De bij toeristen mateloos populaire Mae Klong markt in Samut Songkhram kan je de komende zes maanden links laten liggen. De Staatsspoorwegen van Thailand (SRT) gaat namelijk de treinroute stil leggen voor onderhoud aan het spoor.

 
De markt is wereldberoemd om de trein die dwars door een markt lijkt te rijden wat leuke foto’s en video’s oplevert. De trein passeert 8 keer per dag en marktkooplui halen dan de luifels van hun kramen omlaag en verschuiven hun koopwaar om de trein te laten passeren. De markt is een van de grootste versmarkten in Thailand  en staat ook bekend als Talat Rom Hoop (Umbrella Pull Down Market).

De trein vertrekt van het Ban Laem Mae Klong station in Samut Sakhon. De SRT gaat alle oude spoorbielzen vervangen en het spoorvak wordt opgehoogd om beter bestand te zijn tegen overstromingen. De markt waar veel verse vis te koop is, blijft open voor toeristen.

Bron: Thai PBS http://goo.gl/JJahhW

Video: Mae Klong spoormarkt

In deze leuke video zie je mooie beelden van de markt:

[youtube]http://youtu.be/Exm_Gi1DxCg[/youtube]

5 reacties op “Zes maanden geen trein op wereldberoemde Mae Klong spoormarkt”

 1. Frans zegt op

  Jammer dat de markt gesloten wordt.
  Hij stond zeker op ons lijstje om tijdens onze vakantie (komende juli) te bezoeken.
  Ik heb ergens gelezen dat er nog een dergelijke markt is ten noorden van Bangkok. Weet iemand daar wellicht iets meer van (waar en hoe men daar kan komen en wanneer de treinen langskomen)??
  Bvd

 2. Cornelis zegt op

  Waar lees je dat de markt gesloten wordt, Frans? Volgens mij staat er juist dat-ie open blijft.

 3. Joke zegt op

  M.i.v. Wanneer zou dit gaan gebeuren dan?

 4. Frans zegt op

  Klopt idd. Ik heb het niet goed opgeschreven.
  Ik wilde er juist naartoe vanwege de unieke combinatie van markt op de spoorrails. Deze gaat dus sluiten, maar ik heb ergens gelezen dat er nog zo’n combinatie zou zijn. Weet iemand hier meer van?

 5. Jack G. zegt op

  Het is leuk als de trein komt. Iedereen is gelijk wakker om de schermen omhoog te trekken. Verkijk je alleen niet op snelheid van de trein. Die was best hoger dan ik dacht. Komt misschien ook omdat de trein er net doorheen past.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website