Een jungletocht in het Noordwesten van Thailand (video)

Door Willem Elferink
Geplaatst in Thailand video's
Tags: ,
29 november 2013

In deze video van onze trouwe lezer Willem Elferink zie je een een bezoek aan een christendorpje (katholiek) in het uiterste noord-westen van Thailand met daaropvolgend een jungletocht. De begeleiders laten ons zien hoe je met bamboo en bamboobladeren vrij snel een accommodatie (tafel, zitplaats, eetgerei en slaapgelegenheid) kan maken.

I.v.m. de driemaandelijkse uitstapjes naar Mesai (visum), maak ik vaak van de gelegenheid gebruik om de noordelijke omgeving te verkennen. Een paar jaar geleden reisde ik samen met Ruud en chauffeur Tak naar Mesai via de noordwestelijke route langs de Birmaanse grens. Ruud had met een kennis, die in het uiterste noordwesten in een christelijk (katholiek) dorpje woont een afspraak gemaakt om daar te overnachten en de volgende dag een ‘’jungletocht’’ te maken. Onderweg kom je veel kleine nederzettingen tegen. Als je bij een van die dorpjes stopt komen er meteen kinderen aangesneld die je nieuwsgierig bekijken. Ruud had uit voorzorg al snoep meegenomen en het grut was bijzonder blij. In het dorpje maakten we een wandeling en we troffen het dat de schoolkinderen hun speelkwartier hadden. Ruud mocht van de juf wat speelgoed uitdelen.

De volgende dag gingen we op pad. De begeleiders hadden de benodigde proviand bij zich. Het eerste gedeelte was een open landschap met hier en daar wat bomen, struiken en mandarijnplantages. Daarna werd het bos steeds dichter en werd de manchetes ter hand genomen. Uiteindelijk bereikten we onze bestemming. De Thais begonnen direct met het kappen van de benodigde bamboos. Ieder had een eigen taak. Na een paar uur hadden ze de accommodatie klaar. Een eettafel, zitbanken, eet- en kookgerei en de slaapgelegenheden. De meegenomen etenswaren werden bereid en onder het genot van een drankje en hapje hadden we een leuke avond. Het bier was wel wat lauw, maar de schnaps (rijstbrandewijn) maakte dat weer goed. Dit was een goed slaapmutsje, want liggen op een harde grond valt niet mee. De volgende morgen een heerlijk ontbijt en daarna keerden we terug naar ons dorpje.

Video jungletocht in het Noordwesten van Thailand

Bekijk de video hieronder:

[youtube]http://youtu.be/hAGJjxh4kT8[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Een jungletocht in het Noordwesten van Thailand (video)”

 1. Marianne & Rob zegt op

  Willem, wat een geweldig filmpje en een nog geweldiger ervaring. Big experience zouden wij zeggen. Overleven in de jungle. Geheel zonder lawaaierige toeristen. Heel bijzonder. Mooie muziek ook bij het filmpje. Ga zo door….
  Marianne&Rob

 2. kees1 zegt op

  Wat een mooie video
  Het is niet zo gek He als je van zo een Land droomt

  Groet Kees

 3. foodlover zegt op

  Wat een mooi filmpje

 4. SevenEleven zegt op

  Dit is nog eens wat anders dan de gebruikelijke dertien in een dozijn vakantie-filmpjes in Thailand,Willem!Het bekijken meer dan waard.
  Vooral de “boswandeling”.
  Mijn(onze)enige jungle-ervaring is in enkele nationale Parken in Thailand,Khao yai etc.maar hier kan niets tegenop.
  Ben enkele keren in Mae Hong Son geweest,prachtige natuur,maar nimmer genoeg tijd of gelegenheid om eens daadwerkelijk met Thaise gids of anderen de bossen in te gaan.
  Dit filmpje geeft wel een indruk hoe dat zou kunnen zijn,wat de burger moed geeft.
  Zelfs mijn (Thaise)vrouw vond het interessant,wat een mirakel mag heten,want de meeste filmpjes door Farangs gemaakt in Thailand interesseren haar niet of nauwelijks:)
  Bedankt voor het posten,
  mvg SevenEleven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website