Nieuwe afbeeldingen op bankbiljetten

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: ,
4 mei 2018

Sinds Maha Vajiralongkorn, na het overlijden van zijn vader koning Bhumibol, de nieuwe koning is geworden, moet er in het koninkrijk Thailand het een en ander aangepast worden.

In overheidsgebouwen worden portretten opgehangen van de nieuwe koning, postzegels krijgen een andere opdruk en ook het geld ondergaat de nodige veranderingen, niet aan waarde wel aan opdruk.

Het opvallendste aan het nieuwe bankbiljet is de plaats van het cijfer. Was men gewend dat dit bovenaan rechts staat, nu is dit veranderd in onderaan rechts. Onderaan links wordt de waarde in letters afgebeeld. Persoonlijk vind ik dit geen vooruitgang, omdat de waarde van het biljet niet meer direct af te lezen is bij het openen van de portemonnee. Draait men het biljet ondersteboven, dan staat het links bovenaan onderste boven vermeld. Misschien ben ik de enige die dit zo ervaart.

Bij de 100-baht biljetten keek de koning je altijd aan. Op het nieuwe biljet is dit veranderd, misschien symbolisch?

Welke veranderingen nog meer te verwachten zijn, zal de toekomst leren.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website