Grens overgang met Myanmar in Mae Sot – 2p2play / Shutterstock.com

Mae Sot zal voor velen vooral in verband worden gebracht met een visa run, maar deze kleurrijke grensplaats heeft veel meer te bieden.

Mae Sot ligt 100 kilometer ten westen van Tak, op slechts 6 kilometer van Myanmar er wonen Myanmarezen, Karen, Hmong en Thai. De stad wordt door sommigen Klein Birma genoemd. Dat is niet voor niets. Neem de tijd om er eens rond te kijken en je zal er met plezier aan terug denken.

Voor 500 baht kan je de 420 meter lange vriendschapsbrug over steken (Thai betalen slecht 20 baht) en je staat in Birma of eigenlijk Myanmar. De sfeer in Mae Sot is ontspannen, zo zie je er veel fietsers. De vele markjes zijn zeker een bezoek waard. De bewoners verdienen de kost met de bloeiende handel in Myanmarese edelstenen en teak en, volgens geruchten, ook met een nog lucratievere zwarte handel in drugs, arbeiders en prostituees.

Voor toeristen is Mae Sot echter een fijne plek om te ontspannen, met een ruim aanbod aan goede restaurants, maar vrij weinig bezienswaardigheden. Een korte rit brengt je bij de markt aan de grens en je kunt een dagtocht maken naar een aantal grotten en watervallen.

Video: Mea Sot

Bekijk de video hieronder:


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website