Walking Street van Naklua in Pattaya Noord geopend

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Thailand tips
Tags: ,
8 januari 2018

Voor de negende keer wordt de langzamerhand bekend geworden Walking Street in Naklua geopend. Deze tijdelijke Walking Street eindigt 25 februari en is totaal anders dan de naam zou vermoeden dan zijn naamgenoot in het zuiden van de stad.

Door de gedeeltelijk nog oorspronkelijke houten huizen, klongs en smalle straatjes en traditionele winkeltjes geeft het de indruk zoals het dagelijks leven in het voormalig vissersdorpje geweest moet zijn. Dat verklaart meteen waarom veel bezoekers Thaise mensen zijn.

Zaterdags en zondags wordt de Naklua Road vanaf de grote boom bij de vismarkt tot aan het einde van de Naklua brug afgesloten voor alle verkeer. Zodoende kunnen de bezoekers in alle rust genieten van alles wat er aangeboden wordt en dat tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Wie denkt bekend te zijn met de vele Thaise gerechten zou hier wel eens verrast kunnen worden met “nieuwe”aanbiedingen. Om het geheel nog feestelijker aan te kleden treedt regelmatig op de zaterdag Thaise muziekbands op die voornamelijk “Molam”muziek laten horen. Traditionele volksmuziek uit het Noordoosten van het land en daarnaast ook Thaise dansen. Natuurlijk ontbreekt niet “Gai Yang, Nam Prik samen met Khao Niau” en de bekende noedelsoepen in verschillende variaties. Voor de zoete kauwen is er de “Kanom”.

Niemand hoeft op een “droogje” te zitten! Aan het eind van de Walking Street bij de Naklua brug is een gezellige Biergarten met live muziek ingericht met een fraai uitzicht op zee om zo weg te mijmeren over de goede oude tijd.


» Laat een reactie achter


3 reacties op “Walking Street van Naklua in Pattaya Noord geopend”

 1. ruud tam ruad zegt op

  Ik schreef in 2011 al een stukje voor het blog hierover. Was toen erg leuk en nu nog steeds. Moet je zeker even bezoeken.. Erg ongedwongen en gezellig.
  Kijk maar eens hoe het toen was.

  https://www.thailandblog.nl/shoppen/naklua-weekend-markt/

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Pat zegt op

  Waarom ‘eindigt’ deze Walking Street op 25 februari??

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • l.lagemaat zegt op

   Het “gewone”leven moet ook weer doorgaan, bewoners, winkeliers, vissershaven met de daarbij behorende markt waar ‘s morgens vroeg restauranthouders hun zee produkten kopen.

   Het verkeer en de nabij gelegen fraaie Chinese tempel.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website