Dat landgenoten zich in den vreemde niet altijd weten te gedragen, is bekend. Maar om dat breeduit op de Thaise tv te etaleren, vervult me met schaamte.

De voetbalwedstrijd PSV-Ajax werd zondagavond in Thailand via de kabel live uitgezonden. Voorzien van Thais commentaar en een beeld dat vervuild was met reclame. Onderin een telefoonnummer waar kijkers sms-berichten door konden geven, ongetwijfeld bedoeld om de kas van de omroep verder te spekken. De meeste berichten verschenen in Thai. Met uitzondering van de Thaise sms-lach 5555 (hahahaha) kon ik daar geen touw aan vastknopen.

Een Nederlandse vader op Koh Chang meldde in zijn landstaal dat PSV de wedstrijd zou gaan winnen. Dat leverde een scheldkanonnade op van een Ajax-aanhanger die hem niet alleen een ‘kankerboer’ noemde en  enkele vervelende ziektes toewenste, maar hem ook betitelde als ‘pissvinger’. Uiteraard scheldt dit soort verbale hooligans niet in het Engels. Dit gaat hen volledig boven de pet.  Door het roepen van ‘farmer with cancer’ zouden ze in ieder geval de lachers op hun hand krijgen.

God/Boeddha straft onmiddellijk (of op termijn). De fantasieloze wedstrijd eindigde in 0-0. Jammer alleen dat weer een enkele landgenoot zich niet wist te beheersen. Gelukkig hebben de Thaise kijkers daar geen weet van.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Een verbale Nederlandse hooligan op de Thaise tv”

 1. ReneThai zegt op

  Niet te geloven dat voetbal ‘supporters’ zich in het buitenland , in dit geval Thailand, niet kunnen gedragen . of ze op vakantie zijn of als expat maakt niet uit , het is te gek voor woorden , zelfs als het om een live tv uitzending gaat .
  Jammer dat het bijbehorende fotootje van een Feijenoord supportertje is , terwijl Feijenoord zeer sportief van Groningen won.
  Zijn er hier mensen die de Thaise competitie volgen ? En ook wedstrijden bekijken ?

 2. ThailandGanger zegt op

  Hans, Is dat dan het niveau van de gemiddelde expat in Thailand? Dan begrijp ik zo langzamerhand wel waarom de Thai zo praten over de “Farang”.

  Overigens is dat hier in NL niet veel anders alleen publiekelijk op de TV tijdens een interview? Ik geloof niet dat ik die al heb gezien. Maar wat niet is kan nog komen?

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Nee, dit is beslist niet het niveau van de gemiddelde expat in Thailand. De mensen die ik ken zijn over het algemeen keurige en beschaafde mensen, die zich aanpassen aan de normen en waarden in Thailand. Dat geldt niet altijd voor toeristen. Ik ken er een paar die zich elke avond laten vollopen en vervolgens de beest uithangen. Misschien tijd voor een ‘uitreis-examen’ in Europees verband?

 3. Rob zegt op

  Heb die reacties ook gezien tijdens de wedstrijd hier. Volkomen beneden peil, helaas geen censor die Nederlands kan lezen en bepaalde publicaties kan weigeren.

 4. BramSiam zegt op

  Ha ha ha ha ha, voetbal verbroedert slecht. Een kennnis van me ging met een nieuw verworven kennis met vakantie naar o.a. Vietnam. Hij is fervent Ajaxsupporter, zijn nieuwe kennis bleek echter eeen Feijenoordman. Halverwege hebben ze met slaande ruzie individueel hun pad voort moeten zetten. Dan Thailand. Hier juichen ze voor Liverpool als die scoren tegen Thailand, maar ze juichen net zo hard als het omgekeerde gebeurt. Daar kunnen we nog wat van leren.
  Hooligans is een onuitroeibaar soort mensen dat ontstaat in de kelders van de samenleving en dat ook zonder voetbal helaas zich manifesteert. Je ziet in Thailand ook nog al eens vertegenwoordigers van deze Europese onderklasse. Gelukkig weten de Thaise dames ze goed in toom te houden.

 5. Rob zegt op

  ThailandGanger,

  één (1) hooligan vertegenwoordigt toch niet de hele expat gemeente hier in Thailand? Al is het dan vragend neergeschreven wordt hier m.i. laatdunkend gesproken over de gemiddelde expat. Nederlanders hebben helaas vaak de neiging mensen in hokjes te willen stoppen. Wat is dan het uitgangspunt m.b..t. niveau van die gemiddelde Nederlander? Geld, opleiding, hoe vaak getrouwd enz.? Wie bepaalt dat dan? De hardste schreeuwer spreekt toch niet voor iedereen, hoe dan om te gaan met de zwijgende (en wel zich goed gedragende expats) meerderheid?

  Gr.,
  Rob

  • ThailandGanger zegt op

   Ach Rob, als je me kende dan wist je dat je dit met een thaise glimlach moet lezen. Dus voel je aub niet aangesproken.

  • hans zegt op

   Ik zit dus in een vissersdorpje waar ik een huis huur en waarbij de eigenaar hoorde dat ik een hollander was, was het eerste wat ie zei, ah ruud gullit.

   Tot mijn verbazing gooide ie er nog gelijk onderwerp er in over windmills tulips en farmers with 100 cows.

   Echter veel thai denken dat een rus amerikaan engels duitser en nederlanders allemaal de zelfde farang zijn.

   Als ik dan zie hoe sommigge expats en toeristen te keer gaan, baal ik wel eens dat ik een witneus ben.

   In bulagarij was me zoon afgelopen opvakantie en die vertelde me dat veel resorts en hotel een bord hadden hangen met not for russians en english.

   Maar ja de thai kent geen nee, laatste keer nov 2010 russen die hun vodka en cola bij de 7-11 kopen (en dan niet een fles) de afgehuurde bar van 2 thaise dames van het resort uischelden dat de glazen smerig zijn en dat ze meer ijs willen en aan het brallen zijn. Nou fijn hoor ze zien mij daar niet meer in pat,

   Ben zelfs een keer daar naar toegegaan en gezegd dat ze zich moesten gedragen, dat hielp, geen blauw oog gehad, wel gratis biertje van de bar.

   Ik hoor trouwens van meerder kroeghouders dat ze ook niet gecharmeerd zijn van de lui uit israel, maar die heb ik zelf nog nooit getroffen

   • Bert Gringhuis zegt op

    Nee Hans, het stukje ging niet over voetbalsupporters, maar over “voetbalsupporters”. Een heel verschil!

 6. Ron zegt op

  Jaren geleden, op uitnodiging van Philips-Nederland, mocht ik dezelfde wedstrijd PSV-Ajax bijwonen. Ik had toen niets met voetbal en dat heb ik nog steeds niet.
  De gehele wedstrijd heb ik naar het volk op de tribunes gekeken. Van die rakkers die aan één stuk door vuurwerk naar de M.E. gooiden……..
  Ik zat achter de directeur van Philips en de directeur van een electrospeciaalzaakketen. Het zoontje van de tweede directeur zat naast me met een enorm spandoek met daarop een hakenkruis. Gelukkig zag z’n vader het iets eerder dan de topman van Philips. Daarbij vergeleken is het knulletje op bovenstaande foto een lieverdje.
  Verder denk ik niet dat de Thaien er van opkijken dat een jongetje z’n middelvinger opsteekt, er gebeuren toch wel ergere dingen in het land van de glimlach ?

 7. Tony zegt op

  Volgens mij heb ik deze foto al eerder gezien,, en was het een engelse fan,,,,(fotoshop????)

  • nee, hoor. Het is NL jongen.

 8. marco zegt op

  @ Hans Bos, ben wat laat,maar lees het nu pas. Inderdaad fatsoen ver te zoeken,maar het is niet alleen in Nederland. Wat ook verder niet goed te praten valt. Maar een ander ding: Wat heb God of Boedda hiermee vandoen? Ik ben Atheist dus God en Boeddha bestaan helemaal niet voor mij, hoe kunnen ze mij dan straffen op de korte of lange termijn?

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Je moet dat in overdrachtelijke zin opvatten. En misschien straf je op termijn jezelf wel…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website