Or Tor Kor in Bangkok is door CNN gekozen als één van ‘s werelds beste versmarkten vanwege de perfecte producten en het grote aanbod exotische groenten en fruit die uniek zijn voor Thailand.

“De markt is onberispelijk en helder verlicht, klanten kunnen gemakkelijk hun keuze maken.”zo blijkt uit de beoordeling.

Andere versmarkten op de lijst van CNN zijn:

 • La Boqueria in Barcelona, ​​Spanje.
 • Tsukiji Vismarkt in Tokio, Japan.
 • Union Square Farmers Market in New York City, VS.
 • St Lawrence Market in Toronto, Canada.
 • Borough Market in Londen, Verenigd Koninkrijk.
 • Kreta Ayer Natte Markt in Singapore.
 • Lancaster Central Market in Lancaster, Pennsylvania, VS.
 • Marché Provencal in Antibes, Frankrijk.
 • En Kowloon City Wet Market in Hong Kong.

De markt Or Tor Kor vindt je aan de Kamphaeng Phet Road in de buurt van Chatuchak Market. De markt wordt beheerd door de Marketing Organization for Farmers, een staatsonderneming onder toezicht van het Ministerie van Landbouw en Landbouwcoöperaties. Het is een prototype voor versmarkten op het gebied van voedselveiligheid, hygiëne en het milieu. De markt verkoopt hoogwaardige producten, maar voor veel Thai zijn de prijzen er te hoog.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “CNN: Or Tor Kor in Bangkok behoort bij de beste versmarkten ter wereld”

 1. Michel zegt op

  Zo jammer weer hè, dat laatste regeltje.
  De hoogste kwaliteit biologische groente is overal ter wereld voor het merendeel van het volk onbetaalbaar. Ook niet iedereen kan Ferrari of Rolls Royce rijden.
  Zelfs in Nederland kan niet iedereen zich A kwaliteit biologische groente veroorloven. Zo is dat altijd geweest, en zal ook altijd zo blijven. Overal ter wereld, dus ook in Thailand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. snelle japie zegt op

  weer een typisch Main Stream Media lijstje ‘best of’, deze keer over versmarkten. Natuurlijk worden alleen díe landen genoemd die in de smaak vallen van de sponsors van CNN. Kan me ook nog herinneren dat Rotterdam in zo’n soort MSM-blad als ‘most happening’ stad van 2015 o.i.d. werd gepromoot

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 3. DAMY zegt op

  Tis te hopen dat de Gouverneur van BKK hier niet achter komt moeten dadelijk ook de markten verdwijnen zoals de food stalletjes.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website