De iconische indie-bioscoop Scala in Bangkok heeft voor de echte filmliefhebber een welhaast unieke voorstelling georganiseerd van “The Godfather” en “The Godfather Part 2”, de Amerikaanse klassieker, dat verhaalt over de New Yorkse mafiafamilie Don Vito en Carleone.

The Godfather, gemaakt in 1972, werd dat jaar met drie Oscars onderscheiden als beste film, de beste acteur en het beste scenario, terwijl het vervolg zes Oscars won, waaronder de beste film, de beste regisseur, het beste scenario en de beste bijrol.

“The Godfather” wordt éénmalig vertoond op zondag 11 februari om 12.00 uur ‘s middags en “The Godfather Part II” op zondag 18 februari, eveneens om 12.00 uur ‘s middags in het Scala-theater vertoond. Er kunnen maximaal 1000 personen in de grote filmzaal, tickets kosten slechts 100 Baht per stuk en worden vanaf 14 januari aan de kassa van het theater verkocht.

Het Scala filmtheater

Over het Scala filmtheater valt ook nog wel wat te vertellen, want het wordt regelmatig met opheffing en sloop bedreigd. Het filmpaleis werd in 1969 gebouwd en heeft sindsdien miljoenen bezoekers van films laten genieten. Het is gelegen in het hart van het commerciële gebied Siam Square, maar wordt alom beschouwd als uniek vanwege zijn vintage sfeer en art-deco-architectuur. Bij het zien van foto’s deed het mij denken aan het oude Tuschinski theater in Amsterdam.

Maar de hernieuwde dreiging voor het einde van Scala wekte woede en verdriet bij vele bioscoopbezoekers. Philip Jablon, auteur van The Southeast Asia Movie Theatre Project, zegt hierover: “ Het Scala Theater is een gebouw, dat volgens vele Bankokianen en anderen over de hele wereld meer is dan alleen een commerciële onderneming. Het heeft een diepe sociale waarde, culturele identiteit, architecturale singulariteit en historische betekenis voor velen. Met de sloop van Scala gaat dit alles verloren”

De dreiging is niet weg en als u de twee films gaat zien, is het missschien wel de laatste voorstelling in het Scala filmtheater.

Bron: Khaosod English

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website