Lampang is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het ligt een kleine 100 km ten zuidoosten van Chiang Mai, in het noorden van Thailand en de stad heeft ongeveer 150.000 inwoners.

De plaats is al sinds de 7e eeuw bewoond, en gesticht door Chinezen die zich hier aan de Wang Rivier vestigden. Het is een oude stad met leuke markten en vriendelijke mensen. De tijd lijkt hier stilgestaan te hebben. Lampang is vooral populair bij Thaise toeristen, die de stad verkiezen boven het meer toeristische Chiang Mai. e provincie staat bekend om de productie van prachtige keramische objecten en om de paard en wagens. 

Breng een bezoek aan de 15de eeuwse Phra Kaew Don Tao tempel in Lampang. Dit complex is een van de mooiste voorbeelden van Lanna architectuur. Tussen 1436 en 1468 werd hier de Emerald Buddha bewaard, die zich nu in de Wat Phra Kaew van Bangkok bevind. Andere mooie tempels zijn de fraai gedecoreerde Wat Si Rong Meuang en de Wat Si Chum. Verder kent Lampang, voorheen een belangrijk centrum van de teakhandel, een aantal fraaie teakhouten huizen zoals de in 1896 gebouwde Baan Sao Nak. Dit huis rust op 116 massieve pilaren en stelt tegenwoordig Thaise en Birmaanse antiquiteiten tentoon.

Lampang is de enige stad in Thailand waar je nog met paard en wagen ritjes kunt maken. De stad wordt door de Thai dan ook Meuang Rot Maa, ofwel paardenkar-stad, genoemd. Je kan ook op diverse plekken in de stad motoren en fietsen huren.

Video: Lampang, waar de tijd heeft stilgestaan

Bekijk hier de video:

1 reactie op “Lampang, waar de tijd heeft stilgestaan (video)”

 1. khun moo zegt op

  Wij zijn er enkele jaren geleden nog geweest.
  Het is een slapend stadje , waar weinig te doen valt
  Natuurlijk mag een ritje met paard en koets niet ontbreken.
  Er is een aardige tempel en een markt en daar houdt het een beetje mee op.
  Wij hadden ons hotel bij de vertrekplaats van de paarden.
  Niet echt aan te raden , gezien de stankoverlast.

  Goed voor een dag of 2-3


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website