Heb je ooit gefantaseerd over een boottocht door een zee van bloeiende lotussen? Grijp nu je kans! Het Rode Lotusmeer (Talay Bua Daeng) in Udon Thani is een betoverende belevenis die je niet mag missen. En hier is waarom.

Deze verborgen schat in het noordoosten van Thailand verandert elk jaar in een adembenemend schouwspel van roze tropische waterlelies. Met een oppervlakte van 7 km lang en 3 km breed is het meer dan een gewoon meer; het is een levendig en bloeiend paradijs!

Bezoek het meer tussen eind november en februari, bij voorkeur in de middag. In deze periode laten de waterlelies hun schoonheid het beste zien en transformeert het meer in een oase van roze sereniteit.

Huur een boot voor een intieme ervaring te midden van deze prachtige bloemen. Kies uit verschillende tochten van 60 tot 90 minuten en laat je betoveren door dit aquatische bloemenrijk.

Hoewel het meer bekend staat als het “Rode Lotusmeer”, zijn het in werkelijkheid roze tropische waterlelies die je bewondert. Een leuk feitje: anders dan lotussen, die op het wateroppervlak drijven, steken deze waterlelies ongeveer 15 cm boven het water uit!

Routebeschrijving: Udon Thani is het startpunt voor je reis naar dit natuurwonder. Je kunt er komen met de trein, bus of vliegtuig vanuit Bangkok, en vervolgens is het nog een korte rit van 40 km naar het zuidoosten om het meer te bereiken. Veel lokale hotels bieden hulp bij het organiseren van reizen naar het meer.

Ben je klaar om dit jaarlijkse natuurfenomeen met eigen ogen te zien? Deel dit met je reisgenoot en start met het plannen van je avontuur naar het Rode Lotusmeer in Thailand!

5 reacties op “De betoverende pracht van het rode lotusmeer in Udon Thani”

 1. Wilma zegt op

  Wij waren de afgelopen 2 weken in Udonthani en hebben dit schitterende meer gezien. Het is echt een fantastische beleving. Ook om daarna het prachtige boerenland van authentiek Udonthani/Thailand te zien.
  Echt een aanrader.

 2. Xeanette zegt op

  Hier net geweest, erg mooi idd. Let alleen wel op wanneer je gaat, want omdat het momenteel zo warm is ‘slapen’ de lotussen midden op de dag/begin van de middag. Dan is het nog indrukwekkend hoor, maar wij vaarden dus door een meer van gesloten lotussen om 14 uur .. Ook best zoeken waar je nou precies die bootjes vindt, want die zijn natuurlijk niet overal!

 3. TvG zegt op

  Afgelopen week nog bezocht. Prachtig….maar de bloemenzee slinkt. Zeker ook omdat ze er dwars doorheen varen. In dit tempo blijft er wellicht weinig van over.

 4. Barry zegt op

  Volgende week staat het Red Lotus lake op ons programma. Maar in onze reisbeschrijving staat letterlijk; “De beste tijd om het meer te bezoeken is vroeg in de ochtend, bij voorkeur tussen zonsopgang en 9 uur ‘s-morgens, wanneer de bloemen op hun mooistzijn. Naarmate de zon intenser wordt gedurende de dag, sluiten de bloemen.”

 5. Leen zegt op

  Wij waren er eind januari om 7.00h ’s morgens. PRACHTIG! .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website