Dat het leven in Noord- en Noordoost-Thailand totaal anders is dan in grote steden als Bangkok, Hua Hin, Chiang Mai en Pattaya is wel duidelijk.

Veel mensen kiezen ervoor om de Isaan, zoals het platte(boeren)land heet, linkst te laten liggen. Ze gaan vanuit het Suvarnabhumi rechtstreeks naar de toeristische gebieden. En maken daar hun foto’s en video’s.

Heel soms neemt een touroperator ook een dorpje in het arme platteland aan. De meeste mensen zijn geschokt wat ze dan zien, of generen zich. Dit hadden ze niet bij een reisje naar Thailand verwacht. Of nog erger: ze willen er tijdens hun vakantie niet mee geconfronteerd worden. Daarom is deze video over het leven in het Noorden van Thailand zo bijzonder. Hij laat het leven in de Isaan zien zoals het is. Prachtig zoals de verschillende etniciteiten in beeld worden gebracht.

[youtube]http://youtu.be/5y1H0LEpcY8[/youtube]

3 reacties op “Het dagelijks leven in Noord Thailand (video)”

 1. Kees zegt op

  Erg mooie beelden! Jammer van het tenenkrommende Nederlands aan het begin van het filmpje.

  • Cornelis zegt op

   Inderdaad mooie beelden (moest ook wel even slikken bij het gruwelijke nederlands); confronterend ook als je – zoals ik – van Thailand tot nu toe niet meer hebt gezien dan Bangkok en Chiang Mai tijdens kortdurende zakelijke bezoeken. Van plan om komend najaar voor een wat langer verblijf naar het land te reizen en daarbij de gebieden die door de film worden getoond niet over te slaan.

 2. Sir Charles zegt op

  ‘Veel mensen gaan van het vliegveld direct door naar de toeristische gebieden en kiezen ervoor om de Isan links te laten liggen’.

  Helemaal waar maar met een grote 😉 mag toch ook wel de conclusie getrokken worden dat vele pas als reden het platteland -voornamelijk de Isan- gingen bezoeken nádat ze in een der toeristische gebieden iemand ontmoet hadden oftewel omwille van verliefd werden op iemand afkomstig van het platteland met name de Isan aangezien daar vandaan er talrijk werkzaam zijn in een der toeristische gebieden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website