Recreatiegebied bij Maprachan klaar

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: , ,
16 oktober 2019

Tussen het Maprachan waterreservoir (bij Pattaya) en de weg is een vierbaansweg aangelegd. Echter deze vierbaansweg is alleen bedoeld voor recreatiedoeleinden zoals wandelaars, joggers en fietsers. Veilig afgescheiden van het overige autoverkeer en motorbikers.

Deze vierbaansweg is in het midden gescheiden door een brede betonnen geul, zodat beide groeperingen op hun “eigen” baan blijven. Het fietspad heeft een duidelijke bewegwijzering voor beide tegengestelde verkeersstromen. Een klein gedeelte is een ruime tweebaans weg.

Langs de weg zijn verschillende mogelijkheden om een fiets te huren. Bij “mijn” koffieshop bedraagt de huur slechts 50 Baht voor 3 uur gebruik van een nieuwe fiets met zes versnellingen. Men krijgt daar een fietshelm en zelfs een flesje water bij, heel sympathiek. Tijdens de fiets- rondrit om het meer krijgt men een goede kijk op de mooie afwisselende omgeving. Op een gegeven ogenblik ziet men ook hoe hoog het fietspad ligt ten opzichte van de onderliggende weg waar auto’s op kunnen rijden.

Een rustige fietstocht rond het meer kost slechts 45 minuten. Voor de fietsfanaten, die willen trainen, zullen dan een aantal keren om het meer kunnen fietsen of afbuigen het achterland in wat regelmatig gebeurd in deze omgeving.

Men rijdt ook door een mooi aangelegd park met wat trimtoestellen, maar er zijn eveneens zitjes om van de omgeving te genieten. Het park wordt soms gebruikt om (kunst) marktjes te houden. Voor mij is het soms een verrassing omdat het niet altijd aangekondigd wordt.

Rondom het meer zijn meer interessante zaken te bezoeken en wordt een soort ontdekkingsreis voor de liefhebbers.

 

4 reacties op “Recreatiegebied bij Maprachan klaar”

 1. PaulW zegt op

  Leuk, ga ik een keer naar toe. Neem aan genoeg eetstalletjes aanwezig.

  • l.lagemaat zegt op

   Absoluut, this is Thailand!

 2. Dieter zegt op

  Het wandel of fietspad in twee richtingen verdelen is gedaan voor de Chinezen. Als er dan Chinezen uit twee bussen in tegenovergestelde richting wandelen lopen die niet tegen mekaar. Want Chinezen en plaats maken voor elkaar gaat niet samen. In Jomtien en omgeving al dikwijls ondervonden, Opzij, opzij en opzij want hier komen ‘wij’ aan.

 3. Dieter zegt op

  Trouwens, waarom hebben jullie mijn eerdere reactie niet geplaatst? Ik heb er nochtans in gezegd dat het mooi gedaan was. Wel niets voor mij omdat ik te lui ben, maar wel voor anderen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website