen met zijn vrouw ging hij naar een massagesalon waar hij een “happy ending” beleefde door wat subtiele of misschien wat minder subtiele aanrakingen door de masseuse. Daar was hij eigenlijk niet zo happy om temeer daar zijn vrouw ook in de gaten had wat er aan de hand was. Hij werd nog wat bozer toen de masseuse extra geld wilde hebben voor de bijkomende verrichtingen. Daar wilde hij niets van weten. Een fooi zal er ook wel niet ingezeten hebben.

Mijn ervaringen gaan 44 jaar terug in de tijd. Het was mijn eerste reis naar Thailand die ik samen met een vriend maakte. Na Bangkok en Pattaya kwamen we in Chiang Mai en alvorens de thuisreis aan te vangen wilden we natuurlijk toch een Thaise massage ondergaan. Nu staat mij daar niet zo veel meer van bij maar van een happy ending was geen sprake want dat zou ik mij wel herinnerd hebben. Maar het was mij natuurlijk wel bevallen en ik nam mij voor om het niet bij die ene keer te laten. Toch “moest” ik wachten tot ik mij definitief gevestigd had in Thailand want mijn Thaise vrouw waar ik ondertussen mee getrouwd was hield daar niet van en het was ook geen type die urenlang ging winkelen zodat ik tijdens haar winkeluitjes even een massage kon ondergaan.

De eerste twee massages die ik onderging na mijn definitieve vestiging in Thailand waren ook geen oliemassages. De eerste keer – in de tijd dat ik nog niet aan sport deed – had ik lage rugproblemen en zag ik op tegen een vliegreis naar Nederland. Mijn vrouw liet toen een masseuse aan huis komen en de volgende ochtend stond ze al voor zes uur voor de deur. Geen happy ending natuurlijk. Een paar jaar later had ik weer wat fysieke problemen; nu niet door te weinig sport maar door te veel: wat overbelaste spieren. En om die te laten behandelen ging ik naar het dorpsziekenhuisje waar een gediplomeerde masseuse in een paar sessies mij van mijn klachten af hielp voor een uurtarief van 100 baht. En omdat die sessies korter duurden dan een uur hoefde ik zelfs minder dan 100 baht te betalen. Hier natuurlijk ook geen happy ending want dat hoort natuurlijk niet in een ziekenhuis. De ramen en deuren van de behandelkamer stonden trouwens open, waarschijnlijk bewust.

Thaise massage

Thaise massage (Teerayuth Mitrsermsarp / Shutterstock.com)

Maar vervolgens brak er een periode aan waarin een goede vriend uit Nederland mij elk jaar kwam opzoeken en samengingen we dan ook nog ruim een week op pad in Thailand en omringende landen en namen we de gelegenheid te baat om af en toe een massagesalon te bezoeken waarbij ik steevast voor een oliemassage koos. De eerste keer was in Chiang Mai; we waren laat in de middag aangekomen en in het hotel werd ons ongevraagd al verteld dat er de mogelijkheid was voor een massage op de kamer. Nee, toch maar niet want we zouden na het diner zelf wel op zoek gaan naar een massagesalon. Zo gezegd, zo gedaan en inderdaad vonden we diverse massagesalons in het oude centrum van de stad. Maar geen van die massagesalons trok mij aan en toen we in het hotel terugkwamen werd het eerdere aanbod herhaald en hapte ik nu wel toe.

Na een half uurtje kwam er inderdaad een masseuse die mij een oliemassage gaf. Ze maakte ook duidelijk dat het niet bij die massage hoefde te blijven maar er was niet veel wilskracht voor nodig om dat aanbod af te slaan want het was bepaald niet mijn type. Na de behandeling moest ik afrekenen en gaf ik haar zoiets van 100 baht fooi. Ze wilde echter meer hebben want ze had er op gerekend dat het niet bij een massage zou blijven en misschien was die verwachting wel terecht voor een massage op een hotelkamer. Dus om de inkomstenderving wat te beperken heb ik haar 100 baht extra fooi gegeven, bovenop de eerdere 100 baht. Daar was ze niet echt tevreden mee maar verder wilde ik niet gaan.

Een andere keer was in Hanoi. Nu ben ik niet echt onder de indruk van de aantrekkelijkheid van de vrouwen in het noorden van Vietnam en dus ook niet van de vrouwen in Hanoi maar dat was geen beletsel om een massagesalon uit te zoeken. Na twee trappen opgegaan te zijn kwamen we in een slecht verlichte ruimte terecht met zes tafels en kregen we de gewenste massage. Prima, maar geen extra’s. Vervolgens gingen we een paar dagen naar Hoi An, in het zuiden van Vietnam. De hotelmanager daar wist wel een geschikte massagesalon en toen we gingen kijken zat daar een vrouw van middelbare leeftijd en een jonge vrouw van begin twintig. Toen de jongste mij in het oog kreeg sprong ze op, huppelde op mij af, pakte mijn arm en smeerde er wat massageolie op en liet mij ruiken. Die geur beviel mij wel maar nog meer haar enthousiasme en haar leuke gezichtje. Ik besloot dus niet verder te zoeken. Ik kon gelijk mee naar boven maar we hadden andere plannen voor die middag en ik zei dat ik die avond om acht uur wel weer langs zou komen. Om acht uur was ze echter met een klant bezig maar met een andere masseuse ben ik toen naar boven gegaan, weer naar zo’n donker zaaltje met ongeveer zes massagebedden.

Ik heb daar een prima massage gehad (zonder extra’s) en ik besloot de volgende avond te kijken of mijn enthousiaste masseuse er dit keer wel was. Weer niet, en dus maar weer een andere masseuse genomen. Alhoewel “nemen” suggereert dat ik een keus had, maar er was er op dat moment maar één beschikbaar. De derde en laatste avond in Hoi An deed ik een laatste poging en nu was het wel raak. Toen het afgesproken uurtje voorbij was waren al de andere klanten al weg maar ik had er nog geen genoeg van en vroeg of een extra uurtje nog kon. Dat was gelukkig geen probleem. Halverwege dat tweede uur voelde ik opeens dat er meer dan twee handen met mij bezig waren. Toen ik mijn ogen opende om te kijken wat er aan de hand was zag ik het lachende gezicht van die vrouw van middelbare leeftijd die ik al eerder had gezien en blijkbaar de zaak daar runde. Leuk om verwend te worden door twee vrouwen. Nadat de twee uurtjes voorbij waren kon ik ontspannen en met een goed gevoel hotelwaarts.

Voor de duidelijkheid: ook nu was er niets gebeurd en waren er ook geen pogingen ondernomen door de masseuse (en door mij) om er een feestelijk einde aan te geven. Eén van de beweegredenen voor mij om niet aan te dringen op iets extra’s is het grote leeftijdsverschil. Ik kan mij heel goed voorstellen dat een jonge vrouw mogelijk wat weerzin heeft om iets met een bejaarde aan te vangen. Want al denk ik soms dat ik er nog redelijk aantrekkelijk uitzie, een blik in de spiegel met mijn bril op maakt veel duidelijk. En dat ik er nog jong uitzie kan ik ook wel vergeten: het eerste wat de tegenstanders op de voetbalvelden aan mij vragen als het tot een gesprek komt is niet waar ik vandaan kom maar hoe oud ik wel niet ben en ik zie ze denken, “wat doet die oude knar nog op een voetbalveld”. Dat geeft in ieder geval duidelijkheid over hoe anderen mijn leeftijd inschatten.

Bij één van mijn bezoekjes aan die massagesalon in Hoi An kwamen er twee dames de trap af terwijl ik nog even aan het wachten was op mijn massage. Die twee dames waren al in de zestig, zo dik dat ze moeilijk meer konden lopen en lelijk als de nacht. Nu wordt iedereen die wat ouder wordt er niet knapper op en meestal ook wel wat dikker, maar wat de doorslag gaf bij die twee dames was dat ze er onverzorgd uitzagen en ik meende zelfs zweren op hun benen te zien. Ronduit onappetijtelijk en ik had medelijden met die masseuses. En ik vroeg mij in afschuw af of ik misschien wel op hetzelfde massagebed terecht zou komen. Zo erg als met die twee dames is het met mij gelukkig nog niet gesteld – hoop ik – maar ook in mijn geval denk ik dat de masseuses liever een schone jongeling onder handen nemen. Ze moeten in mijn geval misschien toch even door de zure appel heen bijten.

1000 Words / Shutterstock.com

Nog één voorbeeld. Het was in Luang Prabang, Laos. Het was een prima zaak met maar een paar masseuses. Eén van de masseuses werd aangewezen (niet door mij) en ze begon met het wassen van mijn voeten. Daarna kon ik mee naar weer zo’n zaaltje maar dit keer was er wel privacy doordat er rondom het massagebed gordijnen hingen. Het licht was gedempt en er was een sfeervol achtergrondmuziekje en ook mijn reukorgaan werd verwend. Kortom perfect, en ook de masseuse – weer zo’n “meisje” van begin twintig – was perfect. Perfect en heel discreet en zelfs wat zedig. Toen ze mij halverwege vroeg om mij om te draaien tilde ze de handdoek op en hield die zo hoog dat ze er niet overheen kon kijken. Wat mij nog heel goed bij staat is dat ze tijdens de massage ook nog zachtjes in mijn hand kneep. Het zal wel een onderdeel van de standaardbehandeling zijn geweest maar voor mij voelde dat als iets heel speciaal. Het gaf een beetje een gevoel van verbondenheid. Het maakt in ieder geval duidelijk dat de huid een voor je welbevinden onderschat zintuig is. Overigens kwam er tijdens de massage af en toe iemand kijken of alles wel goed ging; het was duidelijk dat de massage beperkt zou blijven tot wat afgesproken was.

Na afloop kreeg ik nog een kopje thee waarna ik kon afrekenen. De volgende dag en ook die dag erna ben ik weer teruggegaan en kon ik mij gelukkig door dezelfde masseuse laten behandelen. Weer twee perfecte massages. Na die laatste keer heb ik mijn laatste kips (de Laotiaanse munt) aan haar gegeven en dat zal duidelijk meer dan het minimum dagloon in Laos geweest zijn.

Ik heb natuurlijk nog wel wat meer massagesalons bezocht maar hier wil ik het bij laten. Er is nog maar één keer aangestuurd op een happy ending en dat was in Vietnam, aan de grens met Laos. Ook die keer had ik er totaal geen moeite mee om het aanbod vriendelijk af te slaan. Over het algemeen ben ik zeer tevreden over de behandelingen en als ik soms wat teleurgesteld was dan kwam dat door te hooggespannen verwachtingen.

Op Thailandblog schreef iemand eens dat een oliemassage in Thailand vragen is om seks. Dat is dus niet zo al hangt het natuurlijk sterk af van je keuze van de massagesalon. Bij een bodymassage of een soapy mag je wel wat verwachten en ook als de dames met een nummertje achter glas zitten te wachten op een klant en je dus zelf een keuze mag maken mag je waarschijnlijk ook wel wat verwachten. Maar zulke massagesalons zijn er blijkbaar niet zo veel want ik heb ze nooit gezien. En mochten er verwachtingen zijn bij sommige heren dat de masseuses sexy of schaars gekleed zijn, ook dat is niet in overeenstemming met mijn beperkte (zo’n twintig in totaal) ervaringen. Maar als je als mannelijke farang in Bangkok of Pattaya aan een taxichauffeur vraagt om je naar een massagesalon te brengen schat ik de kans natuurlijk wel hoog in dat je wat meer mag verwachten dan een massage alleen.

Wat seks in Thailand betreft: ik ben drie keer met een Laotiaan en zijn Thaise vrouw en een Thaise medewerker een weekend naar Roi Et gegaan. De Laotiaan zorgde voor de overnachtingen: dat was in een resort in de stad zelf. Elk bungalowtje had daar een parkeerplaats die met een gordijn afgeschermd kon worden. Op het nachtkastje lag één condoom. Verder was er in de bungalow weinig meer dan een tweepersoonsbed en een wasgelegenheid. Het was wel duidelijk dat je die bungalow ook voor een hele korte periode kon huren. Eigenlijk had ik verwacht dat er ’s avonds aan de deur geklopt zou worden maar niets daarvan. Het was juist uitermate rustig die drie nachten dat ik daar verbleef. Nu zijn er in heel Thailand veel van dat soort resorts – die dus ook gewoon voor overnachtingen gebruikt kunnen worden – maar daar zullen niet alleen mannen met hun mia noi naar toe gaan. Ik denk dat het merendeel gebruikt wordt door geliefden die thuis geen of weinig privacy hebben. Want veel privacy bieden de meeste huizen in Thailand niet.

Voor degenen die benieuwd zijn wat ik met de Laotiaan in Roi Et deed moeten maar eens een willekeurig politiebureau in die provincie bezoeken en kijken naar de foto’s die aan de wand hangen. Op één van die foto’s zal je een farang zien en dat ben ik dan.

Een oliemassage hoef je trouwens niet alleen te doen omdat je ervan geniet maar ook omdat “fysieke aanraking volgens de wetenschap veel voordelen heeft voor je gezondheid”. Zie: wibnet.nl/mens/4-redenen-daarom-moeten-we-meer-knuffelen

17 reacties op “Mijn ervaringen in Thaise massagesalons”

 1. KhunEli zegt op

  Leuk verhaal Hans.
  Mijn ervaringen met Thaise massage zijn wat veelvuldiger.
  Voor COVID-19 zich manifesteerde ging ik elke week naar Soi Sukhumvit 10, (eerder naar een salon tussen Soi 8 en Soi 10, maar die werd verkocht en omgetoverd in een 7/11).
  De salon op Soi 10 is een “normale salon”, met een basisuurprijs van 250 baht en een vaste staf van wat oudere dames en soms een nichtje van een van hen die het vak moet leren. De naam is Whean massage. Hij ligt iets achteraf.
  Niks geen gedoe met happy ending voor mij. Heb het weleens ondergaan, maar het beviel voor geen meter.
  Ik vind het een genant gedoe, met iemand die het duidelijk voor het geld doet, wat ik wel snap, maar waar ik vijf seconden plezier van heb en dan 500 baht voor mag betalen meestal.
  Dus nu, tenminste dat deed ik tot drie maanden geleden, neem ik twee uur gewone Thaise massage en geef de masseuse van dienst 500 voor de baas en 500 voor haarzelf.
  Ze weten dat ik geen leuk eind wil dus werken heel geconcentreerd gedurende die twee uurtjes.
  Daarna eet ik een hapje in het restaurant dat erbij zit. Waar Tieng de scepter zwaait.

  De vrouwen die de massages doen heten Nang, Poei, Luai en Hung. Van de eerste twee weet ik dat ze terugkomen als de salons weer open mogen. De anderen is het even afwachten of ze weer komen.
  Het is wat Hans Pronk ook schrijft: het aangeraakt worden op min of meer liefdevolle wijze is een noodzaak, ook voor je geestelijk welbevinden.

  • jan zegt op

   Van Dale’s woordenboek:

   ‘aangeraakt worden op min of meer liefdevolle wijze’,

   geen resultaat.

   • william zegt op

    Deze dan maar jan.

    Knuffelhormoon oxytocine.

    Het wonderlijke ‘knuffelhormoon’ oxytocine zorgt ervoor dat we ons veilig, ontspannen en verbonden met anderen voelen. Dat is al belangrijk voor de ontwikkeling van baby’s en het blijft ons hele leven een rol spelen. Lichamelijk contact, van massage en seks tot zoenen, strelen en elkaars hand vasthouden activeert serotonine. Dus knuffel en zoen zoveel je kunt. Niemand in de buurt om elkaars oxytocine te laten stromen? Dan blijkt ook meditatie een prima middel om meer oxytocine aan te maken en dus om je prettiger en gelukkiger te voelen.

    https://www.samengezond.nl/big-kiss-dit-doen-gelukshormonen-met-je/

 2. henk zegt op

  Ik vind dit een sterk verhaal zoveel massage salons gehad en er vertoefd maar zonder dat er iets gebeurde alleen bij een vriend van hem. Ik ben er ook meermaals geweest maar bij 80 % bleef het niet bij alleen massage en ik heb dat eerlijk tegen mijn vrouw gezegd. Maar hier hebben we denk ik te doen met de man van staal.

  • Hans Pronk zegt op

   Beste Henk, “man van staal” klinkt erg positief. Bedankt. Maar wat natuurlijk ook een rol speelt is mijn gevorderde leeftijd.
   Van belang is natuurlijk ook mijn keuze van de massagesalon. Het moet er aantrekkelijk uitzien en de sfeer moet mij ook aanspreken. Maar in elke grote stad zal je wel massagesalons hebben met extra’s, maar zo “erg” als in Pattaya zal het vrijwel nooit zijn. Ik ben eigenlijk benieuwd in welke stad jij meestal een massage ondergaat.

 3. Rob zegt op

  Beste Hans,

  Ik ben wel benieuwd waar je woont in Thailand. Wat je beschrijft in je inleiding spreekt mij erg aan: “een bebost gebied van Thailand dus wel veel natuurgeluiden maar vrijwel geen geluidsoverlast en de geringe luchtverontreiniging hier is meestal terug te voeren op een te veel aan ozon; niet de ozon ontstaan door inwerking van zonlicht op smog maar ozon als resultaat van bliksemontladingen”.

  Groet,

  Rob

  • Hans Pronk zegt op

   Beste Rob, we wonen in de provincie Ubon Ratchathani, zo’n 15 km buiten de stad Ubon. Hier zijn geen uitgestrekte bossen maar dat is ook niet nodig om ongestoord te kunnen leven. Die bosjes zullen meestal op relatief onvruchtbare grond te vinden zijn, en/of op wat hogere grond, en dus ongeschikt voor rijstbouw. Dat maakt de grond ook nog eens goedkoop. Daar tegenover staat dat op die plekken meestal ook geen elektra is en geen watervoorziening. Voor water moet je dan zelf zorgen en voor elektra wil tegen betaling PEA wel langs komen.
   Soms heb je ook nog de verplichting om de grond in cultuur te brengen, maar dat biedt natuurlijk gelijk de mogelijkheid om er iets moois van te maken al is bemesting meestal wel nodig met die arme grond.
   Een voordeel is verder nog dat we hier in de omgeving vrijwel geen industrie hebben en ook geen suikerriet want suikerriet wordt vaak in brand gestoken. Hier wel af en toe een gecontroleerd bermbrandje maar dat levert nooit overlast op. Wel een buurman die op 200-300 meter van ons huis af en toe houtskool maakt en bij een verkeerde windrichting is dat wel te ruiken. Maar och, houtskool gebruiken we zelf dus klagen past natuurlijk niet.
   Mocht je hier iets willen kopen of huren, dan zou ik aanraden om niet te ver van de stad iets te kiezen zodat inkopen doen en/of naar een restaurant gaan niet al te veel tijd kost. Op de lokale markten kan je natuurlijk ook terecht. Voor sommige artikelen zijn die markten wat duurder en voor andere artikelen juist weer wat goedkoper. Wonen in een dorpje kan natuurlijk ook maar daar staan de huizen meestal erg dicht op elkaar en de mensen leven veelal buiten. Het leven in die dorpjes begint al voor zonsopgang maar ‘s-avonds wordt het meestal al heel vroeg rustig. Zelf wordt ik elke ochtend al vroeg door de zon gewekt maar gelukkig niet door geluiden van de buren. Het huis dat het dichtst bij ons staat is op zo’n 200 meter afstand. Maar pas op, het leven hier kan ook te rustig worden. Zelf heb ik daar geen problemen mee.

   • rori zegt op

    Woon ook op een dorp in Uttaradit. Een 35 k, tem moorden van de stad en een 12 km van de hoofdweg.Hebben een eigen bedrijfle, Wonen in een landbouw en groente teelt gebied.Hebben zelfvan alles. Oh ja soms met de vrouw samen in Uttaradit naar de masage.Oh geen happy ending. words soms dooreen eh-derde geslacht gemasseerd. Gaat om de massage en niet om de happy ending

 4. Tonnie zegt op

  Heb het zelfde een keer meegemaakt in Bangkok.
  Ik was toen samen met mijn toekomstige vrouw.
  Ze zei laten we samen een olie massage nemen ,zo gezegd zo gedaan.
  Ze lag in de ruimte naast me,en de massage begon .
  Eerst vrij normaal ,maar het zat me niet lekker dat ik mijn ondergoed er voor uit moest doen.
  Na eerst een hele tijd gewoon bezig te zijn geweest ,begon ze op een andere plek te masseren,ik zei haar dat ik geen happy ending wilde,maar volgens haar was dat goed voor de hersenen.
  Toen ik verteld dat mijn toenmalige vriendin wel voor mijn hersenen zou zorgen ,was daar ook de kous mee af.
  Vond dat ik dit niet kon maken met mijn vriendin naast me ,en die op het punt staat vaderland familie en alles achter zich te laten voor mij.
  Heb er ook nooit spijt van gehad voor die paar seconde jeuk,een relatie op het spel te zetten.

 5. Marc zegt op

  Mijn massage is altijd zonder happy end want laat dit altijd doen in een Staatsziekenhuis ( vrouw is staatsbeambte dit is dus gratis) maar geniet er altijd met volle tuigen

 6. EDU zegt op

  Een Happy Ending is ook geen straf!!

 7. Alphonse zegt op

  In Thailand situeert seks zich binnen handbereik voor de gewone man.
  Daarom hebben Thaise vrouwen in hypocriete westerse katholieke en calvinistische landen zo’n slechte naam. Hoewel ook bij ons er heftig op los gecopuleerd wordt. De balk in het eigen oog…
  De contacten zijn in Thailand open en informeel, met veel spontaniteit en gevoeligheid. Heel vaak verlopen ze via massagesalons. De vrouwen zijn ook maar mensen… en vooral gevoelige mensen.
  In het vrije westen betaal je zoveel dat je er meestal niet aan begint, het economische principe van exclusief product..
  Met die meisjes in Thailand doe je vooral veel meer dan seks, je gaat me ze naar een Tawan Daeng, een discotheek, een rooftopbar, je praat over familie, hun baby’s en wat de toekomst is, ze zijn gids in Bangkok of de provincie…
  Dan moet je natuurlijk wel single zijn. Of heel hard cheaten.
  Ik vind het dan weer schokkend dat ik altijd hoor dat de massagemeisjes in heel veel gevallen bezocht worden door falang die hun -al dan niet – Thaise vrouwen even op kledingshoppen uitsturen met hun bankkaart en zich intussen lekker laten blowen. Voor mij toppunt van tegenstrijdigheid. Maar het is de werkelijkheid…
  Thuis blijven de falang op hun honger zitten, maar ze stellen hun huwelijk niet in vraag en lozen even hun prakje. Probleem weer voor een tijdje opgelost.

  Op de Walletjes is het natuurlijk heel anders. Keiharde onderhandelingen, economie van vraag en aanbod. Clean en zakelijk, emoties op non-actief. De tissues onder handbereik. Hier gaat het uitsluitend om het lozen van het prakje. Vooral privacy staat ook voorop. Mogelijk is je klant een seriemoordenaar… het vrije westen, hè. Alle luiken gesloten. En wat we niet weten bestaat niet.

  Nee, seks ligt binnen handbereik voor de gewone falang. Vooral om de prijs.
  Laten we even over economie praten.
  In het vrije weldenkende westen heb je voor 600 eu, 60 eu per tien minuten, een massage. In Thailand voor 300 baht een massage. Je masseuse krijgt 100 bht, de mamasan int 200 bht. Logisch, zij moet haar salon ook huren, infrastructuur, faciliteiten, accommodatie, nutsvoorzieningen betalen.
  De masseuse ontvangt dus 100 baht, na tien beurten 1000 baht. Minimumloon in Thailand is heden 350 baht per dag, dus haast driemaal het dagloon van een ongeschoolde arbeidskracht.
  Kan ze evenwel een happy ending in de wacht slepen, dan kan ze minimaal 1200 baht vragen. Minus 200 baht accommodatie is gelijk aan 1000 baht per keer.
  Geef een Thaise masseuse eens ongelijk dat ze niet op een happy ending aanstuurt. En ze weet, het vlees van een falang is zwak.
  Dus op één blowbeurt driemaal het dagloon. Economisch is dat meer renderend.
  Is dat veel? Neen, natuurijk is het voor de falang een habbekrats!
  (Terzijde, happy ending bij massage is nooit copuleren, alleen blow- of handjob.)
  Hoe zit het intussen met ontaard Amsterdam of Brussel? Een massage kost minimaal 600 eu. Met twee beurten, twee uur werk, haalt een westerse masseuse het minimumloon per maand binnen, zijnde 1200 eu.

  Een masseuse in Thailand int zonder happy ending dus 100 baht. Minimumloon is 350 bht/dag x 27 werkdagen = ca 10000 baht/maand.Daarvoor moet ze wel hard werken in vergelijking met haar Thaise collega, nl 27 keer één massage = 27 uur .In België twee keer één uur.
  Conclusie: hoe je het draait of keert, hoe je ook met je geweten sjachert, massage en seks met een Thaise vrouw is uitbuiting.
  Daar kun je niet naast!
  Economische arbeidsgerelateerde uitbuiting! Al of niet met seksuele prestaties, maar zeker uitbuiting zonder seksuele prestaties…
  Ik denk dat je geweten er niet van wakker ligt.
  Het neokolonialisme ligt nog altijd op de loer.

  En als uitsmijter, hoe zit dat met minderjarige meisjes… De vrije westerse en verlichte mens weet het beter. In Thailand zijn die meisjes minderjarig en gedwongen tot seks… Hoe kortzichtig en alweer neokoloniaal.
  Hallo, nog nooit de schandalen gehoord of in kranten gelezen van Nigeriaanse minderjarige meisjes die door mensenhandelaars gedwongen aan het werk gezet worden in de Leopoldwijk van Brussel? De Leopoldwijk??? Ja die wijk overbevolkt door medewerkers van de EU die minstens 7000 eu/maand cashen?

  • Frans zegt op

   Hoi Alphonse,
   Je stelt dat een massage in / rond Amsterdam minimaal €600 zou kosten. Dat is niet het geval. Het kost €50-€70 afhankelijk van de salon. Het is wel vriendelijk om dan op de kamer uit eigen beweging vooraf €50 extra te geven die de dame dan geheel zelf mag houden en vervolgens krijg je een aangename massage van een uur met – indien gewenst – een genoegzaam einde.
   Op “de Walletjes” moet je niet wezen, dat is verworden tot een toeristische trekpleister vol zakkenrollers, bezopen Engelsen en gek uitgedoste groepen feestgangers die aapjes komen kijken.

   • Rob V. zegt op

    Ik denk dat Alphonse inderdaad nog eens naar de som opzien sigarendoosje of viltje mag kijken. In Nederland ben je inderdaad al jaar en dag zo’n 50-60, wellicht 70,euro per uur kwijt. Maar de rekensom voor Thailand acht ik ook niet realistisch: de dames kunnen echt niet 7 a 10 massages per dag uitvoeren! Het is zwaar werk, als dat de standaard zou zijn trek je dat lichamelijk niet. Dat hou je niet vol als dagelijkse praktijk.

   • piet zegt op

    In de stad Nongkhai is echte massage zeldzaam ,happy ending extra 500 tot 1000 baht
    2000 baht per nacht in hotel.
    De dames zien er goed uit van meer dan 10 massagesalons en rijden Toyota Camry,
    Honda accord ,Toyota Vigo, Nissan Navara etc niet ouder dan 4 jaar.
    gemiddeld inkomen van de meeste dames ligt tussen de 30.000 baht tot 100.000+ baht.
    Massagedames in bangkok, soapymassage kunnen tot meer dan 10.000baht per dag verdienen.
    Oftewel 120.000 tot 200.000 +per maand voor zeer goed uitziende dames.
    Verschillende vriendinnen gekend in 30 jaar Thailand die in deze branche werkzaam zijn en op deze manier huizen bij elkaar verdienen voor zichzelf en de familie.
    Veel dames gaan voor massage naar Korea,Japan,Singapoor en Dubai want dit betaald nog veel meer.
    Massagesalons in Pattaya gaan voor de massa b.v. 20 stoelen voor voetmassage etc zeer lage prijs 100 baht 300 baht p uur maar door hopelijk hoge omzet een goed inkomen wat momenteel niet erg lukt vanwege minder toeristen uit Europa door zeer hoge prijzen voor vliegtickets en hogere prijzen voor hotels en eten en drinken wijkt de doorsnee tourist uit naar Vietnam en cambodja waar alles 50%goedkoper is alsook het levensonderhoud .
    Daarbij heeft Vietnam prachtige schone stranden en spreekt de bevolking vaak de engelse taal.

  • william-Korat zegt op

   Als een torpedo door het zouten water, zoals gewoonlijk op je doel af, top, hoewel je het neokolonialisme wel hoog op de plank neerlegt.
   Hun aandeel ligt aanzienlijk lager als dat menig mens denkt.

   Een uurtje of twee met een BJ op het eind kost als iets meer als een dagloon voor de ‘gewone’ Thai.
   Je boekhoudkundige berekening ongeveer 30/40 % van de massage kosten, soms een beetje meer, soms een beetje minder, honderd baht per uur voor de dame is wel minimaal, klopt.
   De rest laat ik in het midden heb wel eens van een leuke dame in het covid tijdperk vernomen dat ze bij het eerste beste signaal ‘covid vrij’ weer terug ging naar Bangkok reden 30000 Baht in de maand en meer met een achturige ‘werkdag’, oftewel een makkie.
   Tijd genoeg voor de gratis disco en uitslapen.
   Zal wel iets meer actie geweest zijn als een BJ.

 8. Anton Fens zegt op

  ik ga samen met vrouw [Nederlandse] altijd naar massage salon Mona in Patong een kleine salon met 5 massagetafels waar mijn vrouw een voetmassage met nek pakt, en ik pak een Hot olie massage {mijn vrouw durft dit niet i.v.m. haar artrose].
  De hete kokosolie die zij zelf maakt wordt verwarmd op een kaars en zij doet de olie in haar hand, zodat je niet verbrand. Dit is een fantastische massage die door de hete olie die de huidporiën opent, erg fijn aanvoelt aan je huid. Geen happy ending maar een genot voor je grootste orgaan. Namelijk je huid.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website