Bangkok ontwaakt (video)

Door Redactie
Geplaatst in Thailand video's
Tags: , ,
5 juli 2015

Een video over Bangkok in de vroege ochtend. Kijk hoe het leven in een miljoenenstad op gang komt. Echt de moeite waard, knap gemaakt en goede muziek.

Maar net 14 graden ten noorden van de evenaar, is Bangkok een tropische metropool die bekend staat als een van de meest vriendelijke steden in Azië voor reizigers. Hoewel de meeste reizigers in eerste instantie diep onder de indruk zijn van de hitte, de verkeersopstopping en de vervuiling, weet Bangkok na een tijdje de meeste voor zich te winnen met de pracht van de tempels en paleizen, het heerlijke eten en de glimlach die de bewoners de hele dag tevoorschijn toveren.

De stad is verrassend veilig te noemen, en beter georganiseerd dan je op het eerste gezicht zou denken. Dankzij het klimaat groeien er ook overal tropische planten en bomen; je komt overal orchideeën en heerlijk fruit tegen. De Thaise keuken is vermaard, met recht, en zeer betaalbaar. En Bangkok is misschien wel de uitgelezen plek om je te goed te doen aan al het heerlijks dat langs de kant van iedere straat maar ook in de beste restaurants wordt aangeboden. Kortom: monniken in hun oranje jurken, helle neonreclames, verfijnde Thaise architectuur, kruidige gerechten, kleurrijke markten, verkeersopstoppingen en een tropisch klimaat gaan vrolijk in elkaar op.

Video: Bangkok ontwaakt

Bekijk hier de video:

[youtube]http://youtu.be/YaX4zboFNMk[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Bangkok ontwaakt (video)”

 1. Niek zegt op

  Inderdaad, een heel mooie impressie!

 2. Ron zegt op

  Prachtig stukje film weer !! Topstad is het gewoon. Zou er voor geen goud willen wonen maar als ik er ben leef ik gewoon. Op bijna iedere vierkante meter is iets te beleven of wordt er handel gedreven, geweldig. New York slaapt nooit maar is toch anders. In Bangkok heb je het gevoel dat alles kan en mag. Nooit provocerende groepjes vervelende rakkers gezien (acties van de roodshirtjes even daargelaten), iedereen laat elkaar gaan.
  Met feestdagen ís het ook een feest. Je ziet de tevreden Thai met z’n gezin genieten en dat doet me altijd goed.
  Wil je chique winkelen ? Géén probleem. Wil je heerlijk eten in een omgebouwde garage ? Kan ook. De aroma van het voedsel komen samen met de uitlaatgassen naar binnen maar het is oké.
  Bangkok, gewoon puur genieten op z’n Thais……..

 3. Darko zegt op

  Heel erg mooi, vooral met die muziek erbij!

 4. john zegt op

  Mooi weergegeven!

  Heerlijke stad. Laatste reis ben ik er 5 dagen verbleven, 1ste 3 dagen, wandeltochten, fietstochten, tempels bezichtigen, Muay Thai kijken, Pak Khlong market bezocht, Khao San road enz.
  Laatste 2 dagen, alleen maar shoppen, MBK, Pratunam market, Bo Bae market en Chinatown!

  Over 11 maanden weer!

 5. lex zegt op

  Ik vind het een hele vreemde gewaarwording, dat om uur of 12 nacht in enen alles stil valt en dat je dan eigenlijk niets meer hoort, en om 6 uur ochtend van het ene op het andere moment begint het weer, alsof het nooit gestopt is.
  Het hangt er natuurlijk wel vanaf in welk gedeelte van Bangkok ( of iedere andere grote stad) je zit, in de wat meer toeristische gebieden heb je dat niet, maar ik ben onder andere in Bangkok, Krabi, Surat thani, Phuket stad geweest en daar is het ‘s nachts gewoon doodstil.

 6. cor verhoef zegt op

  Mooie, stijlvolle clip. Flitsend gemonteerd en inderdaad, de muziek maakt het helemaal compleet. Ik krijg bijna medelijden met iedereen die hier niet woont 😉

 7. bob bekaert zegt op

  dit is echt een heel mooie video, het geeft je echt het gevoel van een ontwakende REUZENstad

 8. Riet zegt op

  Geweldige stad. De een haat het en de ander vindt het geweldig. Ben de laatste keer 6 dagen gebleven en toen naar hongkong ook zo’n metropool maar ik vind dat geweldig.
  Precies zoals boven geschreven overal is iets te beleven en dan de contrasten in zo’n stad. Lekker eten, shoppen dingen bezichtigen van alles wat. Mijn broer vindt het niks dat Bangkok.
  Is er misschien iemand van de prikkers die kan uitleggen waar dat wassenbeelden museum is van die thaise monniken. Ben er ooit geweest en wil weer terug. Het is wel een stuk buiten bangkok.

  Gr. Riet

 9. henry zegt op

  Woon er nu al bijna 7 jaar, en de stad blijft me elke keer verbazen. Het mooiste tijdstip vind ik tusse 05.30 en 07.30 am, als de stad terug tot leven komt. Dan zie je om 06.00 am bijvoorbreld dat schoolbusjes reeds kleuters oppikken, en dat om 05.30 sommige dameskappers al open zijn. Ook de kleine strijkshopd zijn al aan het werk. De ochtend eetstallejes gelegen naast kantoorgebouwen hebbem om 07.30 al hun eerste ontbijters

  Dit is een Bangkok dat de doorsnee toerist niet kent, maar dat is het echte Bangkok, veel fascinerender dan al de tempels die ze aflopen.

 10. Pat zegt op

  Dit filmpje waarin we vooral de lelijke gebouwen, de vuile straten, en BTS-stations van Bangkok zien, vind ik geen aantrekkelijk filmpje, maar dat is ook logisch.

  Voor mij is Bangkok immers puur esthetisch/qua look de aller lelijkste stad ter wereld, als je deze stad vergelijkt met bijvoorbeeld pakweg Barcelona, Rome, Tel Aviv, of vele andere grote steden in de wereld.

  Toch is Bangkok mijn absolute lievelingsstad omdat het een Stad is met heel veel karakter en met heel veel ziel.
  Die ziel en dat karakter kan je niet op film zetten, daarvoor moet je dan maar naar Venetië gaan.

  Bangkok is dus voor mij een erg aantrekkelijke stad, misschien wel door zijn lelijkheid…

  Bangkok staat voor mij voor :

  * vrijheid,
  * sfeer,
  * verdraagzaamheid,
  * levendigheid,
  * veiligheid,
  * geen reljongeren,
  * weinig Islam,
  * boeiend,
  * gezelligheid,
  * oneindig veel faciliteiten,
  * internationale contacten,
  * enz…

  I LOVE BANGKOK!!!

  • henry zegt op

   Bangkok heeft ook heel mooie buurten met prachtige groene lanen. Rama 5rd, is er zo eentje. Ook de Dusit buurt telt heel veel groen en zo zijn er nog wel een paar. Spijtig genoeg kent de gemiddelde toerist alleen maar de Silom, Sukhumvit, de Rajaprasong buurt Khao san rd en als het meevalt Chinatown.
   Maar Bangkok is veel meer dan dat Sla eens een kleine soi in en en laat U verrassen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website