Tropische storm in Noord Thailand verwacht

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: ,
17 maart 2017

De meteorologische dienst heeft bewoners van Noordoost- en Noord-Thailand gewaarschuwd om deze week rekening te houden met tropische stormen.

De storm zal in sommige delen van het land onweer en hagel met zich meebrengen De storm zal later deze week in kracht toenemen als gevolg van een hogedruk systeem komend vanuit China die zich in noord oostelijke richting van het land beweegt.

Het centrale gedeelte van het land en de oostkust zullen door deze storm slechts licht geraakt worden. De temperatuur in Thailand zal tegen het eind van de week dalen, als gevolg van de wind uit Myanmar, die van invloed zijn op het weer in het noorden en noordoostelijke regionen.

Mensen wordt aangeraden zoveel mogelijk thuis te blijven, omdat de sterke wind gewonden kan veroorzaken door losvliegende voorwerpen en omvallende bomen.

Bron: Pattaya Mail

6 reacties op “Tropische storm in Noord Thailand verwacht”

 1. erik kuijpers zegt op

  Ik heb hem al gehad. Om kwart over vijf. En nu, kwart voor 10, komt net het stroom terug. Het went nooit maar je went er aan……

  • Leo zegt op

   ,ik heb hem al gehad, Mischien is het aardig om te vermelden waar dat dan is. Thailand is enorm groot.

 2. rene zegt op

  Zijn de 15 maart met de boot van ao nang beach aangekomen in phuket. Gisteren namiddag een uurtje hard geregend en vandaag in de namiddag weeral een korte bui. Volgens mij is dit niet normaal tijdens maart want de zomer is begonnen maar overal ter wereld is er een verschuiving van het klimaat. Deze week op het nieuws in Loei tegen de grens met Laos hagelbollen. Zou het toch te maken hebben met de opwarmen van het klimaat?

  • Roy zegt op

   Een prominente milieuwetenschapper heeft publiekelijk het vijfde rapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC, U.N.’s International Panel on Climate Change) bekritiseerd, waarin wordt verwoord dat de toename van koolstofdioxide de uitroeiing van de mens tot gevolg kan hebben.

   Een professor chemische thermodynamica van de Universiteit van Manchester, spotte met de termen “klimaatverandering” en “opwarming van de Aarde” in een wetenschappelijke kritiek op de “bangmakerij” van de VN.

   Een voormalig NASA-researcher zegt dat de CO2-uitstoot die door de mens wordt veroorzaakt te klein is om van invloed te zijn op de opwarming van de aarde en dus een onbewezen hypothese is. De man is een van de oprichters van Molecular Simulation en hij ontving een Fellowship van de Max Plank Society.

   Water is een veel krachtiger broeikasgas en daarvan is 20 keer meer in onze atmosfeer. Ongeveer 1% van de atmosfeer is water, terwijl de CO2 slechts 0,04% inneemt, global warming “de grootste hoax”.
   Ook Koolstofdioxide wordt weggezet als giftig gas, maar de waarheid is, dat het leven gevend is. We ademen CO2 uit, planten ademen CO2 in en wij zijn niet de veroorzakers van de toename in de atmosfeer. Onzin. Opwarming van de aarde is onzin. De milieulobby wordt gestimuleerd omdat er economische motieven zijn.

   Bron, Het Net.

   Ben vanmorgen wezen wandelen met vrouw en hond, terwijl de meesten in Nederland en België op een oor lagen, noodweer hadden we niet, maar wel een paar hagel buien en onweer, wat normaal is hier in de tropen, onbeschrijfelijk hoe mooi en hoe snel de natuur zich hier in de Isaan herstelt hierna na een droge periode, we hebben genoten van o.a. de vogels en de lelies hier in het meer, de serene rust rond om ons huis, ik zelf ben ook van mening, “klimaat opwarming” bangmakerij.

  • erik kuijpers zegt op

   Hagel en zware storm gister namiddag ook tussen Nongkhai en Phon Phisai maar ik heb in 15 jaar hier wel eerder in maart dit soort weer meegemaakt. Overigens is het vandaag weer schitterend zomerweer, windstil en geen regenwolkje aan de lucht.

 3. Cees 1 zegt op

  Ik hoor deze waarschuwingen regelmatig.
  Maar heb nog geen druppel regen gezien.
  Vorige week werd er ook al gewaarschuwd. Maar het enige wat ik gezien heb waren een paar wolkjes.
  Er hoeft van mij geen storm en hagel te komen. Maar regen zou erg welkom zijn. Het is inmiddels erg droog hier.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website