Songkran in Hua Hin had een vreemd begin. Dit jaar wilden de weergoden ook meedoen aan dit feest van water. Omstreeks twee uur in de nacht werden wij wakker van deuren die hard dichtsloegen.

Mijn vriendin wist gelijk wat er aan de hand was: er was regen op komst! Dit werd aangekondigd door een soort stormachtige wind. Snel het bed uit om deuren en ramen vast te zetten, wasgoed naar binnen te halen en afwachten wat er komen zou.

Na een poosje begon het flink te hozen. Een echte tropische regenbui. Niets bijzonders zou je zeggen, maar het heeft al weken niet meer geregend in Hua Hin, dus een bui is dan een zegen.

Hoe gaan wij Songkran vieren?

Vorig jaar heb ik actief meegedaan aan Songkran in Hua Hin (zie: songkran-feest/) Dit jaar wil ik het anders doen. Wat rondlopen, de optocht bekijken en observeren. Desondanks toch een klein waterpistooltje gekocht, twee voor de prijs van een, je moet je immers wel kunnen verdedigen. Gisteren daarom nog even snel inkopen gedaan bij Tesco. Naast een wand met waterpistolen in alle kleuren, maten en soorten, heeft Tesco ook een afdeling met de traditionele artikelen voor het vieren van Songkran voor 40 baht kochten wij een bakje, met een flesje geurwater en van die brokjes met poeder om een wit goedje te maken. Het goedje kan je vervolgens bij elkaar op de wangetjes smeren met daarbij een aantal wensen: Gelukkig Nieuwjaar of Sawadee Pee Mai Songkran!

Vrouwen opgepast!

Vanochtend even het Thaise nieuws gekeken. Weinig bijzonders. Hoewel er werd opgeroepen om Songkran vooral volgens de oude tradities te vieren en er geen bende van te maken. Nog een opmerkelijk detail, het advies van de nieuwslezers: jonge vrouwen konden beter vandaag geen lichte kleding aantrekken zoals witte T-shirts. Deze schijnen door als ze nat worden en hierdoor zouden mannen enigszins opgewonden kunnen raken en handtastelijk worden!?! Mmm, vreemd, lijkt mij een beetje de omgekeerde wereld.

Hua Hin Centrum

Ik ben toch wel benieuwd wat ik vandaag te zien krijg in het centrum van Hua Hin. Het is nu 10.00 uur en ik hoor al overal muziek. Om ongeveer 13.00 uur gaan we de straat op. We kunnen nu lopend naar de feestlocatie en dat is wel zo veilig. De zon schijnt uitbundig het beloofd een mooie dag te worden.

Later zal ik een verslagje maken. Wordt vervolgd…

1 reactie op “Songkran in Hua Hin – Gelukkig Thais Nieuwjaar!”

  1. Jacques zegt op

    Nou Khun Peter, met die waterpistooltjes ga je het niet redden. Ik las net wat Dick allemaal heeft aangeschaft bij Toys. Volgens mij komt die morgen langs met een Super Soaker Shock Water Blaster. Om te overleven kan je beter een duikpak erbij kopen.
    Veel water plezier!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website