Het is een merkwaardig fenomeen dat sommigen steeds op zoek zijn naar middelen die voor een “kick” zorgen of een euforische gemoedsstemming kunnen veroorzaken. Een nieuw experiment kwam aan het licht doordat tieners een huis in Banglamung gebruikten om verschillende middelen uit te proberen om high te worden.

Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners ging de politie op onderzoek uit. Daar was alleen Manop Preampree aanwezig met 50 flessen hoestsiroop met difenhydramine hydrochloride. Manop werd niet gearresteerd omdat deze middelen niet illegaal waren. Hij was wel eerder gearresteerd voor de verkoop van het mengsel van hoestsiroop, cola en kratom of de pijnstiller Tramadol, maar was daarmee gestopt.

Terwijl de verkoop van hoestsiroop aan tieners niet illegaal is, moeten de apothekers wel de juiste licenties en vergunningen hebben om dit te verkopen. De politie van Chonburi en ambtenaren bezochten twee apotheken in Pattaya, die illegaal hoestsiroop verkochten, waarmee tieners hun “drugs” konden fabriceren. Daarbij kochten de tieners in grote hoeveelheden Tramadol tabletten van 500 mg en verdunden dat met soda of cola. Dit mengsel geeft een hoog euforisch gevoel, maar leidt tot lever-en nierfalen, epileptische aanvallen, depressie, verslaving en in sommige gevallen tot de dood.

De twee bezochte apothekers in de omgeving van de Soi Siam Country Club werden beschuldigd van het uitvoeren van apothekerswerk zonder vergunning en werden vastgezet.

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Hoestsiroop als basis voor experimenten met drugs door Thaise tieners”

 1. Johnny BG zegt op

  Het is allerminst merkwaardig dat de schrijver van Pattaya Mail stelt dat sommigen op zoek gaan naar middelen.
  Alcohol, tabak, slaapmedicijnen, pijnstillers, kalmeringsmiddelen en suiker zijn allemaal gedoogde en vooral door de overheden beschermendende takken van middelen die doodleuk door Jan en alleman gekocht en gebruikt kunnen worden.
  Dit verhaal gaat niet zozeer over de hoestdrank maar in combinatie met de bladeren van de kratomboom. Totaal onnodig gedemoniseerd in 1943 Thailand om de door de Thaise overheid beheerste opiumhandel te beschermen en daardoor illegaal is gemaakt.
  Het land is miljarden baht misgelopen door deze aktie en de moslimvrienden uit onze voormalige kolonie lachen zich dood.
  Het verbieden van planten is dom en kortzichtig en daarom zullen er steeds meer creatieve oplossingen komen voor de mensen die in hun puberjaren op zoek gaan naar het onbekende.

  4×100 zoals deze mix heet is steeds populairder aan het worden en de vraag is daarom dan ook wat je liever hebt.
  Cocktails van alles of nog wat of gewoon een vrij onschuldige plant legaal verklaren. Met dat laatste is men bezig maar het gaat tergend langzaam alsof ze in de les zijn bij de Nederlandse farmaceutische industrie beschermers oftewel bijna ieder partij in NL.
  Van kratom is er wetenschappelijk nooit bewezen dat er doden zijn gevallen terwijl alle door de overheid geprijsde middelen er wel wetenschappelijk bewijs is dat het de kans op overlijden verhoogd.
  Men is ziende blind ter meerdere glorie van bedrijven die het niet nauw nemen van belastingtechnische verantwoordelijkheden.
  Sa toe

 2. Jacques zegt op

  Het is niet merkwaardig maar kennelijk een menselijke eigenschap om te zoeken naar middelen die ze in een andere sfeer brengen. We hebben heel wat verslaafden onder ons, zoals de alcoholisten en drugsgebruikers in alle soorten en maten. Wat de mens bezielt laat zich raden, maar het is wel tekenend en schrijnend om te zien. Vele mensen lijden hieronder, want vaak is niet alleen de drugsgebruiker de dupe, maar het hele gezin.
  Dat er ook door andere partijen flink aan verdient wordt aan die handel en wandel is bekend en getuigt onder anderen over weinig medeleven. Het geld bepaalt en houdt ook vele instanties in stand en dat zal altijd wel zo blijven ben ik bang.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website