iPhone 4 en Thailand app’s

Door Peter (redactie)
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: , , ,
11 december 2010

Op 9 januari 2007 deed de iPhone zijn intrede. Een revolutie. Inmiddels, een aantal jaren verder, zijn we toe aan de iPhone 4 die halverwege dit jaar uitkwam.

De iPhone van Apple is eigenlijk een broekzakcomputer, waar je ook mee kunt bellen. Daarnaast is het een fotocamera, filmcamera, muziekspeler, agenda, internetbrowser en routenavigator in één. Het fraaie ontwerp en het revolutionaire touch-screen maken het geheel tot een indrukwekkend apparaat. Door de gebruiksvriendelijkheid en het gemak is de iPhone niet te vergelijken met andere mobiele telefoons. De iPhone is een ongelofelijk kunstwerk van techniek, design en gebruikersgemak.

iPhone 4

Sinds vorige week ben ik zelf ook de gelukkige bezitter van een iPhone 4. Mijn abonnement moest verlengd worden en ik dacht, ‘het moet er maar van komen’. Ik wil niet voorop lopen in de hype en wacht meestal even af. In het geval van de iPhone onterecht. Wat een toestel! Er gaat echt een wereld voor je open. Bijzonder gebruikersvriendelijk en vooral de app’s maken de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Mocht je denken dat je technisch onderlegd moet zijn om er mee te kunnen werken? Nee, hoor! Ik heb zelfs de handleiding niet gelezen en kan er alles mee.

De nieuwe iPhone 4 is op een aantal punten verbeterd ten opzichte van de vorige versie. Zo heeft de 4 een langere stand-by tijd van de batterij, de camera is verbeterd (high definition), een HD video functionaliteit en een nog snellere processor.

iPhone in Thailand

Een aantal expats zullen zich misschien afvragen wat moet ik met een iPhone want Thailand heeft nog steeds geen 3G netwerk. Om plezier te hebben van een iPhone is 3G niet noodzakelijk. In Thailand zijn er voldoende WiFi hotspots (hotels, cafés, restaurants, warenhuizen). Als je zorgt dat je thuis WiFi hebt dan raak je al snel verslaafd aan je iPhone. Je hoeft niet steeds naar je PC te lopen om je e-mail te checken of de reacties op Thailandblog te bekijken.

Thailand app’s

App’s (applicaties) zijn programmatjes voor je iPhone of iPod. Deze kan je downloaden via de App store. Deze toepassingen kan je vergelijken met de programma’s op je computer. De bekende blogger in Thailand, Richard Barrow, heeft een blog over het gebruik van de iPhone en iPad: iphone.mythailandblog.com Op zijn blog beschrijft hij een aantal apps voor de iPhone en de iPad, voor de liefhebbers interessant om te lezen.

Een aantal van de app’s zijn handig voor toeristen en expats. Sommigen van deze app’s zijn gratis, maar er zijn ook app’s waar je voor moet betalen. Voordat je een app gaat kopen via de App store van Apple, doe je er verstandig aan een review te lezen of het werkelijk wel een handige app is. Ze zijn het niet altijd waard om voor te betalen. In een aantal gevallen is er gratis een beter alternatief.

Natuurlijk gaat mijn belangstelling uit naar de vele ‘Thailand’ app’s die er zijn. Een aantal heb ik inmiddels geïnstalleerd en uitgeprobeerd. Deze zijn wel leuk/handig en kan ik je aan bevelen:

Er zijn er nog veel meer. Mocht je zelf leuke app’s weten? Ik hoor het graag!

15 reacties op “iPhone 4 en Thailand app’s”

 1. Harold zegt op

  Een iPhone is inderdaad een geniale telefoon. Zelf heb ik een HTC Legend met Android 2.2, waar ik trouwens ook bijzonder tevreden mee ben. Wellicht een ideetje om ook app’s voor Android hier te gaan plaatsen?

  Ik zal wel in de Android Market kijken of ik app’s kan vinden…

 2. Herman zegt op

  wat een lofzang voor de iPhone zeg.
  niet te vergelijken met andere telefoons ? weleens van Android gehoord ?
  er zijn zat Android telefoons, die zich makkelijk met de iPhone kunnen meten..

  en ook daarvoor zijn genoeg Thailand apps.

  • Een vriend van mij is programmeur. Hij maakt app’s voor alles smartphones, ook Android. Zijn opdrachtgevers zijn grote internationale bedrijven over de hele wereld. Hij heeft ook app’s gemaakt voor bekende voetbalclubs.
   Volgens hem, en ik schat hem hoog in op dat gebied, is op dit moment niets vergelijkbaar met de iPhone 4.

   • Robert zegt op

    Een positief verhaal over Apple strijkt op de een of andere manier altijd wat mensen tegen de haren in.

    • Ow, ik dacht dat een dergelijk probleem alleen voor Microsoft gold. Dus ook voor Apple?

     • ThailandGanger zegt op

      Wat d8 jij dan? Heb je ooit eens op webwereld.nl de reacties gelezen bij een microsoft dan wel apple artikel? Bij beiden is altijd haat en nijd, water en vuur…. daar wordt je soms vreselijk moe van.

      BTW is je IPhone simlock vrij?
      Waarom niet eentje in Thailand gekocht toen je er laatst was?

      • Ik dacht dat er maar weinig mensen zijn die kritiek hebben op Apple. Soms slaan de Apple fanaten wat door in de verering. Er zijn ook mensen die juist het bellen met een iPhone een zwak punt vinden. Het is meer een apparaat waar je ook mee kunt bellen dan primair een telefoon.

       Nee, niet simlockvrij. Heb een Vodafone abonnement. Niet in Thailand gekocht omdat het me niet interesseerde. Ik loop niet voorop. Maar omdat ik mijn abonnement moest verlengen. toch maar voor de iPhone gegaan. Geen spijt van. Ik heb geen ervaring met andere smartphones, dus mijn waardeoordeel zegt niet zo veel.

       • ThailandGanger zegt op

        Nou ja je hebt gewoon nu een te gekke phone….. Ik denk dat ik er een mee neem uit Thailand de volgende keer…. Maar ik wil graag een simlock vrije omdat hij overal moet kunnen werken tegen de laagste tarieven… Maar mooi dat je zo;n ding hebt is gewoon geweldig.

 3. Niet te vergeten, de Viber App. Hiermee bel je gratis naar alle andere iPhone gebruikers met dezelfde app.: http://itunes.apple.com/us/app/viber-free-phone-calls/id382617920?mt=8

  Zoiets bestond al als messenger, de WhatsApp. Een messenger voor smartphones onderling. Is er voor de iPhone, BlackBerry, Android en de Nokia.

  De app gebruik push-melding zodat je onmiddellijk berichten van vrienden, collega’s en familieleden ontvangt. Schakel over van sms op WhatsApp om gratis berichten, foto’s, geluidsbestanden en videoberichten te verzenden en te ontvangen.
  http://itunes.apple.com/nl/app/whatsapp-messenger/id310633997?mt=8

  • C van der brugge zegt op

   De schrijver beweert er zonder enz er alles mee te kunnen…… Ik betwijfel dat.
   Alles is articles op Twitter Facebook met foto,s het verplaatsen van stukken- copieeren plakken knippen..
   Maar goed, er zojn nu eenmaal
   knappe koppen .Er zijn ook zwakke punten op de ifoon te de battery is bij een bustocht van Surin naar Pattaya voor aankomst leeg.Bij het telefoongebruik leg je snel je oor tegen het scherm waardoor je het geluid uitschakelt.De kwaliteit van de camera is niet goed, geen flits.Op mijn Nokia 65 is dat oneindig veel beter,Ik
   Heb de ifoon 3 en bij aanschaf van een 4 neem ik zeker een geheugen van 16mb

   • @ Van Brugge

    Je kan er net zoveel mee als met een gewone pc of laptop. Wel een kleiner scherm natuurlijk. En de batterij, de iPhone 4 is al veel beter. Wil je dat probleem oplossen moet je een iPad kopen. Maar daar kan je niet mee bellen 😉

    De 4 heeft een flits. De iPhone heeft geen uitbreidbaar geheugen, dus ik zou de 32 GB (geen MB) nemen.

    The iPhone 4 is available in 16 GB and 32 GB variants. All data is stored on the internal flash drive; the iPhone does not support expanded storage through a memory card slot, or the SIM card.

 4. C van der brugge zegt op

  Naast de al opgesomde hiaten in de 3,kan je b.v. geen muziek via je pc laden zonder de reeds via ITunes gekochte muziek kwijt te raken,
  Die wordt dan n l gewist. Er is wel
  Blue tooth maar foto,’s via een Nokia via Bluetooth overdragen is niet mogelijk.Een duidelijke bescherming dus van ITunes

  • Mike48nl zegt op

   Je moet in iTunes voor dat je muziek van je pc op de iPhone zet wel even een vinke je bij “Muziek en Video’s handmatig bewerken” in het tabblad Overzicht zetten. Dan kan je rechtstreeks muziek uit de Muziekmap op je pc naar de iPhone slepen.

   • jan zegt op

    bedankt voor de tip ik begreep al niet dat ik het niet voor elkaar kreeg

 5. Fablio zegt op

  Koop NOOIT een al ”aangemelde” iPhone in Thailand.
  Je kan deze nooit meer updaten in Nederland!
  Registratie is niet overdraagbaar


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website