Thailand, het land van de glimlach. Een vakantieparadijs met een enorme aantrekkingkracht op toeristen uit alle windstreken. Jaar in jaar uit vertrekken ruim 180.000 Nederlanders naar de ‘Parel van het Oosten’ om daar vakantie te vieren.

Wat verklaard toch het succes van dit bijzondere land? Waarom is Thailand al jarenlang een absolute topbestemming? Is het de eeuwenoude cultuur die diep verankerd is met het Boeddhisme? Zijn het de prachtige witte stranden met wuivende palmen en de azuurblauwe zee? Of gaat het om de altijd vriendelijke en gastvrije Thaise bevolking

Thaise mysterie: liefde op het eerste gezicht

Vrijwel iedereen die in Thailand is geweest lijkt te zijn aangestoken door een soort ‘Thaise koorts’ en wordt geraakt door dit mystieke land. Sommige verlaten zelfs huis en haard om zich definitief te vestigen op bijvoorbeeld Koh Samui of in Phuket. Weer anderen komen drie keer per jaar terug, niet zelden omdat ze verliefd zijn geworden op een mooie Thaise dame.

Thailand heeft het allemaal

Wat je ook zoekt, je zult het vinden in Thailand. Extreme tegenstellingen, uitersten die soms moeilijk te bevatten zijn. Pracht en praal, toekomst en historie, arm en rijk, rust en chaos, schoonheid en verloedering, stilte en lawaai. Ben je daar van bekomen dan wordt je al snel gevangen door de altijd vrolijke en relaxte sfeer die zo kenmerkend is voor het land van Siam. De diepgewortelde traditie van tolerantie en respect maakt dat Thailand aanvoelt als een warme deken in een koude winternacht. Want alles kan en niets moet in Thailand.

Thailandblog.nl voor iedereen met de ‘Thaise koorts’

Ben je besmet met de ‘Thaise koorts’ dan is er maar een medicijn: zo snel mogelijk weer terug. Is dat niet mogelijk volg dan onze verhalen op Thailandblog. Het neemt de koorts niet weg maar het verzacht wel enigszins.

Op Thailandblog schrijven wij over alles wat met Thailand te maken heeft, zoals:

 • Nieuws
 • Cultuur
 • Tradities
 • Steden
 • Toerisme
 • Nachtleven
 • Stranden
 • Rijkdom en armoe
 • Boeddhisme
 • Relatie met een Thai
 • Boekrecensies
 • En de beroemde glimlach

Wie zijn de mensen achter Thailandblog?

Wij claimen geen Thailand experts te zijn. Maar na vele jaren en tientallen vakanties, reizen en boeken over Thailand te hebben verslonden, mogen we wel gerust een mening hebben. Ben jij daar niet mee eens? Prima! Laat het ons weten en post je commentaar.

Wil jij je ervaringen delen? Graag, wij nodigen je uit

Mocht jij je verhaal over Thailand kwijt willen, schrijf het op en wij posten het voor jou. Leuke ervaringen, slechte ervaringen, grappige anekdotes, vragen, ideeën, opmerkelijke zaken, nieuwtjes, verhalen uit de oude doos, het maakt ons niet uit. Deel ook jouw Thailand ervaringen met andere lezers van dit Blog.


Thailandblog is jarig: Op 10 oktober 2009 om 23:51 uur, was dit de eerste posting op Thailandblog. 

4 reacties op “En hier begon het mee: Welkom op Thailandblog.nl”

 1. theo zegt op

  Kreeg eens een bekeuring voor het tegen het verkeer in rijden bht 500-, met vrouw naar het politiebureau en die agent stond ook met zijn vrouw op de markt eieren te verkopen en kon mijn vrouw dus goed. Hij zei we maken er rijden zonder helm van baht 100 maar dan moet je wel eieren bij mij blijven kopen anders gaat het niet door, we hebben dubbel van het lachen gelegen. Nog een, ik reed in mijn auto naar Pattaya had haast en reed te hard, gestopt maar had geen tijd om te onderhandelen dus ik vroeg, how much? Hij weer how much you pay? ik gaf hem baht 200 en hij thank you, thank you en de volgende keer hoef je niet te betalen want je hebt voor 2x betaald. En wat gebeurt ik rij terug paar dagen later en weer gestopt voor het rechts blijven rijden en laat het nou dezelfde agent wezen gaf me schouderklopjes en lachen en ik hoefde niet te betalen want dat had ik al gedaan. Nog meer maar dat wordt te lang?

 2. Theo Tetteroo zegt op

  Mijn schoonmoeder heeft meer als 100 zwerfhonden daarvoor verkoopt ze ceramic in Chiang mai. Ze komt terug naar Lampang en er is een roadblock bij de politie bij Lamphun. Ze verteld de politie wat ze doet en geloof het of niet de agent trekt zijn portemonnaie en geeft haar 100 baht. Ik woon al 15 jaar in het noorden en heb hier allen maar positieve dingen met de politie meegemaakt. Dit mag ook wel eens gezegd worden.

 3. L.E. Bosch zegt op

  En iedereen maar klagen over dit verrotte corrupte land.
  Begrijp je niet Theo, dat het hier allemaal mee begint ? De politie in het klein met 100 baht, maar de grote jongens in het groot met miljoenen, waardoor de arme sodemieter arm blijft. Je werkt er dus zelf aan mee.

 4. Sjaak S zegt op

  Allereerst gefeliciteerd met dit succesvolle blog. Ik lees het graag. Echter toch even een opmerking: deze zin klopt niet: “Wat verklaard toch het succes van dit bijzondere land?” Verklaard moet met “t”. Sorry….. 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website