Thailand staat bekend om zijn zeer strenge anti-drugsbeleid. Op zich niet zo verwonderlijk als in de buurlanden onder andere opium verbouwd wordt. Deze zullen hun weg naar de “klanten”moeten vinden.

Andere drugs waaronder het bekende yaba wordt eveneens veel verhandeld en de overheid probeert daar tegen op te treden. Echter een aantal politiemensen waren bereid tegen een “bonus” de andere kant op te kijken. Nu met het nieuwe, strengere beleid wordt dat minder gemakkelijk gemaakt.

De politiek probeert nu met een aantal drugs een andere weg te bewandelen. Volgens Thais recht is marihuana illegaal en verboden voor het gebruik of in het bezit hebben daarvan. De regering gaat nu bepaalde middelen voor medische doeleinden gebruiken. Zij heeft daarvoor een vijfjaren plan bedacht waarbij cannabis en marihuana door National Farmers Council onder toezicht verbouwd mag worden. Daarmee worden deze drugs uit de criminaliteit gehaald. In een speciale kliniek in Bangkok biedt Dr.Somnuk Siripanthong medische cannabis therapieën aan en behandelt patiënten met kanker met onder andere cannabis oliën.

Internationale onderzoekers bevestigen dat cannabis producten pijn kunnen verminderen en verschillende symptomen van kanker kunnen bestrijden. Cannabis wordt gebruikt bij bepaalde vormen van kanker, maar ook bij parkinson, epilepsie , multiple sclerose en nog enkele andere ziektes.

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Drugs voor medische doeleinden onder strikte voorwaarden toegestaan in Thailand”

 1. erik zegt op

  Over dit plan wordt al langer geschreven; men wil een ‘light’ cannabis onder toezicht laten kweken. Goeie zaak want medicijnen met cannabis uit andere delen van de wereld zul je toch eens toe moeten laten en Thailand zou Thailand niet zijn om daar zelf niet iets aan te willen verdienen.

  Medicijnen met opium worden in Thailand gebruikt en kun je onder strikte voorwaarden meenemen in de reizigersbagage; waarom dan niet tevens medicijnen en pijnbestrijding met cannabis ‘light’.

  Maar het verlangt ingrijpend andere wetgeving want straks komen er Thaise mensen die legaal aan cannabis ‘light’ verdienen en hun investeringen kunnen moeilijk behandeld worden zoals bij Johan van L; je zult dus ook iets moeten wijzigen aan de anti-witwaswetgeving.

  Dus een jaartje of vijf, inderdaad, het staat er al…….

 2. Fransamsterdam zegt op

  Het onder strikte voorwaarden toestaan van de produktie en het medicinaal gebruik van cannabis is heel iets anders dan het ‘uit de criminaliteit halen’ van deze drugs.
  Opiaten worden in Nederland ook geproduceerd en medicinaal gebruikt, maar je kunt toch moeilijk zeggen dat opiaten daarmee uit de criminaliteit zijn gehaald.

 3. fred zegt op

  Cannabis is een drug die valt onder categorie 5 .Yabaa is categorie 1……Cannabis wordt in Thailand dus nu al aanzien als één van de minst illegale.
  Wie dus handelt in Yabaa en consoorten zal veel strenger worden gestraft als iemand die handelt in ganjaa of cannabis.
  Ik denk dat cannabis stilaan overal ter wereld uit de criminaliteit zal worden gehaald. Eigenlijk een goede zaak als je bedenkt dat het in feite stukken minder schadelijk en gevaarlijk is dan pakweg alcohol en tabak.

 4. Henk zegt op

  Zoals boven omschreven gebruikt Dr.Somnuk Siripanthong in Bangkok al medicinale cannabis, maar hij is niet enige die dat doet in Thailand. Mits het op medische basis is en aan strikte voorwaarden wordt voldaan is er dus al meer mogelijk in Thailand.
  Daarbij moet je niet vergeten dat deze medicinale cannabis tot olie wordt verwerkt en geen roes effect heeft.
  De wereld, en ook Thailand begint langzaam in te zien dat cannabis niet alleen een roesmiddel is maar ook een medicinaal kruid. Tot voor ongeveer veertig jaar was het in Thailand een veel gebruikt middel wat mensen privé verbouwden en o.a. gebruikten voor de kwalen waarvoor het nu ook wordt toegepast.
  Het onderbrengen van cannabis producten in de drugswetgeving heeft er voor gezorgd dat wetenschappers er hun vingers niet aan durfden branden en de farmaceutische industrie geen mogelijkheden zag om er goed aan te kunnen verdienen.
  Daar lijkt nu wereldwijd verandering in te komen. Men moet alleen hopen dat de farmaceutische industrie er geen monopolie op krijgt.

 5. TH.NL zegt op

  Het stoort me dat in de laatste zin is geschreven word gebruikt dat het zou helpen tegen bepaalde vormen van kanker”. Als dat zo was dan zou het al wereldwijd zijn toegepast.

  • Joost M zegt op

   De lobby van de farmaceuten hebben dat altijd tegen gehouden..De huidige behandelingen leveren veel meer op.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website