Op weg naar Pai

Eén van de geneugten van het bezoeken van Chiang Mai is rondreizen op een scooter of motor (vooropgesteld dat met een geldig rijbewijs wordt gereden). Er zijn vele mogelijkheden om op die manier te genieten van prachtige landschappen met adembenemende uitzichten en de lokale cultuur, dat het noorden van Thailand te bieden heeft.

De hoofdwegen zijn meestal uitstekend te berijden, maar houdt er wel rekening mee, dat motorrijden ernstige gevolgen kan hebben voor degenen met weinig of geen ervaring en niet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Met winderige wegen, regen, berghellingen en andere weggebruikers is ernstig letsel een constante bedreiging.

Voor ervaren motorrijders zal het allemaal geen probleem zijn, maar  beginners wordt het huren van een motor zeker niet aanbevolen.

Op de website van Thaiger vond ik een leuk artikel, waarin tien ideetjes voor een aantrekkelijke motortrip stonden vermeld en ondersteund door prachtige foto’s. De tien bestemmingen die worden aanbevolen zijn:

 1. Doi Suthep and Doi Pui
 2. Pai
 3. Doi Inthanon National Park
 4. Mae Wang
 5. Chiang Dao
 6. Chiang Rai
 7. Sticky Waterfalls and Mae Ngat Dam
 8. Mae Sa
 9. Wat Chaloem

U kunt de omschrijvingen van elk idee lezen en foto’s bekijken op: thethaiger.com/hot-news/tourism/top-10-places-to-visit-around-chiang-mai-on-a-motorbike

Bron: website van Thaiger


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

3 reacties op “Tien ideeën voor toeristische motortrips in en rondom Chiang Mai”

 1. Jasper zegt op

  ” Voor ervaren motorrijders zal het allemaal geen probleem zijn”. Klopt helemaal, behalve het kopje ” andere weggebruikers”.
  Thai zijn levensgevaarlijk op de weg, ik heb 45 jaar dagelijkse motorfiets ervaring, ik wordt nog regelmatig verrast door de volslagen kamikazeakties van met name jonge thaise mannen.
  Volgens mijn echtgenote komt dit, omdat ze vertrouwen op Boeddha.
  De eerste keer dat ikzelf in een blinde (!!) bocht op de baan voor tegemoetkomend verkeer over de ononderbroken streep inhaal moet nog gebeuren.
  Mijn vertrouwen in Boeddha is toch wat minder groot dan dat van veel Thai..

 2. janbeute zegt op

  En wat te denken van in zuidelijke richting te rijden naar de plaats Li in de aangrenzende provincie Lamphun.
  Geen toeristen maar een fantastische omgeving.

  JanBeute.

 3. Cornelis zegt op

  Chiang Rai zie ik zelf – maar ik geef toe: ik ben bevooroordeeld – meer als een ‘zelfstandige’ uitvalbasis voor motortrips dan als één van de doelen vanuit Chiang Mai. Geweldige tochten zijn er te maken!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website