Luang Phor Wara

Luang Phor Wara is abt van Wat Pho Thong in Bangkok. Hij is een goede monnik, veel mensen bewonderen en respecteren hem zeer. Hij heeft een sterke geestkracht omdat hij aan intensieve meditatie doet. Door zijn sterke geestkracht leerde hij het verhaal van zijn eigen vorige leven kennen.

Hij gebruikt ook zijn speciale vermogen om mensen te helpen. Zo voorspelt hij nauwkeurig de toekomst van mensen. Als mensen daarom vragen, doet hij dat zonder enige vergoeding.  Luang Phor Wara is de belangrijkste persoon van de ontwikkeling van Wat Po Thong. Hij maakt voor mensen krachtige amuletten om te aanbidden en het ontvangen geld gebruikt hij om de Wat Po Thong verder te ontwikkelen en te herstellen. Door deze “hype” zijn deze amuletten duur! Opmerkelijk is dat veel van zijn amuletten de afbeelding van Garuda dragen.

Het leven van Luang Phor Wara is ongewoon. Hij werd op 7 december 1961 in Bangkok geboren en woonde in een moslimgezin. Zijn vader is een moslim, maar zijn moeder is een boeddhist. Echter, Luang Phor moet van zijn vader een moslim zijn. In 1971, op 10-jarige leeftijd, kreeg Luang Phor Wara een ernstige ziekte. Zijn ouders brachten hem naar het ziekenhuis, maar de dokter kon niet aangeven wat de ziekte van Luang Phor was. Het ging steeds slechter met hem en hij overleed bijna. De dokter probeerde zijn leven te redden met behulp van een defibrillator. Op dat moment was Luang Phor bewusteloos. Hij droomde van een monnik. Deze monnik vertelde hem dat zijn naam “Paya Majurin Nagaraj” was. Hij vertelde dat de karma’s uit de vele vorige levens van Luang Phor bij herstel van hem gebruikt zouden worden in het boeddhisme. In zijn droom zei hij tegen de monnik dat hij het boeddhisme zou volgen. Terwijl de dokter bezig was Luang Phor Wara te reanimeren, kwam deze wonderbaarlijk weer tot bewustzijn. Toen hij genezen terugkeerde naar huis vertelde hij zijn moeder alles. Niet aan zijn vader omdat hij zich realiseerde dat zijn vader hem niet zou geloven.

Amuletten

Luang Phor Wara bleef vele jaren dromen van die monnik “Paya Majurin Nagaraj”. Deze onderwees Luang Phor in de leer van Boedha en voelde zich daarin thuis. In 1981 droomde Wara opnieuw van Paya Majurin Nagaraj. Hij vertelde Luang Phor dat hij ingewijd zou moeten worden als monnik. Zou hij dat niet doen dan zou zijn vader sterven. Luang Phor Wara deed dat echter niet omdat hij bang was dat zijn vader als moslim, dat niet zou toestaan. In hetzelfde jaar stierf zijn vader aan een hartaanval. Vier jaar later besloot Luang Phor Wara ingewijd te worden tot monnik. Op 6 juli 1985 werd hij gewijd in Wat Po Thong in Bangkok.

Na de wijding heeft Luang Phor Wara zijn zinnen gezet op dharma, de leer van Boeddha en meditatie. Hij ging op pelgrimstocht naar het bos. Na die pelgrimstocht heeft hij sterke zingeving gehad, die afgeleid is van sati, een belangrijk element van Boeddhistische tradities en gebaseerd op Zen.

1 reactie op “Het wonderlijke verhaal van monnik Luang Phor Wara”

  1. De Kind zegt op

    En zou zijn vader de enige zijn die hem niet geloofde ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website