Pattaya met uitstapjes aan de oostkust

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond, Thailand tips
Tags: , , ,
16 juli 2017

Vanuit Pattaya richting Rayong zijn een aantal aantrekkelijke uitstapjes te maken. Over een afstand van 80 kilometer via weg 36 is dit gemakkelijk te verwezenlijken.

Op deze tocht is een overvloed aan afwisselende fraaie landschappen te genieten met heuvels, bosgebieden en rubber- en fruitplantages. Aan de kust is de streek gezegend met een diversiteit aan “seafood”, maar ook met tropische fruitsoorten zoals rambutan, mangosteen en durian.

Rayong is een relaxte en plezierige vissersplaats met als mogelijkheid om vandaar uit naar het bekende Koh Samet te gaan. Bekend om het fraaie witte strand en de mogelijkheid om naar koraalriffen te duiken. Vanuit Koh Samet kan men naar de kustplaats Ban Phe varen en vandaar uit terug naar Rayong.

Ban Phe (zie foto) is een druk vissersplaatsje met karakteristiek smalle straatjes, winkeltjes en huizen. Veel souvenirs zijn van schelpen gemaakt in verschillende vormen en groottes. Op 1 kilometer afstand ligt het bekende Suan Son Park met fraaie pijnbomen.( Casurina).

Vanuit Ban Phe kan ook verder gereisd worden naar Wang Kaew; een van de meest pittoreske gedeeltes van de oostkust vanaf Pattaya. Hier zijn veel mogelijkheden om een paar nachten te blijven. Nabij deze plaats ligt Laem Mae Phim van waar men de Mun eilanden kan bezoeken, zoals Koh Mun Klang.

Voor de liefhebbers kan doorgereden worden naar het dorp Ban Kruhm waar het standbeeld (zie foto boven) staat van een van de bekendste Thaise dichters Sunthorn Phu (26 juni 1786 – 1855) uit de Rattanakosin tijdperk met koning Rama II en koning Rama III aan de macht. In deze periode werd ook Bangkok tot nieuwe hoofdstad gekozen.

Nadat zijn ouders gescheiden waren, bleef Phu bij zijn moeder aan het koninklijk paleis waar zij als vroedvrouw werkte. Phu werd verliefd op Jun, iemand van de koninklijke familie. Ze verstoorden daarmee de traditionele sociale orde en werden gestraft, maar door het overlijden van de koning werd gratie verleend. Een van zijn bekendste werken is “Nirat Muang Grang”.

Ondanks zijn “kleurrijke” leven liet Phu een indrukwekkende hoeveelheid gedichten achter die de Thaise geschiedenis beschrijft. In 1986, zijn 200e geboortedag, werd Phu postuum geëerd door de UNESCO voor zijn indrukwekkende gedichten. Zijn “Phra Aphai Mani “ beschrijft een fantasiewereld, waar mensen van verschillende rassen en religies in goede harmonie kunnen samenleven. Op dit thema zijn verschillende films (The Adventure of Sudsakorn 1979) en songs uitgebracht. Zijn geboortedag (26 juni) wordt in Thailand gevierd als de Sunthorn Phu day.

Er zijn nog wel meer dingen te ontdekken langs de oostkust vanaf Pattaya, zoals de Payoon en Pala stranden en de Khao Wong Caves waar Boeddhistische monniken in grotten aan de voet van de berg wonen, maar dan is het aan te bevelen om meerdere keren deze oostkust te verkennen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website