Het Ruesi Forest park

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Thailand tips, Themapark
Tags: ,
5 augustus 2021

Het Ruesi Forest park onder de rook van Pattaya is zeer waarschijnlijk een van de onbekende plekken, die nauwelijks bezocht wordt.

Het Ruesi Forest park genoemd naar Ruesi, de kluizenaar (hermiet) Akkaneena is bijna net zo bekend geworden als Boeddha. Bij de ingang van het park staat als welkom een groot beeld van hem. In het park staat in de vijver een grote slang met vijf koppen opgesteld met de naam NAKA.

Volgens de legende zou de “Grant Snake”, die in de vijver woonde deze vijver beschermen. Een soort Loch Ness in Schotland. Pas toen de mensen een goeroe inschakelden, verdween de slang. Interessanter om te weten is dat generaal Taksin zich in 1766 met zijn leger uit Ayutthaya vocht en met zijn leger uiteindelijk Banglamung bereikte. Het leger vestigde zich op deze lokatie omdat er zoet water voorhanden was.

In de folder wordt het park omschreven als een “healing destination”. Door Thaise herbal massages, gezond eten en drinken herstelt men de innerlijke balans. Het park kenmerkt zich door ruime wandelpaden waar langs planten en bomen staan, voorzien van namen. In de vijver liggen bootjes die voor 20 Baht verhuurd worden. Een theater geeft om 13.00 uur voorstellingen. Gaat men over een brug, geflankeerd door twee wachters dan komt men op het kluizenaars eiland. Bekijkt men de rugzijde van de wachters dan hebben deze twee vleugels en de voeten zien eruit als vogelklauwen met sporen aan de achterzijde.

Een groot aantal kluizenaars staan in diverse houdingen afgebeeld als in een soort yoga of Thaise massage. Behalve de naam van de kluizenaars beelden zij ook bepaalde kwalen uit migraine, scrotum problemen, rugproblemen, krampen, en dergelijke. Op dit eiland staan eveneens kluizenaars in een grot opgesteld, waar doorheen gelopen kan worden. Allemaal voorzien van namen, die mij echter weinig zeiden.

Op het terrein is ook een omheinde markt te zien met aan de ingang twee oude imitatie kanonnen. De markt was niet in functie. Wel verwachtte men kennelijk Chinees bezoek. Bij mijn vertrek zag ik een grote zaal met daarin zeker honderd kop en schotels klaargezet en aan het begin van het park werden rode spandoeken met Chinese tekens opgehangen. Duidelijk stond daar verder bij vermeld VIP!

Vanaf autoweg 7 richting Bangkok ziet men al gauw een bord richting Rayong, weg 36, scherp rechtsaf onder het viaduct door. Verderop links verschijnt een toegangspoort met 3 beelden voor een verder gelegen Wat. Deze passeren tot een groen bord verschijnt: Ruesi Forest. Iets verderop linksaf slaan.

Ruesi Forest 26/1 Moo 5 Nongplalai,

Tel.062- 5019688  www.ruesiforest.com

( 12* 59’58 59’’       100 *56’ 44 32’’)

 

– Herplaatst ter nagedachtenis aan Lodewijk Lagemaat † 24 februari 2021 –


» Laat een reactie achter


Rating: 4.20/5. From 5 votes.
Please wait...

1 reactie op “Het Ruesi Forest park”

  1. Erik zegt op

    December 2017 daar geweest. We mochten gratis naar binnen als promotie, officiële opening was een paar dagen later. Zeker de moeite waard.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website