Toeristisch gezien staat de provincie Si Sa Ket in het zuidoosten van de Isaan niet hoog aangeschreven. Toen ik net in Thailand kwam wonen en een rondreis door de Isaan gemaakt heb, ben ik met mijn Thaise liefde en een stel vrienden ook in deze provincie geweest en erg opwindend was het niet. Er was niet veel, dat in andere provincies niet te zien was.

We overnachtten in Kantharalak, waar we een leuke avond hadden in een Frans restaurant, maar de uiteindelijke bedoeling was een bezoek te brengen aan de ruïne van Preah Vihear op een stukje Cambodjaanse grond in Thailand.

Geen juist beeld

Maar nu, na vele jaren, moet ik erkennen dat het beeld van Si Sa Ket best wat aangepast mag worden. Pattarawadee Saengmanee van The Nation schreef, alweer enige tijd geleden, een mooi verhaal over deze provincie met de titel “Splendid in Si Sa Ket”. U kunt het verhaal van deze journalist lezen op deze link: www.nationthailand.com/big_read/30366337

Prai Pattana temel in het Phu Sing district in Si Sa Ket

Conclusie

Het is een interessant verhaal dat begint met de conclusie: “Met zijn Kmer-ruïnes, adembenemende landschappen en gastvrije inwoners is deze provincie in de Isaan perfect voor een weekendje weg”. Het gaat verder met een omschrijving van het toerisme, dat lang werd getroffen door het geschil over de ruine van Preah Vihear tussen Thailand en Cambodja. Nu staat het echter weer op de kaart en biedt het bezoekers een breed scala aan interessante historische locaties en natuurreservaten plus eco-culturele activiteiten.

Bueng Ban Bok

Bueng Ban Bok in het district Non Khun is een voorbeeld hoe bezoekers naar Si Sa Ket worden gelokt. Het is een nieuwe attractie en reeds populair halte voor bezoekers om een zee van roze lotusbloemen en velden met zonnebloemen te bewonderen. Het moeras is verbonden door een opvallende 300 meter lange bamboebrug met ontspannende plekken waar bezoekers kunnen loungen op een bamboe-hangmat en de koele bries opvangen. Aan het einde van de brug is een klein café dat koffie in Thaise stijl en verfrissende kruidendranken serveert, evenals enkele winkeltjes waar handwerk en lokale snacks worden verkocht.

Low relief carving at Pha Mor E Dang, Sisaket,

Lang verhaal

Het voert te ver om het hele artikel te vertalen, maar er komen nog flink wat attracties aan bod, zoals het jaarlijkse bloemenfestival, de mooie parken en natuurgebieden, de historische Khmer ruïnes en natuurlijk wat er aan lokale gerechten wordt aangeboden. Lees het verhaal en zie de mooie foto’s, die het verhaal ondersteunen.

Ten slotte

Ik zei in het begin, dat Si Sa Ket niet echt aantrekkelijk is, maar na het lezen van “Splendid in Si Sa Ket” denk ik er toch anders over. Ik ben vastbesloten de provincie nogmaals te bezoeken om de mindere ervaring van een jaar of twaalf geleden uit te wissen.

7 reacties op “Opgelet: we gaan naar Si Sa Ket”

 1. Enrico zegt op

  Bijzonder in de provincie Si Sa Ket is de bierflessentempel van Khun Han
  De Wat Pa Maha Chedi Kaew van Khun Han is opgebouwd met inmiddels bijna 2 miljoen lege bierflessen. De groene flessen van Chang en Heineken en de bruine flessen van Singha en Leo zorgen voor een markante kleurschakering.
  Het verhaal van het ontstaan is als volgt. Thailand kent geen statiegeld op bierflessen. Nadat de flessen van hun inhoud zijn ontdaan, belanden ze vaak in de berm als zwerfafval of op grote bergen restafval. Een monnik ergerde zich groen en geel aan het dumpen van lege bierflessen. Hij begon in 1984 met de flessen in te zamelen en zo ontstond het idee om de flessen te hergebruiken bij de bouw van een tempel. Het hoofdgebouw is opgetrokken boven het water. Het complex breidt zich geleidelijk en bestaat inmiddels uit 21 bouwwerken. Ruim 1,5 miljoen bierflessen sieren de gebouwen.
  Ook het crematorium is opgetrokken uit bierflessen. Wellicht voor bierliefhebbers een toepasselijke plek voor verbranding van hun stoffelijke resten.

  Khun Han heeft het uitstekende Rerawadi Resort met heerlijk zwembad van een Duits/Thais koppel
  http://rerawadiresort.com/en/
  In de omgeving zijn diverse nationale parken en watervallen.

 2. Ap zegt op

  Vlakbij Si Sa Ket zit een resort van een Hollandse eigenaar. Pongsin Resort & Restaurant. Zeker de moeite waard als je in de buurt bent. Mooi resort met zwembad en prima keuken.

 3. loeng Johnny zegt op

  In Si Sa Ket city kan je het Aquarium gaan bezoeken. Niet duur en eens iets anders! In hetzelfde park staat er een hoge toren: Narongpon Chaiyabot genaamd! Daar heb je een mooi uitzicht over de wijde omgeving! En geen nood, je hoeft geen trappen te doen, er is een lift! Gratis toegang. Als je graag voetbalstadions bezoekt, er zijn er 2. De oude in de sportuniversiteit en een gloednieuwe aan de rand van de stad.

 4. Peter Yai zegt op

  Geachte lezer

  Het pongsit resort is super top .
  Mvg peter Yai

  • Bert Matthys zegt op

   Peter Yai, het is het Pongsin Resort denk ik dat je bedoelt?

 5. Hugo Cosyns zegt op

  En niet ver van Kanthararom – Sisaket kan je de bio boerderij-school bezoeken van mijn vrouw, binnenkort ook opening van onze Bistro waar je allerlei alternatieve drankjes en bio drip coffee kan nuttigen.
  Voor de mensen die intresse hebben en meer info willen [email protected] .
  Groetjes
  Hugo Cosyns

 6. Margreet zegt op

  Sisaket provincie heeft tegenwoordig veel te bieden.
  Zelf verblijf ik in het fantastische Pongsin Resort voor
  89 dagen. Bezoek hun site http://www.pongsinresort.com en
  ervaar het zelf.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website