Or Tor Kor versmarkt in Bangkok(artapartment / Shutterstock.com)

Or Tor Kor in Bangkok is in 2017 door CNN gekozen als één van ‘s werelds beste versmarkten vanwege de perfecte producten en het grote aanbod exotische groenten en fruit die uniek zijn voor Thailand.

“De markt is onberispelijk en helder verlicht, klanten kunnen gemakkelijk hun keuze maken.”zo blijkt uit de beoordeling.

De markt Or Tor Kor vindt je aan de Kamphaeng Phet Road in de buurt van Chatuchak Market. De markt wordt beheerd door de Marketing Organization for Farmers, een staatsonderneming onder toezicht van het Ministerie van Landbouw en Landbouwcoöperaties. Het is een prototype voor versmarkten op het gebied van voedselveiligheid, hygiëne en het milieu.

De markt verkoopt hoogwaardige producten, maar voor veel Thai zijn de prijzen er te hoog.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 2 votes.
Please wait...

2 reacties op “Or Tor Kor in Bangkok behoort bij de beste versmarkten ter wereld”

  1. Hans zegt op

    Is het puur natuur of gemanipuleerd. Perfect uitziende appels heb ik toch altijd mijn vraagtekens bij. Als ik groente en fruit uit eigen tuin eet. Dan wil er hier of daar wel een plekje of onvolkomenheid inzitten, maar smaakt niet minder lekker en meestal nog beter dan wat je koopt.

  2. Rob V. zegt op

    Ik ben er in 2020 kort geweest, had er nog nooit van gehoord maar een andere lezer van dit blog nam mij toevallig daar mee naar toe. Het zal vast een prima markt zijn voor als allerhande biologische producten wilt kopen.

    Als vervelend betwetering mannetje kan ik het natuurlijk niet laten er op te wijzen dat de exacte locatie van de markt precies ten zuiden van Chatuchak park en weekend makt is. Dus niet zo ver van de BTS skytrain halte Mo Chit. De naam van de markt is ตลาด อ.ต.ก. ofwel “Ta-laat Oh Toh Koh”. In de onbegrijpelijke Engelse schrijfwijze verbasterd “Or Tor Kor”, waar qua uitspraak geen touw aan vast te knopen is. De afkorting อ.ต.ก. staat voor องค์การตลาดเพื่อเกษตรกร, ong-kaan talaat phua ka-seet-ta-kon. Ofwel “Georganiseerde markt ten behoeven van de boeren”. Iets van “Landbouwers markt” of “De boeren markt” dus.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website