Aan de zuidkant van Hua Hin is een pareltje dat je beslist niet moet overslaan. Het is de tempel van Khao Tao, de ‘schildpadtempel’.

Het is een indrukwekkend geheel in een rond de rotsen die bij het gelijknamige dorpje in zee steken. Een duidelijk geval van ‘superkitsch’.

Khao Tao is eenvoudig te bereiken en uitstekend geschikt voor een dagtocht. Neem vanuit Hua Hin de 4 richting Zuid en sla na circa 15 kilometer linksaf richting Khao Tao. Eerst de spoorweg over, dan rechts. U rijdt dan langs een zoetwatermeer. Aan het einde van de weg ligt de vissershaven van Khao Tao. Doorlopen en u komt vanzelf in de tempel, die volgens Thaise religieuze begrippen eigenlijk geen tempel is. Het is een opmerkelijke verzameling cementen beelden van onder meer monniken, olifanten, Boeddhabeelden en een grote schildpad. Alle attributen zijn gericht op het verkrijgen van ‘geluk en voorspoed’, volgens mijn begeleidster.

Khao Tao ligt aan het eind van een fraaie baai, getooid met de naam Hat Sai Noi. Aan de ene kant de apentempel Khao Takiab, aan de zuidzijde Khao Tao. het strand is nog niet erg vervuild met hoogbouw, mede omdat er ook een legerbasis is gevestigd, voorzien van golfbaan. Ja de militairen hebben het niet slecht, al zal dat ongetwijfeld gelden voor de hogere rangen. Khao Tao is dus niet alleen over de weg te bereiken, maar ook lopend via het strand.

Volgens ingewijden is de bouw van deze ’tempel’ al gestart in het begin van de jaren zestig, al moet het toen zijn gegaan om een zeer eenvoudige opzet. Het complex bestaat uit een aantal grotten, loopbruggen, en uitbouwsels, duchtig aangesmeerd met cement. Vanaf de tempel heeft u een schitterend zicht op het vissersdorpje en de vrijwel dichtgeslibde ingang van het haventje. Aan eten en drinken hoeft het u niet te ontbreken.

5 reacties op “Tempel van Khao Tao, een pareltje onder de rook van Hua Hin”

 1. Sjaak S zegt op

  Inderdaad een interessante tempel, waar ik de vorige week al voor de zoveelste keer was. Verdeeld over de heuvel zijn verblijven van monniken, volgens mij. Het is ook de moeite waard om helemaal naar boven te lopen, waar een grote gouden Boeddha uitzicht heeft over strand en zee. Je kunt deze ook vanuit Ao Noi bereiken.
  Het is ook interessant om te zien hoe de grot is gemaakt. Er zijn ook kleine vijvers die te veel en te grote Kois bevatten. Ze zouden met minder meer indruk maken.
  Het beste is er door de week heen te gaan. In weekenden komen veel Thaise bezoekers.

 2. Rino zegt op

  Er is van uit Hua Hin achter het hotel Holiday Inn een prachtig aangelegd fietspad dat je naar die tempel toe leidt.

 3. Sjaak S zegt op

  Ik zag net dat ik al drie jaar geleden gereageerd had. De tempel is nog steeds de moeite waard.

  Echter in de beschrijving om erheen te komen zit een fout. Na de spoorwegovergang naar rechts???? Kom je van de Pethkasem Road, je gaat de spoorwegovergang over en volgt gewoon de weg tot aan het uiterste einde. Dan kun je naar links om daar op een klein parkeerplaatsje te parkeren.

  In de tussentijd is rondom het meer een joggingpad aangelegd voor voetgangers! Niet voor fietsers! Mijn vrouw gaat daar wel eens heen en kreeg boze antwoorden van een stel buitenlanders die daar fietsten, terwijl op borden duidelijk staat dat fietsen niet geoorloofd is.

  • Rino zegt op

   Dan ben je er tijd niet geweest je mag wel daar fietsen er staan geen borden.

 4. Hetty zegt op

  Vraagje: weet iemand of er ook een busje heen gaat, ik bedoel de rode of de witte of de groene?? Vanuit hua hin.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website