Naklua weekend- en avondmarkt

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Markten, Shoppen
Tags: , , ,
10 april 2011

Iedere zaterdag en zondag van november tot en met februari kun je de Naklua weekendmarkt bij Pattaya bezoeken. In de volksmond wordt dan de Nakluaroad al de Naklua Walkingstreet genoemd, maar dit is totaal niet te vergelijken met Walking street in Pattaya.

Vanaf 16.00 tot 22.00 uur veranderd de Groteboom/Vismarkt tot een grote wandelstraat, de Naklua weekendmarkt. Een gezellige markt waar je leuk kunt slenteren langs de kraampjes en stalletjes. Verwacht er geen spetterende shows of bijzondere koopwaar, maar het is er zeker aangenaam vertoeven. Probeer eens wat van de vele Thaise gerechten. Keuze genoeg, zowel warm, koud, pittig als zoet. Een echte smaaksensatie.

Wie goed zoekt zal er leuke artikelen weten te vinden. Aan het einde van de markt over de brug is er zelfs tweedehands koopwaar, het afdingen kan beginnen. De brug zelf is bezet door een groot podium waar een liveband optreed met uitstekende muziek. Je kunt er even gaan zitten bij de tafels en genieten van een biertje. Voor de grootverbruikers zijn er literkannen waaruit je zelf je biertje kan tappen.

Autenthiek

De kraampjes worden bemand door de bevolking uit Naklua, een echte authentieke markt dus. Er staan op twee plaatsen podia opgesteld waar regelmatig of Thaise muziek te horen is of Thaise dansen worden opgevoerd. Ook weer hoofdzakelijk door de plaatselijke bevolking.

Tijdens de verjaardag van de Koning en Loy Kathong is het een stuk drukker. Er zijn dan en aantal extra evenementen zoals een boksgala en een concert op het grote plein aan het water. Het is de moeite waard dat eens te bezoeken.

De markt moet dit jaar in november weer van start gaan. Of dat werkelijk gaat lukken is nog de vraag. Er zijn wat problemen gerezen die het misschien onmogelijk maken. Door de grote belangstelling is het soms lastig er te parkeren. Ook zorgt de plaatselijke jeugd voor wat overlast. Daar heb ik zelf nooit iets van gemerkt en het zou jammer zijn als een paar rotjongens het verpesten voor de rest.

Laten we hopen dat het in november weer zover is en dat we er weer naar deze gezellige Thaise markt kunnen gaan. Ik kan het je van harte aanbevelen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website