Van Chiang Dao naar Tha Ton (video)

Door Willem Elferink
Geplaatst in Reisverhalen
Tags: ,
21 april 2015

Zoals zovelen in Chiang Mai e.o. reis ik met mijn vriendin naar Mesai voor verlenging van mijn visum (90 dagen). Bijna iedereen neemt de (mini)bus en reist dan de kortste weg via Chiang Rai om dezelfde dag terug te zijn.

Wij nemen alle tijd en reizen in die periode in het noorden een aantal dagen rond. Zo zie je nog eens wat. Vaak gaan we richting Chiang Dao, ongeveer 50 km ten noorden van Chiang Mai. Zo’n 10 km ten Noord westen van Chiang Dao liggen een paar pittoreske gelegen resorts, waaronder Chiang Dao Nest. Vandaar uit zijn er interessante bezienswaardigheden te bezoeken waaronder de bekende Chiang Dao Cave. Een weg loopt naar het einde van het dal, waar je via vele trappen een bijzondere Cedi bereikt.

Ergens halverwege richting Fang kun je linksaf, waar je de grens met Myanmar bereikt (Doi Ang Khang). Een militaire verdedigingslinie is er ingericht (loopgraven, schuttersputjes e.d.). De militairen aldaar zijn vriendelijk en ze zijn bereid om alles te laten zien. Vandaar een mooi uitzicht op Myanmar. Verder zijn er op de route naar Tha Ton verscheidene Caves en de Fang Hot springs. In en in de omgeving van Tha Ton zijn meerdere resorts o.a. gelegen aan de rivier Nam Kok. Deze rivier komt via Myanmar Thailand binnen en stroomt naar Chiang Rai. Een bootreis vanuit Tha Ton naar Chiang Rai is een interessante belevenis.

We overnachten meestal in een van de resorts en maken de volgende dag een wandeling in de vallei. Deze hele streek is inmiddels omgeturnd in een vruchtbaar gebied, waar popcorn, zuidvruchten e.a. worden verbouwd. Hoog boven Tha Ton steekt de Cedi Tha Ton uit en een bezoekje daaraan zou ik een ieder aanraden.

Video Van Chiang Dao naar Tha Ton

Bekijk de video hieronder. Ingezonden door Willem Elferink.

[youtube]http://youtu.be/yDnuciMUF6o[/youtube]

3 reacties op “Van Chiang Dao naar Tha Ton (video)”

 1. joseph zegt op

  Chiangdao is werkelijk een must. De dinsdagmarkt met heel veel hilltribes, de grotten en heerlijk overnachten in de eenvoudige hutjes van Chiangdao Nest in de meest vredige natuur die je wensen kunt.
  Daarbij is Wichach, de echtgenote van een Engelsman en eigenaresse van het resort, een meer dan voortreffelijke kokkin. Je eet bij haar en de kleine keukenbrigade uit de kunst.
  Uit de grond van mijn hart, een aanbeveling.

 2. egon wout zegt op

  Dit soort verhalen zijn voor mij bizonder welkom.Ik woon nu 25 jaar in Tailand en nog immer lees ik over mij onbekende interessante excursies.Mijn dank.Ga zeker deze plaatsen bezoeken.

 3. Alex Grooten zegt op

  Kom daar al 20 jaar een, helaas, overleden vriend wilde zijn droom net buiten Tha Ton naleven door een huis met houten bungalows tegen een berhelling met schitterend uitzicht op de tempel uit deze video. Net buiten zijn dorpje stond een christelijke kerk waar we op een zondag een dienst meegemaakt hebben, een vreemde maar leuke ervaring in Thailand. Ik heb mooie herinneringen aan deze provincie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website