(dreamloveyou / Shutterstock.com)

Als u een vakantie in Thailand aan het plannen bent is de provincie Kanchanaburi een uitstekende keuze. Er is zo veel te zien en te beleven, natuurlijk de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in en om de stad Kanchanaburi, de vele prachtige watervallen, de rivier Mae Kwae en nog veel meer.

Mallika City, 1905 A.D.

In dat lijstje mag eigenlijk dan een bezoek aan Mallika City niet ontbreken. Het is een kunstmatig retro-stadje, dat is gebouwd in de stijl van Siam zoals het was rond 1905. Verspreid over 60 rai, heeft het een cluster van klassieke Thaise huizen, Europese gebouwen, een drijvend huis en verschillende verkooppunten met een zeldzame selectie van meer dan 150 Thaise gerechten, delicatessen en zoetigheden, gebaseerd op originele recepten.

Om de Siamese levensstijl uit die tijd langs de Chao Phraya rivier te accentueren zijn alle personeelsleden gekleed in traditionele kleding en spelen de rol van handelslui, ambachtslieden, boeren  en dorpelingen.

King Chulalongkorn, Rama V

Die Siamese levensstijl in weerspiegelt de manier van leven in het Chao Phraya-stroomgebied tijdens het bewind van koning Chulalongkorn, Rama V (1873-1910 A.D.). Het leven van de mensen werd toen danig veranderd, vooral de afschaffing van de slavernij. Toen de bewoners  werden vrijgelaten, moesten deze voormalige Siamese slaven zelfstandig leven en de kost verdienen zonder steun van hun edellieden en meesters. Ze moesten een leven leiden van zelfvoorziening, zelfredzaamheid en in harmonie met alle andere Siamezen.

(BalazsSebok / Shutterstock.com)

Het begin van Mallika City 1905 A.D.

De naam Mallika refereert aan een van de rivierbronnen van de Ayeyarwady-rivier in Myanmar. De rivier was honderden jaren geleden het centrum van de oude beschaving van Zuidoost-Azië. Niettemin betekent het woord Mallika in het Thaise woordenboek “jasmijn”.

Mallika City is ontworpen door universitair hoofddocent Chatri Prakitnonthakan van de leerstoel architectuur en aanverwante kunst van de Silapakorn University. Hij ontwierp de stad door een verhaal te verzinnen over Mali (jasmijn), een prachtige dochter van een boer uit Reuan Dieow, een vrijstaand huis in een landelijke omgeving.

Zij trouwde later met een jonge regeringsfunctionaris en startte een handelsbedrijf, bouwde Reuan Pae, een drijvend huis, om handel te drijven met buitenlanders, vooral met suiker. Met haar traditionele Thaise charme ging het goed met haar bedrijf, terwijl haar man ook hogerop klom. Ze werden rijk. Dus bouwden ze Reuan Kahabodi, een groter huis voor de rijken, dat meer geschikt was voor hun economische en sociale status. Naarmate het bedrijf groeide en met de hogere werkpositie van haar man, kwamen ze in contact met meer buitenlanders en edellieden. Ze besloten een groep huizen of “Reuan Hmoo” te bouwen, zodat er ruimte beschikbaar zou zijn voor eregasten. Alle traditioneel Thaise huizen van Mali en haar man zijn in Mallika City te bezichtigen.

Tenslotte

Eerder had de Bangkok Post een uitvoerig reisverslag van een bezoek aan Mallika City met goede teksten en prachtige foto’s. U kunt dat lezen en zien op: www.bangkokpost.com/

Er zijn meerdere websites met veel informatie en foto’s van Mallika City en de website van Mallika zelf mag er zeker ook wezen. Voor gedetailleerde informatie over alle attracties kijkt u op www.mallika124.com/en

Hieronder nog een video met een impressie van Mallika City 1905 A.D.

7 reacties op “Een trip naar Mallika City in Kanchanaburi”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Ben er een jaar of 3 geleden geweest.
  Ook het betaalmiddel is apart. Satangs, metalen muntjes met een gaatjes in. Telt als betaalmiddel.
  Kan je kopen bij de ingang. Ik weet niet meer hoeveel maar zitten op een touwtje dat is samengeknoopt. Stuk of 20 per pak dacht ik.

  • RonnyLatYa zegt op

   Je kan trouwens aan de ingang ook klassieke klederdracht huren waar je mee rond kan lopen…. voor de liefhebbers dan.

 2. Mark zegt op

  Heb 4 jaar in Sanghklaburi gewoond en kwam regel matig in Kanchanaburi stad , maar nog nooit van Mallika gehoord, bedankt voor de tip, lijkt me de moeite waard

  • RonnyLatYa zegt op

   Een kleine 20km buiten Kanchanaburi, de 323 richting Sai Yok nemen.

   https://goo.gl/maps/djFnrWmiq529DyjW6

 3. Rudi zegt op

  Ben er een paar jaar geleden ook geweest met mijn toen Thaise vriendin. Heel mooi en farang betaalde evenveel inkom als een Thai . Een aanrader.

 4. Henk Ellert zegt op

  Het is daar ontzettend leuk, je kunt bij de entree kiezen voor een toegangsticket met een diner en klederdracht. Je kunt dan uit verschillende kledingstukken kuezen. En het diner is in een restaurant op palen waar ze tijdens het diner meerdere dansvoorstellingen geven. Heel leuk.
  Het is zeker de moeite waard om hier naar toe te gaan.

  Henk Ellert

 5. Sjaak S zegt op

  Leuke tip. Ik liet het mijn vrouw zien en zij zei dat ze daar al altijd heen had willen gaan. Het staat op de planning! Bedankt!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website