President Thitipat Siranatsrikul, hoofd van de Chonburi Attractions Association maakt zich bezorgd over de terugval van het aantal toeristen dit seizoen.

Hij doet een paar opmerkelijke uitspraken, die mogelijk de toeristenindustrie kunnen helpen. Zo moet de specifiek toeristische attracties voor Chinezen ook opengesteld moeten worden voor niet Chinese toeristen, waarbij tevens prijzen verlaagd kunnen worden.

De openingstijden kunnen wat ingekort worden. Als voorbeeld haalt Thitipat de Baan Sukhawadee aan de Sukhumvit aan. Mijns inziens een slecht voorbeeld. Aanvankelijk bedroeg de entreeprijs 750 Baht. Later is dat naar beneden bijgesteld en bedroeg de toegangsprijs 350 Baht, waarbij als extra’s een korte ladyboyshow en een buffet aangeboden werd. Echter men moest dat via de media vernemen en niet door “advertising”. De lokale attracties moeten zich meer profileren en daarbij de prijzen verlagen. Nieuwe markten moeten aangeboord worden.

Bedrijven kunnen samenwerken om scherp geprijsde pakketten aan toeristen aan te bieden en nieuwe toeristen in staat stellen om verschillende attracties in Chonburi in een dag of meerdere dagen te kunnen bezoeken.

Om bezoekers gerust te stellen is het nodig body temperature scanners bij de ingang te hebben, tevens ontsmettende handenwasgel en mondmaskers aanbieden. Andere hygiënische maatregelen gaan over het regelmatig schoonmaken van theaters en lobby’s. Op deze wijze zou hij de terugloop van de Chinese toeristen willen compenseren.

Een oude “Shim Shop Shai” promotie zou ook weer ingevoerd kunnen worden, waarbij de Thaise toeristen aangemoedigd worden Pattaya te bezoeken om te winkelen, te eten en strandbezoek.

Als laatste heeft de Tourism Authority of Thailand al een Food & Fruit promotie in februari lopen met 60 verschillende locaties in Chonburi.

Bron: Pattaya Mail

1 reactie op “Korting op attracties moet Terugval Chinese toeristen compenseren”

  1. Bert zegt op

    Iedereen dezelfde prijs zou ook al mooi zijn 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website