Nickname of niet?

Door Luckyluke
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags:
15 januari 2011

Mijn naam is Luke, op Thailandblog dus Luckyluke. Er is door lezers en bloggers wel eens de opmerking geplaatst, waarom schrijf je niet onder je eigen naam een artikeltje? Door de redactie (Khun Peter) zijn daar diverse redenen voor aangedragen, om dat niet te doen.

Ik wil hier graag verder op in gaan in dit artikel. Als eerste zal ik mij even voorstellen (voor Guyido?). Zoals ik al vertelde mijn naam is Luke en ik woon in Thailand en werk in Azië. Mijn standplaats is Hua Hin en ik woon hier pas vijf jaar.

Natuurlijk het geijkte verhaal (denk ik), ik ging voor mijn werk naar Thailand in 2003 (ik werk in de reiswereld). Ben toen verliefd geworden op het land en een mooie (jonge) dame ik wilde niet meer terug.

Dankzij mijn werk had ik al aardig wat van de wereld gezien en ik besloot de rest van mijn leven hier in Thailand te slijten. Inmiddels ben ik vier jaar getrouwd en heb ik een dochtertje van twee jaar (zie foto). Ik zit nog z’n 15 jaartjes van mijn pensioen vandaan dus er moest wel brood op de plank komen.

Ik ben daarom in Thailand mijn eigen onderneming begonnen, ik verzorg hier in de omgeving van alles voor vrienden en bekenden: www.dtstravel.com.nu. En deze website is voor mijn hobby: www.dts-reizen.com Daarnaast werk ik met nog een paar anderen als reisleider in Azië voor Nederlandse reisorganisaties (Thailand, China, Cambodja, Vietnam, Laos tot Indonesië aan toe). De vakantiegangers die kennis met mij hebben gemaakt tijdens een vakantie Azië, kennen mij onder de naam Luckyluke!

Ik vond het vooral leuk om eens een stukje voor Thailandblog te schrijven over mijn ervaringen in Azië. En hoe ik tegen het leven hier aan kijkt als nuchtere Hollander. Verder ben ik net als vele anderen van mening dat een naam er niet zoveel aan toe voegt. Een nickname of je echte naam, het gaat om het verhaal op het blog en niet om de persoon.

Maar ik ben het er wel mee eens dat als de persoon achter het verhaal bekend is dat men dan het verhaal beter kan plaatsen. Bij deze wil ik dan ook de andere bloggers oproepen om eens wat over zichzelf te schrijven.

No votes yet.
Please wait...

35 reacties op “Nickname of niet?”

 1. Sam Loi zegt op

  Hij zou zo graag willen weten van anderen, in de zin dat als zij hun werkeljke naam bij de berichten die zij plaatsen zouden vermelden hij die dan in een betere context kan plaatsen. In het kader van een wetenschappelijk onderzoek zou ik daar best een bijdrage aan willen leveren. Ik heb evenwel zo mijn twijfels dat je daarmee bezig bent. Ga dus wat mij betreft bij je zelf in rade en bericht ons dan vervolgens waar je mee bezig bent.

  Sam loi, Guiydo is zijn echte naam en vriendelijk blijven graag. Ik heb de onvriendelijkheden verwijderd.

 2. Ferdinant zegt op

  Mooie naam, doet mij herinneren aan een mij zeer dierbaar persoon. Tja nickname of niet, daarover zijn de meningen in dit blog behoorlijk verdeeld. Ik ben het met je eens, dat het noemen van naam en toenaam, weinig tot geen toegevoegde waarde heeft. Mijns inziens wordt dat ook niet bedoelt. Het gaat de lezer veel meer om de (achtergrond) informatie over de schrijver en respondent, waardoor men dan inderdaad beter in staat is het verhaal te plaatsen. Jouw introductie, zegt iets over jouw persoon, wie je bent en wat je doet.

  Vond het overigens een leuk stuk om te lezen en dat temeer omdat ik in april voor een paar dagen naar Hua Hin ga. Ook heb ik het voornemen om over ca. 2 jaar de wintermaanden in Thailand door te brengen. Wellicht, dat jij mij onder het genot van een glaasje bier wat huisvestigingsadviezen kunt geven.

  • Luckyluke zegt op

   Je geef maar een belletje of e mail. wij werken hier niet alleen voor vakantiegangers maar ook voor diegene die langer willen verblijven, we kunnen advies geven over visa, een huisje huren, en nog veel meer

   Gr. Luckyluke

   • Ferdinant zegt op

    Ik ben al eerder in Hua Hin geweest en heb qua huisvestiging ook het e.e.a. van Khun Peter daarover gehoord, maar aangezien jij daar woont zul je mij wellicht meer informatie kunnen geven. Laat een berichtje achter op http://www.afj-schoolderman.com
    dan neem ik zeker contact met je op.

 3. Dutch zegt op

  Ben inmiddels 6 jaren met pensioen en woon vanaf mijn pensioensingang in Thailand.
  Ben in 1976 voor het eerst in Thailand gekomen,heb er mijn vrouw (thaise)ontmoet en ben met haar, in dienst van een USA multinational, de laatste 22 jaar van mijn leven voor het pensioen,als expat in 3 contingenten werkzaam geweest.
  Mijn laatste opdracht was er een van ruim 6 jaren in Indonesie,omdat mijn directie er rekening mee wilde houden dat ik uiteindelijk in Thailand wilde pensioeneren en niet terug wilde naar Nederland.
  Mijn zoon is ruim volwassen en als advocaat in Nederland werkzaam.

  Op het internet volg ik het Nederlandse en lokale nieuws en ben lid van een lokaal (engelstalig) forum en tevens lid van een ander Nederlands forum over Thailand.
  Hier probeer ik anderen te helpen met informatie over immigratie-gezondheid en dies meer.Ik ben woonachtig in de buurt van Korat en geniet van de rust ,na een enorme hectische werkperiode.

 4. C van der brugge zegt op

  Wat L L ons meedeelt is wat woorden spel, bladvulling, maar niet leerzaam of informatief, wel of geen nom de plume; in zijn geval met
  zakelijke activiteiten wellicht het beste .
  Zie en lees bij voorkeur praktische zaken!

  • Een beetje gemakkelijk dit. Schrijf dan zelf wat. Dan kunnen wij dat ook beoordelen.
   Luckyluke neemt de moeite om wat te schrijven dat op te sturen en te delen met anderen. Dat waardeer ik. Wat voor jou niet interessant is kan dat wel voor anderen zijn.

  • Dutch zegt op

   Wel meneer C. van der Brugge,het zijn reacties als de Uwe,die mij eigenlijk doen aarzelen, om enigerlei verdere informatie als mijn Nickname te geven.
   Van Luke weet ik nu in ieder geval wat zijn binding met Thailand (en dus een binding met Thailandblog) is.
   Van U weet ik niets! Geloof ook niet dat ik het mis.

 5. Niek zegt op

  Hi Dutch, je moet een belangrijke job gehad hebben bij die multinational. Welke multinational was dat? Had het iets te maken met schoenen, boskap, (palm) olie of anderszins?

  • Dutch zegt op

   Dat zou alleen maar bladvulling zijn en niet leerzaam of informatief.
   Geloof ook niet dat het er voor dit blog verder toe doet,maar bedankt voor de belangstelling.

 6. Niek zegt op

  Ik waardeer het zeer, Dutch, dat je iets over je eigen achtergronden vertelt, maar waarom vergeet je , i.p.v. al die details, het belangrijkste te vertellen, nl. voor wat voor een multinational je al die jaren hebt gewerkt. Toch niet de CIA naar ik hoop! Of iets in de textiel misschien?. Ongetwijfeld een bedrijf dat zijn werknemers een decent salaris betaalt in die 3 kontinenten!?

  • Dutch zegt op

   Kom op Niek…….moet je ook mijn pincode weten?
   Mocht je twijfelen aan het waarheidsgehalte van mijn reactie,ben ik gaarne bereid e.e.a. aan de redactie mede te delen.

  • Ferdinant zegt op

   Niek, de essentie van Dutch z’n verhaal is dat hij heel wat jaren in Azië komt en daar inmiddels 6 jaar woont en dus niet wat hij beroepshalve bij die multinationals heeft gedaan of wie die multinationals zijn. Wat moet je met die informatie of ben jij soms van de CIA?

   Dit is nou typisch Nederlands ten top, wanneer iemand verteld, dat hij in 3 continenten een leuke baan heeft gehad, leuk heeft verdiend en daar nu in Thailand van geniet, dan moet dat gelijk de kop worden ingedrukt. De bekende maaiveld, kom daar niet met je kop bovenuit, want dan wordt die er afgehakt.

 7. freek zegt op

  Laten we het vooral gezellig houden,daar kun je wat mee

 8. Graag reacties die over het onderwerp gaan!!!

  • ThailandGanger zegt op

   Nou ja zeg. De vraag die boven het artikel staat wordt niet op ingegaan nog wordt deze beantwoordt.

  • COR JANSEN zegt op

   gaat het een ander wat aan of je iets gedaan hebt, typisch nederlands, om iemand in een hoekje te plaatsen, ik vind deze toestanden echt niet nodig

   verder ga normaal door gr cor

 9. ThailandGanger zegt op

  Maar Waarom schrijven mensen onder een Nick? Nou sommige zijn bang voor de gevolgen van hun verhalen als ze naar Thailand gaan? Anderen willen gewoon anoniem hun berichten of reacties plaatsen om hele andere redenen? Ik denk als je naar de diverse reacties kijkt dat ik me een heel goed beeld kan maken van sommige mensen. Als je dan ook nog de juiste naam erbij hebt dan kun je vaak een en een bij elkaar optellen en kan je veel meer informatie te weten komen dan de schrijver wellicht wil prijsgeven. Via google kun je dan veel meer te weten komen.

  Een mooi voorbeeld was toen hier eens een discussie was met iemand die onder een nickname schreef en ineens een reactie op die discussie kwam waarin zijn echte voornaam zo maar van uit het niets werd genoemd door iemand. Ik kon toen precies herleiden wie die persoon was omdat ik zijn echte voornaam kende maar niet zijn nickname.

  Wat mensen ook voor idee/reden hebben om anoniem hier te schrijven of te reageren ik vind dat je dat moet respecteren. En als iemand de behoefte heeft om zijn verhaal hier neer te zetten. Prima. Niks mis mee. Leuk zelfs. Zo weet je wat iemand doet en bezig houdt.

  Maar waarom lukcyluke nu onder een nick hier schrijft? Op die vraag zie ik eigenlijk geen antwoord anders dan dat het voor hem niet zoveel uitmaakt. Maar waarom doe je het dan? Die vraag rest mij dan weer.

  • Luckyluke zegt op

   nou dat kan ik je zeggen, omdat iedereen die met mij een trip maakt mij ken als Luckyluke.
   oftewel ik ben beter bekend onder die naam!!

   ook de mensen hier kennen mij als Luckyluke dus ik vraag mij af of het nou wel een nick name is. (vind dit nou wel erg O.H. worden !!!!!!!!! dus ik hou er over op)

   • ThailandGanger zegt op

    Dan moet je het onderwerp niet in de groep gooien.

   • guyido zegt op

    ook dan maar weer s , Luke dank voor je openhartigheid.
    ik heb wel wat te weeg gebracht zeg.

    het enige is wat ik beoogde zonder wat inzicht in de schrijvers te hebben , is dat het zo makkelijk is om stront te strooien zonder enige verantwoordelijkheid.
    iedereen glijt daar op uit .

    zoals ik al vertelde heb ik ook een pseudoniem , en alleen om mij zelf te beschermen .
    ik heb nogal wat thaise achterdeuren opengegooid en dingen gezien die mij ten eerste verbaasten , argeloos als ik was , en dan te denken gaven , juist door medereizigers die in dit geschelschap verkeerden uit regeringskringen ; letterlijk zie wat je ziet , maar schrijf daar niet direct over .
    ik was zo naief om in het noord hollands dagblad te beschrijven wat ik zag , en hoorde , over de vluchtelingen uit Birma en later ook in BKK met de T shirts demos
    dat heb ik ter zelf bescherming afgeleerd , heel snel zelfs want ook de thaise ambassade leest het noord hollands dagblad ……
    ik schrijf nu niets meer , in geen enkele krant .
    ik ben verhuist van zuid france naar thailand en ik kan en wil mij niet blootstellen aan ongekontroleerbare gevolgen.
    waarom verhuist uit France ? een van de reden is dat ik mijn thaise vriendin het niet wil aandoen om een nieuw bestaan te creeeren in de pyreneeen , niemand spreekt Thai, of zelfs engels alleen frans.
    iemand die zo ingesteld is als zij op communicatie[ sociologe] gaat kapot daar.
    ik ken de fransen heb er 18 jaar gewoond , en buitenlander vriendelijk ? ach….
    daar hoef je geen geheimschrift voor te kennen.
    ook de franse immigratie ellende stond mij tegen , ook al omdat ik officieel haar niet kan uitnodigen om mijn partner te zijn ,de burgemeester beslist ; yes or no ,en omdat ik nog steeds gehuwd ben en al 3 jaar in zoals dat heet in scheiding lig met een new yorkse hotshot. .
    wel aan die procedure is net weer een jaar vast geknoopt…ivm hoger beroep etc.
    4 de jaar coming….
    maar als beeldednd kunstenaar is het heel moeilijk om een status te verwerven , in thailand , zelfs mijn exposities hier zijn officieel illegaal ….als zelfstandige is het niet mogelijk om een werkvergunning te krijgen, en zo dobber je verder iedere 3 maanden de grens over en 1x per jaar naar holland voor jaar visum , ach ach ach
    thailand…
    anyway toch goed om wat info te krijgen van de serieuse bloggers , dat wekt alleen meer vertrouwen en inzicht over het geschrevene
    ik gooi dingen nooit in een groep , en eigenlijk schrijf ik nu op thailand blog alleen lightverse stukjes bv over de ijsvogel , dat komt spoedig …….

    waarvan akte etc

    groet guyido

    uit mae rim

    • Dutch zegt op

     Een Non Imm O (long stay) lees “retirement” visum.
     50 jaar minimaal en 65.000 baht/maand inkomen of 800.000 baht op de bank.
     je hoeft niet elke 3 maanden de grens over.

     • guyido zegt op

      ik weet er alles van Dutch…

      helaas, zolang ik mijn landgoed in France niet verkocht heb, moet de bank hier in thailand nog even wachten…..

      dat lijkt mij ook de beste oplossing poen op de bank , want iedere 3 maanden op reis naar het buitenland is geinig in het begin maar nu ben ik het spuugzat

      en ik zal niet de enige zijn in het thaise…….

     • ferdinand zegt op

      Wel elke drie maanden melden bij de visa dienst waar je onder valt, (melden waar je woont) een dag te laat 5000 bath boete, daarna voor elke volgende dag ik dacht iets van 2 of 300 bath.
      Bovendien elk jaar opnieuw verlengen met de betreffende documenten, banktegoeden, bankverklaring etc. tijdig een maand tevoren.
      Dezelfde regeling voor gehuwden visa, dan echter slechts 400.000 nodig (aan inkomen of banktegoed of combinatie daarvan) Een maal per jaar documenten inleveren zoals huwelijksdocumenten, banlboekje , bankverklatring evt beedigde verklaring mbt inkomen, enkele fotos gezamelijk voor huis met huisnummer, in slaapkamer etc etc.
      De betreffende ambtenaar kan altijd aanvullende gegevens papieren vragen. Ook hier weer elke 3 maanden melden en bij te laat de boetes
      Let op: indien je tussentijds een keer het land uit wilt, bv vakantie naar nederland of gewoon een tripje naar Laos of Cambodia, eerst bij de betrefende visadienst een re -entry visa aanvragen anders vervalt gehele visa en start procedure opnieuw. Dat betekent dat je eerst naar eigen land teruyg moiet en een neiuw non imigrangt o visa voor een jaar aan moet vargen dat je dan bij aankomst in Thailand weer om kunt zetten in een gehuwden of retirement visa

      • Dutch zegt op

       Er is inderdaad een 90 dagen meldingplicht. Tijdsspanne van 7 dagen,geen probleem.Overigens kan het ook per post gedaan worden,hetgeen echter door een incidenteel landelijk kantoor wel eens geweigerd kan worden.
       Als je te laat bent met verlenging van een visum dan ben je strafbaar (overstay) met boete.Als de politie bij straat controle e.e.a. constateert,dan ga je de cel in.
       De meesten vragen bij de jaarlijkse verlenging (TM7) tevens een “single re-entry” aan(TM8),a 1000 baht,teneinde in nood situaties zonder problemen het land in en uit te kunnen,zonder hun visa te verliezen.

       Ik vraag bij de laatste 90 dagen melding,voor de visum verlenging,altijd nog even of er nog veranderingen zijn en je neemt de blanco formulieren alvast mee,om thuis in te vullen.
       Een “retirement” verlenging is een fluitje van een cent en kan van enkele weken tot enkele dagen voor eind datum,uitgevoerd worden.Bij het “gehuwden” visum wordt minimaal 4 weken vooraf actie verwacht ten einde e.e.a. te kunnen controleren.
       Afhankelijk van de organisatie bij het kantoor waar je de verlenging doet,duurt het een paar minuten(90d) tot een uurtje (verlenging).Ik praat altijd Thais met de beambte,hetgeen zeer op prijs wordt gesteld(dat wordt ook expliciet gezegd!)

   • COR JANSEN zegt op

    met jou eens,

    gr cor

 10. Ria en Wim zegt op

  Je kunt elkaar misschien maar beter het msn mailadres geven kun je daar onder elkaar verder kletsen.
  Dit is toch niet relevant? het aan “elkaar” korte mailtjes doorgeven,en…wat maakt het uit of iemand onder een pseudoniem schrijft? het gaat toch om de inhoud?
  Weet wel zeker dat er op Thailand blog zoveel zijn,die zich niet bekend maken,en vind dit ook helemaal niet nodig,het gaat er toch om …elkaar te vermaken/wegwijs maken/,en niet om elkaar te delegeren?
  Luckyluke? wat maakt het uit!!! ga zo door,we weten immers ook niet of gehele achternamen van sommige personen hier wel de echte zijn?

  ps. Dat is het leukste wat je met een mening kunt doen …verschillen!
  groetjes Ria

 11. Dutch zegt op

  Ik meende dat er in een andere blog door de redactie geopperd werd dat,alhoewel een werkelijke naam of een bijnaam niet belangrijk zou moeten zijn,het misschien wel aardig zou zijn om iets van de achtergrond van de poster te weten.
  Wel……..dat was de bedoeling van LL lijkt me en ook zeker van mijzelf.

  In dat kader,zou het mogelijk interessant kunnen zijn om te weten, dat mijn achtergrond in relatie tot Thailand zoals reeds geschreven,bestaat uit 33 jaren samenleven met een Thaise vrouw en een periode van nu ruim 6 jaar onafgebroken in Thailand wonen.
  Zou relevant kunnen zijn voor sommige onderwerpen op dit Thailand blog.

  Dus ik houd het maar bij mijn bijnaam met voor de mensen met een goed geheugen eerder gemelde achtergrond informatie.

  • @ Klopt Dutch. Veel mensen die hier reageren ken ik persoonlijk. Een aantal ook niet maar gezien de reacties krijg je wel een bepaalt beeld.
   Binnen WordPress bestaat de mogelijkheid om een profiel en een Avatar aan te maken. Ik zal dat eens bespreken met mijn programmeur. Dan kan iedereen die daar behoefte aan heeft een profiel aanmaken en iets kwijt over zichzelf.

 12. Ria en Wim zegt op

  Goed idee Khun Peter.
  Achtergrond informatie is altijd goed maar dan ook niet teveel vragen stellen omtrent,
  niet relevante informatie,daar is mijn inziens niemand bij gebaat toch?

  Groet uit Mearim van Ria

 13. ferdinand zegt op

  Ik vind dit het meest verwarrende stukje communcatie dat ik tot nu toe op Thaialndblog heb gelezen, het gaat nergens over en elk verband zoek. Hoewel …. sommige reakties verklaren misschien juist wel waarom mensen onder een pseudoniem schrijven. Je wordt gelijk persoonlijk aangevallen.
  Misschien is het voldoende als men de redeactie op de hoogte stelt van enkele persoonlijke gegevens en de echte naam.

  Iedereen die in Thailand woont weet hoe vervelend het kan uitwerken als men te veel lokale gedetailleerde informatie blogt. Vandaar een nickname zeer begrijpelijk .

 14. Johnny zegt op

  Leuk die verhalen. Mijn nickname is ” Johnny be good “.

  Ik ben ook nog niet zo lang in Thailand. Sinds 2005 ” gevlucht ” uit Nederland met 8000 euro, na een hoogst teleurstellend huwelijk en besloot ik om een hieuw leven te beginnen in Thailand. Ik was er nog nooit geweest. Nu ruim 6 jaar later ben ik getrouwd met een fantastische Thaise dame en heb ik een geweldig leven en ik hen weer zin in het leven. Das maar goed ook, want ook ik moet nog een aantal jaartjes.

  Ik heb een klein bedrijf in Thailand en eentje in Nederland. Daarnasst probeer ik wat amdere dingen te doen. zoals het bezig zijn met de huizen buisiness en het geven van Engelse les.

  • Ferdinant zegt op

   Heftig, getuigt toch wel van een avontuurlijke instelling en lef. Ik ken gasten die het ticketgeld hebben geleend en daar zo op de bonnefooi naar toe zijn gegaan, omdat ze het hier helemaal zat waren. Ik heb daar waardering en respect voor en dat temeer, omdat ze zich daar ondanks het enorme cultuurverschil toch hebben kunnen aarden. Je moet het maar aandurven.

   • Johnny zegt op

    Eigenlijk had ik het idee om naar Indonesie te verhuizen, toen ik nog eens alle landen in de buurt daar had bekeken, stak Thailand er met kop en schouders bovenuit. Daarnaast kende ik een paar farangs die hier al jaren zaten. De keus was gemaakt.

    Sommige mensen hebben gewoon geen keus meer en vertrekken om elders op de wereld het opnieuw te proberen. Sommige starten met 2 ton euros anderen met niks, doch als ik kijk naar de heren met veel doekoes, die zijn het bijna allemaal weer kwijt.

    Ik had nooit verwacht dat de cultuurverschillen zo groot konden wezen en dan de Thaise taal, wat moeilijk. Ik denk echt nog weleens : ” what the f@ck am I doing here? ” IK blijf zeggen dat je leven valt en staat bij de kwaliteit van je vrouw. Je bent en blijft een farang en dat zal in de ogen van een Thai nooit veranderen.

    • Ferdinant zegt op

     Hahaha, what the f@ck am I doing here, is iets wat ik mijzelf ook wel eens in Nederland afvraag en dat ondanks ik het antwoord daarop maar al te goed ken. Tja, dat alles valt en staat met de kwaliteit van een vrouw, is een waarheid als een koe. Men zegt wel eens oneerbiedig, dat zo’n klein stukje ……. vlees meer trekkracht heeft dan tien trekpaarden bij elkaar en met twee echtscheidingen achter de rug, zal ik de laatste zijn om dat te onkennen. Grote bekwame veldheren hebben vanwege een vrouw oorlogen verloren, dus wie ben ik.

     Leuk, dat je iets meer over jezelf hebt verteld, want daar gaat dit artikel tenslotte over.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website