Fietstocht Pattaya en omgeving

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Thailand tips
Tags: ,
14 september 2015

Met een aantal mensen hebben we een gezellige en leuke fietstocht gemaakt in de omgeving van Pattaya. 

Op de fiets komt de soms bekende omgeving toch weer anders over dan per auto of motor. Op sommige plekken zou je niet eens kunnen komen zoals bij de klongs, die Pattaya rijk is.

Vanaf het Thai Garden Resort vertrokken we richting Nua waar we een blindenschool bezochten. Daar luisterden de kinderen, in keurige schooluniformen gestoken,aandachtig naar wat het schoolhoofd te vertellen had. We verbaasden ons over de mooie kleurrijke tekeningen, die de kinderen gemaakt hadden met vetkrijt, zodat ze de contouren konden voelen en wisten wat ze tekenden.

Door een aantal kronkel straatjes kwamen we bij de “vissershaven” terecht. Meer een lange pier waar langs de scheepjes lagen. Een prachtig uitzicht met links de Sanctuary of Truth. Helemaal weggeduwd door de walgelijk hoge woontorens erachter. Bij de haven ligt natuurlijk de vismarkt van Nua. Even naar de (heldere) oogjes en de rode kieuwen van de vis kijken of ze vers is. Veel voor mij onbekende, kleurrijke andere zee vruchten. Restauranthouders komen ’s morgens vroeg de vis al kopen.

Een onverwachte stop om bij een authentiek Thais restaurant wat te gaan eten. Daarna welgemoed slingerend langs de klongs naar de beroemde Muay Thai boksschool. Daar heeft ook de bekende Nederlandse bokser Ramon Dekkers getraind en is wereldkampioen geworden (inmiddels op jonge leeftijd overleden).

Nadat we een stukje verder gereden waren, kwamen we in “the middle of nowhere” een zeer apart bouwwerk tegen. Een puissant rijke vrouw had als “afwijking”om hout te verzamelen en liet die door mensen bewerken en tot een typisch Thais bouwwerk te “componeren”. Twee prachtig bewerkte kolossale deuren gaven toegang tot een ruimte met aparte bewerkte houtsculpturen. Daken,die in elkaar overliepen en een trap die leidde naar het hoogste punt van het gebouw met een schitterend uitzicht over de omgeving.

Het einde van de tocht naderde en kwamen we uit bij de Baan Nong Mai tempel. Ook een fraaie tempel en vandaar uit naar het beginpunt deze ochtend.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Fietstocht Pattaya en omgeving”

 1. Ad Koens zegt op

  Ahoi Lodewijk, dit klinkt wel heel erg leuk. Was dit georganiseerd of zo ? Hadden jullie gids of zo iets ? Je spreekt over “onverwachte stop”. Dat zou kunnen duiden op iets “georganiseerds”. Heb je meer info of zo ? Je kan ook mailen aan: info@bphospitaal.nl . Met dank. Ad Koens.

 2. l.lagemaat zegt op

  Beste Ad,

  Dit wordt georganiseerd door RBB-Pattaya Biking.

  (www.pattayabiking.com)

  Zij stellen goede fietsen beschikbaar.
  Andere tochten zijn mogelijk in overleg.

  vr.gr.,
  Lodewijk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website