‘Unseen’ Thailand: Koh Phayam

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Koh Phayam, Thailand tips
Tags: , , ,
1 april 2021

shutter_o / Shutterstock.com 

Mainstream Thailand, iedereen is er al geweest. Koh Phangan, Samui, Phuket en ga zo maar door. Wat vroeger bijzonder was, heeft nu iedereen al zijn sporen achtergelaten. Maar nog steeds zijn er plekken die nog onontdekt zijn. Het eiland Koh Phayam is hiervan een levend voorbeeld. Ga mee en waan uzelf even op deze exclusieve vakantiebestemming in de Andamanse zee.

Het eiland Koh Phayam doet denken aan de Malediven van Thailand. Het heeft volmaakte witte zandstranden en prachtige onbeschadigde koraalriffen. Er wonen ongeveer 500 mensen op het eiland die zich onderhouden met vissen of de teelt van cashewnoten, sator-bonen of kokosnoten. Ook is rubber een vorm van inkomsten.

Het eiland heeft twee schitterende baaien met daaraan gelegen een aantal accommodaties. De bekendste baaien zijn Ao Yai en Ao Kao Kwai gelegen aan de westkust van het eiland. Het eiland is op zijn breedste punt maar acht bij vijf kilometer dus heel het eiland is per motorfiets zeer goed te bereiken. Een dagje afgelegen baaien bezoeken is zeker een aanrader.

Veel eilandbewoners wonen in het enige dorp op Koh Phayam aan de noordoostkust, dat met andere plaatsen op het eiland verbonden wordt door een netwerk van verharde wegen en karrensporen.

Het kleine eiland wordt nog nauwelijks bezocht door toeristen en is een ideale plek om ‘off the beaten path’ te gaan. U kunt het Malediven gevoel het beste ervaren bij het Blue Sky Resort. Dit resort heeft haar bungalows vormgegeven in Malediven stijl. Echt een heerlijke plek om een unieke ervaring in Thailand op te doen.

Verbazingwekkend is het eiland is zeer gemakkelijk te bereiken. Tweemaal daags is er een vlucht vanaf Bangkok naar Ranong. Deze stad ligt slechts een klein boottochtje van het tropische eiland verwijderd. Een leuke attractie in deze plaats zijn de warmwaterbronnen die gratis toegankelijk zijn voor het publiek.

Het eiland is uiterst geschikt voor snorkelen en duiken. Er worden bijna dagelijks duikcursussen gegeven op het Ao Yai strand. Deze tochten brengen een bezoek aan de Surin eilanden. Deze eilandengroep ligt op het grensgebied met Myanmar.

Wilt u ook ‘Off The Beaten Path’ en het echte ontdekkingsreizen opnieuw ervaren? Neem dan contact op met Green Wood Travel en boek u reis naar Koh Phayam.

Tip: bezoek ook de Hippy bar

Blue Sky Resort: www.greenwoodtravel.nl/hotels/thailand/koh-phayam/the-blue-sky-resort/

Video: Koh Phayam, Thailand

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


Rating: 3.60/5. From 5 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website