Na het verbod op roken op een aantal stranden, is het volgende doel van Thailand om wat te doen aan de de smerige openbare toiletten. Dit alles om het toerisme in het land te stimuleren. 

De rookvrije stranden op 24 locaties in 15 provincies is de eerste stap om toeristen te plezieren. De volgende is volgens het ministerie van Toerisme en Sport een campagne voor schoen toiletten bij bus- en treinstations. Ook particuliere exploitanten van toiletten, zoals bij  benzinestations, parkeerplaatsen en restaurants worden aangemoedigd om te zorgen voor schone toiletten.

Vier openbare plaatsen in 4 regio’s zijn gekozen als model voor het plan: het Hua Lampong-station in Bangkok, het tweede busstation in Nakhon Ratchasima, het tweede busstation in Phitsanulok en het treinstation van Hua Hin.

Openbare toiletten op locaties die veel gebruikt worden door toeristen moeten zowel schoon als veilig zijn, aldus de minister van Toerisme en Sport, Weerasak Kowsurat.

Toerisme is goed voor ongeveer 10% van het bruto binnenlands product en is de afgelopen jaren de belangrijke motor van de economische groei geweest. Meer dan 32 miljoen toeristen bezochten Thailand vorig jaar, dat is 2 miljoen meer dan in 2016. Het ministerie verwacht dat dit jaar het aantal toeristen verder zal stijgen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Campagne voor schone openbare toiletten voor toeristen”

 1. Willem zegt op

  hmmm, propere openbare toiletten in Thailand ….. ben benieuwd …… zal niet lang duren (de Thaise norm wat betreft netheid ligt toch iets te ver van de westerse norm) !!!

  • Leo Th. zegt op

   Talrijke openbare toiletten bij benzine stations en in elk winkelcentrum die de toets der kritiek met glans doorstaan, zeker in vergelijking met Nederland, voorzover aanwezig.

   • bert zegt op

    Zeer zeker, bij vele toiletten is permanent een WC-dame aanwezig die alles netjes houdt.

 2. John Chiang rai zegt op

  Daar waar ontzettend veel mensen komen,is het altijd moeilijker dan elders,om de toilet super schoon te houden,en dit is in Thailand zeker niet anders.
  Bij het bezoek aan een restaurant,bestaat echter een internationale regel, die ook in Thailand zijn geldigheid heeft.
  Neem bij het restaurant eerst een kijkje op het toilet,en vergeet als deze smerig is, al het andere,omdat het dan in de keuken meestal niet schoner toegaat.
  Poetsen kost meestal bitter weinig,en mocht het toch met kosten verbonden zijn,ben ik voor een hygiënische toilet/ en ook keuken, gaarne bereidt iets meer te betalen.

 3. Jacques zegt op

  Zulke initiatieven kan ik alleen maar toejuichen. Als het op poetsen aankomt zijn zeker de autochtone Nederlanders op een zeer redelijk niveau en daarmee wil ik de overige Nederlanders niet te kort doen natuurlijk. Wie de schoen past trekke hem aan. Mijn moeder is daar een sprekend voorbeeld van geweest, altijd aan het poetsen in huis. Ik kan ook niet tegen een vuile omgeving. Gelukkig geldt dit ook voor mijn Thaise vrouw.
  De Engelsen prezen ons in het verleden voor onze properheid. Of dit nog zo is ik weet niet of daar nog onderzoeken naar gedaan zijn. Ik herinner mij nog een vers die eindigde op : so all you dirty children who never wipe yours shoes if you should go to Holland this habbit you must loose.

 4. l.lagemaat zegt op

  Een aantal toiletten zullen vanwege de stank tot de grond toe afgebroken moeten worden!
  Met schoonmaken krijg je die lucht echt niet weg!

  Daarna afhankelijk van de drukte een aantal keren per dag schoonmaken en niet alleen met een
  natte zwabber er door heen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website