De oogsttijd voor rijst is weer begonnen in Thailand. Dat betekent dat je als het platteland doorkruist veel gebogen ruggen in de velden ziet.

Boeren met speciale hoeden tegen de hitte en zon. Van ´s morgens vroeg tot s´avonds laat, met in de middag de Thaise versie van de siësta. Lunchen en dan even luieren. Om vervolgens weer hardwerkend door te gaan. Natuurlijk ook een prachtig gezicht voor toeristen.

Geen wonder dat reisgezelschappen bij zo´n veld best even de bus willen stopzetten. De bus stroomt leeg en gaat het werk van anderen eens even deskundig en van dichtbij bewonderen. En natuurlijk is er dan altijd eentje bij die wel even ´een handje´ wil gaan helpen. Allemaal deskundig vastgelegd door een vrouw die haar roeping gemist heeft. Met een vaste hand registreert ze het gebeuren én voorziet het van commentaar. Je moet vooral ook op de jolijt van de busreizigers letten en de reactie van de Thaise boeren daarop.

[youtube]http://youtu.be/XmFouYKQCv0[/youtube]

13 reacties op “Toeristen ´helpen´ Thaise rijstplukkers een handje (video)”

 1. cor verhoef zegt op

  Ik heb in een ver verleden ooit een keer reisleider gespeeld voor FOX Reizen in Thailand, Laos en Myanmar. Dit soort taferelen deden mij na twee reizen de handdoek in de ring gooien. Ik had vierentwintig uur per dag last van plaatsvervangende schaamte.

  • Tja, gelukkig maar dat Thais beleefd blijven in dat soort situaties. We zouden het ook een keer andersom kunnen doen. Met bus vol Thais door een akker wandelen van een NL boer en hem aanbieden om een handje te helpen, kijken wat er dan gebeurt 😉

   • cor verhoef zegt op

    @Peter,

    Ik heb, hoe kan het ook anders, een blog geschreven van mijn pijnen als reislijder in Thailand. Ik zal je de link opsturen. Eerst even in het archief duiken 😉

   • cor verhoef zegt op

    Ik hoop vurig dat de kok die avond ‘uitschoot’ met het toedienen van de chilli’s…

    • cor verhoef zegt op

     Man, man, dat wil je niet weten…

  • @Reisleider? Meer een kinderoppas.
   Afgelopen zomer weer zoiets op TV gezien. Een jonge vrouw beklaagde zich bij de reisleiding van de groepsreis door Thailand dat ze haar schoenen uit moest doen bij het betreden van een tempel, vond ze belachelijk. Pfff, dan moet je wel erg veel geduld hebben met zo’n verwend trutje.
   Ik heb diep respect voor reisleiders. Ga er maar aan staan. Nederlanders zijn wereldkampioen zeiken, over van alles en nog wat.

  • Miek37 zegt op

   Die zou ik graag eens willen lezen Cor! 😉

 2. Joo zegt op

  Ongelooflijk die Vutters op dat land!! Altijd wel een of andere ome Harrie die het lolligst is. Neen dit is geen humor eerder leedvermaak. Hier zit geen enkele Thaise boer op te wachten. Het deed me denken aan jaren geleden. Ik was in een schoenfabriek in China aan het werk en er kwam een groep Nederlandse winkeliers op bezoek via een groothandel deden ze zaken, hum hum. Ik had er niets mee van doen maar zag de arrogantie van verre, totdat er een ome Harrie wel even de schrooimachine zou bedienen. ik waarschuw hem en zeg dat kost je een vinger als je dat mes raakt!! Kereltje kereltje toch en hop daar ging ie, en ja hoor vingertopje eraf. De groep scanneerde belachelijk dat ze hem dat toelaten terwijl ze eerder de man al aanmoedigde. Groepen nederlanders in de vreemde……………………. ik begin gelijk een andere taal te spreken schaam me dood.
  Verder wel een goede post ook de andere van Frits Bom, indische. Fijne dag

 3. Lenny zegt op

  Je schaamt je toch rot. Laat nooit merken dat ik ook uit Nederland kom.

 4. Miek37 zegt op

  John, ik vrees dat ik de neiging zou hebben gehad om dat kapmes (wat ie na 1 handje gras geplukt te hebben alweer terug gaf) in z’n rug te plaatsen. 😉

 5. Robert zegt op

  Farangs ‘helpen’ ook wel eens een handje mee in de entertainment industrie 😉 http://notthenation.com/2010/12/bar-staff-sex-tourists-wait-patiently-for-white-woman-to-get-off-go-go-stage/ 😉

 6. Sir Charles zegt op

  Tsja, helaas is er altijd wel weer zo’n ‘ome Jan’ die denkt grappig te zijn en gelachen dat we hebben. 🙁

  Je zal maar zijn (klein)kind zijn wanneer hij dat vertelt in gezelschap of op een verjaardag dan wil je toch het liefst uit schaamte zo snel mogelijk willen verdwijnen.

  • Joo zegt op

   Vreselijke domme humor. Ik walg van deze mensen.

   Die denken dat het land een dierentuin is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website